Veto-Pete Supla

Veto-Peten jälkilöylyt: viihdebetsaamisesta viisaammaksi

Edellisessä podcastissa käsiteltiin tosiaan kuvaaja Makkosen kanssa tätä nykyä kovin kuumaksi perunaksi vedonlyönnin maailmassa noussutta ilmiötä. Itse keskustelu avarsi ehkä hieman omaakin käsitystäni ja näkemystäni viihdebetsaamisesta, logiikasta sen takana. En aliarvioi yhtään vedon voimaa, kun pääsee puristamaan suosikkijengin puolesta (jos olisi sellainen) esimerkiksi johonkin keskikauden peruspuuduttavaan ja muuten jokseenkin merkityksettömään matsiin.

Sinänsä viihdebetsaamisessa ei ole tosiaan mitään väärää tai vikaa – harrastanhan sitä aika ajoin itsekin. Mutta se, mikä verkkokalvojani eritoten sosialistista mediaa selatessa kalvaa, ovat nämä suurisuiset affiliaattiveijarit (kaikki me tiedämme kenestä puhutaan), jotka pyrkivät luomaan vedonlyönnistä sekä itsestään totaalisen vääristyneen ja tätä kautta valheellisen kuvan. Kylmä tosiasia kun on, että voittavia vedonlyöjiä mahtuu sadan ihmisen porukkaan vain noin kymmenen. Kyllä. Vain kymmenen. Siitä on pukukopit, isot ovet ja snabba cash kaukana. Ihmiset, tässäkin suhteessa teitä koijataan mielikuvilla.

Ehkä eniten viihdevedonlyönnissä kuitenkin häiritsee se, että rahalla ja sitä kautta voittamisella tai häviämisellä ei näyttäisi olevan juuri väliä. Kyllä, ymmärrän tunteen voiman, mutta silti tätä on vaikea ymmärtää. Oma vedonlyöntiurani puksuttaa jo pitkällä toista vuosikymmentään, ja ainakin minulle oli ihan alusta alkaen selvää silloin R-kioskin ahtaudessa pitkävetolappuja nuoren miehen innolla täyttäessäni, etten ainakaan helvetti sentään halua hävitä koko ajan rahojani.

Senpä takia kummastuttaa, miksei siihen viihdebetsaamiseen voisi käyttää ihan pientä vaivaa, hieman aikaa ja vähän järkeä, jotta viivan allekin jäisi jotain? Kai se nyt on ylipäätään kivempi voittaa kuin hävitä? Joka muuta väittää on masokisti. Saisi ostettua vaikkapa vaimolle jotain pientä ylimääräistä kivaa, parempaa seppälää. Ja kun loppujen lopuksi kyse ei tosiaan ole mistään ydinfysiikasta, vaan ihan perus maalaisjärjestä. Ammattilaisuus erikseen – kyllä amatöörinä tai jopa harrastelijana voi vedonlyönnin maailmassa pärjätä.

Podcastissa esittelin ainakin muutamia yksinkertaisempia tärppejä, joiden avulla voi tulos yllättäen parantua. Mutta malttiahan tämä touhu vaatii, kylmäpäisyyden ohella.

Alla olevan linkin kautta pääset kuuntelemaan tämän viimeisimmän podcastin. Samasta osoitteesta löytyy paljon myös muita vedonlyöntiaiheisia keskusteluja, joista on varmasti iloa, sikäli mikäli tämä aihepiiri yhtään kiinnostaa. Kuluvan viikon aikana on myös tarkoitus purkittaa seuraava jakso, jossa hypätäänkin sitten tapahtumanaikaisen- eli livevedonlyönnin maailmaan.

Veto-Pete Extra: Viihdebetsaamisesta viisaammaksi

[tabgroup]

[/tabgroup]

Leave a reply