Kuusi hyvää syytä aloittaa salitreeni jo tänään

salitreeni

Uusi vuosi on tuloillaan, ja tammikuun alku on suosittua aikaa aloittaa terveellisemmät elämäntavat. Miksi et kokeilisi tänä vuonna salitreeniä? Tämä artikkeli on suunnattu kaikille miehille, jotka istuvat (tai makaavat) ison osan päivästään ruudun edessä. Teksti on suunnattu etenkin sellaisille henkilöille, jotka eivät ole koskaan edes astuneet kuntosalin ovesta sisään. Kuuluin itsekin aikoinaan tähän joukkoon, ja mielikuvani voimailusta olivat varsin negatiiviset ja luontaan työntävät. Jääkaapin kokoiset hormonihirmut ähisemässä ja lähinnä huutelemassa “narukäsille”, jotka uskaltautuvat ovesta sisään. Todellisuus on kuitenkin aivan toinen!

Toivottavasti nämä kuusi hyvää syytä muuttavata myös sinun ajatusmaailmaasi salitreenistä.

1: Saat tuloksia nopeammin kuin uskot

Jos et ole koskaan edes käynyt salilla, niin aina parempi! Olen itsekin ollut täsmälleen samassa tilanteessa, ja muistan edelleen ensimmäisen salisessioni. Kun aloitat nollista ja ilman lihaksia, kehityksessä on ainoastaan yksi suunta – ylös! Alussa saat tuloksia jopa yksittäisten salisessioiden välillä, ja saat nostaa painoja tangossa ylös päin käytännössä joka viikko ensimmäisen kuukauden ajan. Tämä on mahtava fiilis, ja motivoi taatusti treenaamaan lisää. Kunhan teet suoritukset oikein ja aloitat järkevillä painoilla, niin kehitystä kyllä tapahtuu.

2: Apua on tarjolla

Nykyisin Pentti Peruskuntoilija saa todella helposti kaiken tarvitsemansa avun kuntosaliharrastuksen alkuvaiheessa. Jokaisella vähänkään isommalla kuntosalilla on Personal Trainer, joka auttaa aloittelijan alkuun ensimmäisillä kerroilla. Usein tämä palvelu sisältyy salikortin hankintaan ilmaiseksi. Myöhemmin saat taatusti apua salin vakiokävijöiltä, jotka avittavat mielellään kysyjiä. Jos haluat laajentaa tietotaitoasi esim. ravinnon tai saliohjelmien suhteen, niin internet on täynnä materiaalia. Youtubessa on paljon opastevideoita oikeaoppisista tekniikoista, ja tarjolla on myös keskustelufoorumeita, kuten ehkä tunnetuimpana Suomessa, Pakkotoisto.com.

Muista eräs tärkeä asia: salitreenissä, kuten kaikessa muussakin harjoittelussa, riittää eriäviä mielipiteitä. Jos etsit itse tietoa, niin älä usko ensimmäistä kommentoijaa, vaan tutki, kysy, ja testaa itse.

3: Salitreeni on helppo mahduttaa viikko-ohjelmaan

Yksi voimailun parhaista puolista on mielestäni sen vaatima kohtuullinen ajankäyttö. Salitreeni ei ole sidottu kiinteisiin kellonaikoihin, ja jotkut treenikeskukset ovat auki kellon ympäri. Voit käydä salilla ennen töiden alkua vaikkapa auringonnousun aikaan, tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla. Tai miksei myös lounaan jälkeen – mikä sitten sopii juuri sinulle parhaiten. Tehokas salitreeni on ohi tunnissa, joten lihaskunnon parantaminen ei viikkotasolla paljon vaadi. Yksittäiset sarjat ovat nopeita tehdä, eikä liikkeiden välissä ole edes tarkoitus levätä minuuttitolkulla.

4: Sano näkemiin selkä- ja hartiakivuille

Etenkin hartiakivut ovat nykyaikaisen konttoriduunarin jatkuva riesa, ja tästä kuulee valitusta lähes jokaiselta henkilöltä työpaikasta toiseen. Kuuluin itse myös tähän kategoriaan, ja kiroilin välillä myös nukkumaan mennessä kun selkäpuolella oli särkyjä milloin missäkin. Salitreenin aloittamisen jälkeen en ole kärsinyt hartiakivuista päivääkään. Lisäksi treenaus tuo sinulle paremman ryhdin, ja alat huomaamattasi kävellä kadullakin selkä suorassa. Ei voi liikaa myöskään korostaa ajoissa aloitetun treenin merkitystä elämän ehtoopuolella, jolloin ajoissa hankittu hyvä lihaskunto voi säästää sinut monelta riesalta. Ja ainakin helpottaa treenaamista myös vanhempana.

5: Tervetuloa parempi olo ja kohonnut itseluottamus!

Minkä tahansa uuden urheilulajin aloittaminen tuo sinulle taatusti paremman olon. Poistut kotisohvan mukavuusalueelta, hikoilet ja testaat omia rajojasi, tapaat uusia ihmisiä, saat raitista ilmaa, ja niin edelleen. Salitreenin yksi ehdoton lisä on myös kasvava itseluottamus. En tunne ketään, joka ei olisi tätä kokenut lihasmassan kasvassa. Kyse ei ole mistään öykkäröinnistä tai uhittelusta, mutta kehosi alkaa yksinkertaisesti tuntua aika paljon kivemmalta kehikolta kantaa. Kun hartioissa alkaa olla leveyttä ja selässäkin hieman lihaksia. Olo on mukava, kävelet selkä suorassa ja varmasti myös hymyilet enemmän! Uuden urheilulajin aloittaminen tuo myös usein mukanaan kiinnostuksen terveellisempään ravintoon, ja lisäksi alkoholin kulutus alkaa kummasti vähentyä. Mikä ei ole ollenkaan huonompi juttu.

6: Kuntosali on paljon muutakin kuin punttien nostelua

Jos asut sopivan matkan etäisyydellä kuntosalista, voit yhdistää kuntoiluun myös mukavasti pienen ulkoilun, tai pyörällä liikkumiseen. Jos asut edes keskikokoisessa kaupungissa, niin tarjolla on lähes poikkeuksessa monipuolinen kuntosali. Joka ei ole nykyään enää paikka nostella käsipainoja hienhajuisessa luolassa. Aktiviteetteja riittää salista riippuen moneen lähtöön, mutta tarjolla on myös esim. spinningiä, joogaa, pilatesta ja niin edelleen. Lisäksi erilaisia crossfit-lajeja tulee myös lisää koko ajan. Usein pääset yhdellä kk-hinnalla kaikkiin kuntokeskuksen palveluihin, ja voit käydä kokeilemassa monia erilaisia kuntoilumuotoja. Jooga tai pilates ei myöskään se huonoin paikka maailmassa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*