Kong: Skull Island – monsterielokuva on tulevan kevään hitti

King Kong Skull Island

King Kongin hahmo on esiintynyt valkokankaalla jo vuodesta 1933 lähtien, ja jättiläisapinasta on tehty vuosien varrella uusia versiota tasaisin väliajoin. Alkuperäisen elokuvan toinen versio tehtiin 1976, ja kolmas painos vuonna 2005. Viimeisin versio oli LOTR-ohjaaja Peter Jacksonin luomus, ja kyseinen elokuva olikin oikein onnistunut monsterielokuva. Pienenä tiedonmurusena voidaan muuten mainita se, että LOTR-elokuvissa Klonkku-hahmon näytellyt Andy Serkis oli myös King Kong -hahmon liikkeiden takana. Kyseessä oli valtavan tuotantobudjetin (205 miljoona) elokuva, mutta se tuotti silti yli 550 miljoonan lipputulot. Voidaan siis todeta, että pohjat uusimman King Kong -version menestykselle ovat ainakin kunnossa.

Tämän kevään elokuva Kong: Skull Island, on neljäs versio legendaarisesta King Kongista. Kyseessä ei siis ole jatko-osa Peter Jacksonin ohjaamaan elokuvaan, vaan vuoden 2017 “re-make”. Skul Island sijoittuu samaan universumiin, jossa on nähty toinenkin hirviö: Godzilla. Ajallisesti elokuva ei sijoitu nykyaikaan, vaan Vietnamin sodan loppuvuosiin. Eli puhutaan 1970-luvusta. Tämä oli ohjaaja Jordan Vogt-Robertsin idea, ja alkuperäinen skripti olisi itse asiassa sijoittanut tapahtumat reilusti taakse päin, aina 1. maailmansodan aikoihin. Tämä olisi tarkoittanut varsin erilaista elokuvaa esim. sotilaiden aseistuksen suhteen.

Skull Islandin siis ohjaa monille elokuvien yställe vielä täysin tuntematon nimi, Jordan Vogt-Roberts. Nimettömästä ohjaajasta huolimatta kyseessä on ison rahan tuotanto, sillä tuoreen King Kongin budjetti on lähes 200 miljoonaa dollaria. Skull Island -elokuvan (ihmishahmojen) pääroolissa on Tom Hiddleston, joka on suurelle yleisölle tuttu lähinnä Marvel-universumin Loki-hahmosta. Sivuosissa nähdään Hollywood-konkareita kuten John C. Reilly, Samuel L. Jackson sekä John Goodman.

Skull Island on puhdas monsterielokuva, jonka juoni on jokseenkin sama monsterista riippumatta. Ihmisen taistelu ylivertaista olentoa vastaan, ja katsoja jännittää kuka ryhmästä kuolee ensimmäisenä, ja kuka viimeisenä. Lajityyppinä monisterielokuva voi olla myös onnistunut teos, kuten edellinen 2005-vuoden elokuva todisti. Valitettavasti monet tämän kategorian elokuvat kaatuvat usein toivottomaan käsikirjoitukseen, mutta odotukset ovat uusimman King Kongin osalta korkealla!

Skull Islandin ideana on karkeasti pelastusoperaatio trooppiselta saarelta, joka menee pahasti pieleen. Ryhmä tutkijoita ja sotilaita joutuu taistelemaan henkensä puolesta vihamielisessä ympäristössä, joka on täynnä muinaisia hirviöitä. Ja saaren kuningas on tietysti King Kong. Alla oleva traileri antaa viitteitä siitä mitä tuleman pitää, ja kyseessä on varmasti yksi kevään suosituimmista elokuvista. Ja sellainen tuotos, joka kannattaa kokea suurella kankaalla!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*