HBO Nordicin valikoimaan useita laatuelokuvia

Blood Diamond Leonardo Di Caprio

HBO Nordic on tuttu lähes jokaiselle TV-sarjojen ystävälle. Löydät palvelusta TV-klassikot kuten Sopranos, Oz, The Wire sekä uudet menestyssarjat kuten WestWorld, Game Of Thrones, Black Sails ja paljon muuta. HBO Nordic sisältää sarjojen lisäksi myös elokuvatarjontaa, johon tulee heinäkuun ensimmäisenä päivänä laadukasta päivitystä. Seuraavassa listaa uusista päivityksistä sekä katselusuosituksia.

Uudet elokuvat 1.7 alkaen:

Blood Diamond (Veritimantti)
The Cell
Demolition Man
Eyes Wide Shut
Goodfellas (Mafiaveljet)
The Informant (Ilmiantaja!)
The Island
Magnolia
Mystic River (Menneisyyden ote)
A Perfect World (Täydellinen maailma)
Practical Magic (Lumotut sisaret)
Syriana
Traning Day
V for Vendetta (V niin kuin verikosto)
Zodiac

Seuraavassa muutamia poimintoja tästä listasta.

Blood Diamond

Blood Diamond on vuonna 2006 valmistunut sotadraama, jonka pääosissa ovat Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly sekä Djimon Hounsou. Se sijoittuu vuosituhannen vaihteen Sierra Leoneen, joka on sisällissodan myllerryksessä. DiCaprio esittää aseiden salakuljettaja Danny Archeria, joka alkaa metsästää yhdessä Solomon Vandyn (Hounsou) kanssa hänen löytämäänsä valtavaa timanttia. Vandy haluaa pelastaa oman poikansa, joka on joutunut kapinallisten käsiin. Archerille timantti on pääsylippu pois mantereelta. Kaksikko yrittää selviytyä sisällissodan repimässä maassa, joka on täynnä väkivaltaa. Jennifer Connelly esittää maassa olevaa reportteria, joka päätyy kaksikon matkaan. Kyseessä on mainio draamaelokuva hieman erilaisessa ympäristössä, joka sai myös useita Oscar-ehdokkuuksia. Se avaa myös katsojan silmiä Afrikan sisällissotien julmuuksille.

Mystic River

Mystic River on vuonna 2003 valmistunut draamaelokuva, jonka on ohjannut legendaarinen Clint Eastwood. Kyseessä on ensimmäinen elokuva sitten vuoden 1959 Ben Hurin, joka voitti sekä parhaan miespääosan että parhaan miessivuosan Oscarin. Elokuva sijoittuu Bostoniin, ja sen pääosissa ovat Sean Penn, Tim Robbins ja Kevin Bacon. Kyseinen kolmikko esittää miehiä, jotka ovat tunteneet toisensa jo nuoruudesta asti. Eräänä päivänä Sean Pennin esittämän Jimmy Markumin tytär murhataan, ja tapausta alkaa tutkia Kevin Baconin esittämä etsivä Sean Devine. Ex-rikollinen Markum alkaa kuitenkin tehdä omaa tutkimustaan apunaan muut katujen kasvatit. Tarina alkaa kietoutua Tim Robbinsin esittämän Dave Boylen ympärille, joka taistelee yhä menneisyyden haamuja vastaan. Mystic River on sekä kriitikoiden että suuren yleisön ylistämä draama, jota voi suositella todella lämpimästi kenelle tahansa.

Syriana

Syriana on vuonna 2005 valmistunut geopoliittinen trilleri. Sen pääosissa nähdään mm. Matt Damon, Chris Cooper sekä George Clooney, joka toimi myös elokuvan vastaavana tuottajana. Clooney voitti myös parhaan sivuosan Oscarin Bob Barnesin roolistaan tässä elokuvassa. Syriana kuvaa montaa eri taustatarinaa, jotka kietoutuvat pikkuhiljaa yhteen. Clooneyn esittämä Bob Barnes on CIA:n agentti Lähi-Idässä. Matt Damonin esittämä Bryan Woodman on energia-alan analyytikko, joka päätyy Saudiprinssin neuvonantajaksi. Samaan aikaan taustalla seurataan myös pakistanilaisen Wazimin kouluttautumista itsemurhapommittajaksi sekä ison öljy-yhtiön fuusiota. Syriana on todella mielenkiintoinen kuvaus Lähi-Idän poliitikasta, terrorismista ja monikansallisten yhtiöiden valtapelistä. Kyseessä on poliittinen trilleri, joka etenee varsin rauhallisesti ja kestää myös hieman yli kaksi tuntia. Jos The Good Shepherd on elokuvana sinun makuusi, niin Syriana toimii varmasti.

Zodiac

Zodiac on vuonna 2007 valmistunut trilleri, jonka on ohjannut yksi Hollywoodin pätevimmistä miehistä, David Fincher. Elokuva kertoo Zodiac-nimeä käyttäneen murhaajan tarinan, joka piinasi San Franciscon aluetta 1960-1970 luvulla. Tapahtumia seurataan Jake Gyllenhaalin esittämän Robert Graysmithin kautta, joka toimii murhien alkaessa San Francisco Chroniclessa pilapiirtäjänä. Murhaajan käyttämät kryptatut viestit alkavat kiehtoa Graysmithia, joka saa tapauksesta suorastaan pakkomielteen. Kun poliisi päättää luovuttaa tutkinnan vedenpitävien todisteiden puuttuessa, Graysmith aloittaa oman projektinsa. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Robert Graysmithin kirjoittamaan kirjaan. Zodiac on mielenkiintoinen kuvaus yksi vuosisadan kiehtovimmista murhamysteereistä. Sivuosissa nähdään mainio Robert Downing jr. sekä Mark Ruffalo.

Lista on kokonaisuutena todella laadukasta luettavaa.

Löydät Asialinjan sivuilta myös pidemmät arvostelut elokuvista GoodFellas sekä Training Day, jotka tuovat esiin mielenkiintoisia faktoja elokuvista ja niiden tuotannosta.

Kuva: kuvakaappaus yllä olevasta videosta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*