Fast & Furious 8 – elokuvasarja on ollut huikea menestys

Fast & Furious 8 on nimensä mukaisesti kahdeksas osa vauhtia täynnä olevien toimintaelokuvien sarjassa. Sen ensimmäinen osa julkaistiin jo 16 vuotta sitten, ja monet päähenkilöistä ovat olleet mukana alusta asti. Fast & Furious -elokuvasarja on kasvanut vuosien mittaan valtavan suosituksi ja tienannut lipputuloja lähes 4 miljardia dollaria. Sarjan tunnusmerkkinä on ollut aina autoilla hurjastelu, mutta nykyään driftaus ja kilvanajo ovat jääneet taustalle. Viimeisimmät F&F -elokuvat ovat olleet lähempänä perinteisempiä toimintaleffoja tai esimerkiksi Mission Impossible -sarjaa.

The Fast and the Furious käynnisti sarjan vuonna 2001

Valtavan menestyksen saanut elokuvasarja lähti siis käyntiin 16 vuotta sitten. Sarjan johtotähtinä on ollut alusta asti Vin Diesel & Paul Walker -kaksikko, joka oli mukana myös avausosassa. Paul Walker esitti kaahailijoiden joukkoon soluttautunutta poliisia, ja Vin Diesel oli hänen vastapelurinsa. Ensimmäinen osa oli heti valtava kaupallinen menestys ja tienasi yli 200 miljoonan tulot vain 38 miljoonan budjetilla.

Sarjan toinen osa 2 Fast 2 Furious tuli ulos pari vuotta myöhemmin. Vuonna 2003 ensi-iltansa saanut elokuva on sarjan ainoa osa, jossa Vin Diesel ei ole mukana. Elokuvassa Paul Walkerin esittämä Brian O’Conner jahtaa rikollispomoa apunaan Tyrese Gibsonin esittämä Roman Pearce. Tuotantobudjetti tuplaantui avausosaan nähden, mutta lipputulot olivat myös yli 230 miljoonaa.

Fast & Furious 4 on sarjan heikon

Saagan kolmas osa on elokuva The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006). Kyseessä on muista osista selvästi poikkeava pätkä, joka ei sijoitu kronologisesti toisen osan perään vaan todellisuudessa jonnekin osien 6 ja 7 väliin. Tokyo Drift sijoittuu nimensä mukaisesti Tokioon, jossa amerikkalainen nuori Lucas Black ajautuu paikalliseen ”Fast & Furious -porukkaan”. Mukana on muiden elokuvien hahmoista vain Sung Kangin esittämä Han Lue, tosin Vin Diesel tekee aivan elokuvan loppusekunneilla cameon.

Fast & Furious 4 tuli ulos vuonna 2009 ja mukana oli jälleen vanha tuttu kaarti Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez sekä Jordana Brewster. Elokuva on mielestäni selvästi sarjan heikoin, mutta osoittautui valtavaksi hitiksi teattereissa. FF4 keräsi yli 360 miljoonan lipputulot 85 miljoonan budjetilla. Kyseessä on sarjan viimeinen osa, jossa kilvanajo on selkeästi vielä mukana.

The Rock tulee mukaan

Vuonna 2011 valmistunut Fast Five on selkeä käännekohta sarjassa. Ensinnäkin Paul Walkerin esittämä Brian O’Conner on vaihtanut puolta – entinen FBI-agentti on nyt mukana Vin Dieselin rikollisjengissä. Toinen tärkeä muutos on tämän hetken suosituimman miesnäyttelijän, Dwayne ”The Rock” Johnsonin, saapuminen sarjaan. The Rock esittää rikollisliigaa jahtaavien erikoisjoukkojen vetäjää. Samalla Fast & Furious elokuvasarja siirtyi selkeästi ”tavallisen” toimintaelokuvan muottiin, jonka pääosassa ei ollut enää street racing ­-maailma. Tuotantobudjetti oli kasvanut nyt selkeästi aiempiin verrattuna, mutta Fast Five keräsi massiiviset 626 miljoonan dollarin lipputulot.

Fast & Furious 6 ilmestyi jälleen kaksi vuotta edellisen elokuvan jälkeen. Vuonna 2013 ensi-iltansa saanutta kuudetta osaa tähditti vanhan kaartin lisäksi jälleen The Rock. Tällä kertaa Vin Dieselin johtamat lainsuojattumat yhdistävät voimansa viranomaisten kanssa ja jahtaavat pykälää suurempaa roistoa. Kuudes osa ei ollut elokuvana missään nimessä Fast Fiven tasoinen, mutta se ei elokuvakansaa pidätellyt. Tuotantobudjetti oli tässä kohtaa paisunut jo 160 miljoonaan, mutta lipputuloja satoi laariin lähes 790 miljoonaa dollaria.

Paul Walkerin kuolema

Elokuvasarjan seitsemäs osa nähtiin taas kaksi vuotta edellisen perään. Furious 7 tuli ulos vuonna 2015 ja kasvatti lipputulot hurjiin lukuihin – 1.5 miljardia dollaria. Elokuvan tuotantoa varjosti valtava tragedia, kun pääosan esittäjä Paul Walker menehtyi kesken kuvausten. Oli jotenkin kummallinen sattuma, että Walker kuoli nimenomaan autokolarissa. Furious 7 saatiin kuitenkin tehtyä valmiiksi, kun mukaan palkattiin Peter Jacksonin Weta Digital -yhtiö. Paul Walkerin veljet Cody ja Caleb toimivat ”stuntteina”, ja heidän kasvonsa muutettiin digitaalisesti vastaamaan edesmennyttä veljeään.

Furious 7:n myötä toimintatähti Jason Statham liittyi elokuvasarjaan mukaan. Stathamin hahmo Deckard Shaw on edellisessä osassa kiinni jääneen rikollisen Owen Shawn veli ja mies hakee kostoa Fast & Furious -jengistä. Seitsemäs jatkaa tyyliltään vitosessa aloitettua trendiä, jossa street racing on jäänyt taka-alalle. Kyseessä on hieman heikomman osan jälkeen mainio toimintapläjäys, jonka kuvauksissa tuhottiin 230 eri autoa. Yksi näistä oli Lykan HyperSport, arvoltaan 3.4 miljoonaa.

The Fate of the Furious – osallistu kilpailuun ja voita leffaliput

Sarjan edellisestä osasta on kulunut taas kaksi vuotta aikaa. Nyt vuorossa on osa 8 – The Fate of the Furious. Kyseessä on ensimmäinen osa Paul Walkerin kuoleman jälkeen. Toimintatähti Jason Statham on jälleen mukana, kuten myös The Rock ja ns. vanha kaarti Vin Dieselin johdolla. Uutena pahishahmona on Charlize Theron!

Haluatko päästä katsomaan tämän tai minkä tahansa muun Finnkinon elokuvan ilmaiseksi? Osallistu kilpailuun Miesten Maailman Facebook-sivuilla! Tykkää sivustamme ja tägää mukaan vähintään yksi kaverisi, jonka kanssa haluat päästä leffaan. Voit voittaa neljän ilmaislipun paketin! Kilpailu sulkeutuu perjantaina 14.4 klo 24:00.

Osallistu kilpailuun tästä linkistä!

Kuva: kuvakaappaus elokuvan trailerista

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*