Jamie Reeves loi uuden fantasyfutis-lehden tyhjästä – FFMAG

FFMAG eli Fantasy Football Magazine on monille lukijoillemme tuttu Asialinjan FPL-viikkokatsauksista. FFMAG on noin puoli vuotta sitten perustettu lehti, joka on tehty Valioliigan virallisen fantasyfutispelin (FPL) pelaajille. Lehden perustaja Jamie Reeves halusi luoda jotain uutta ja innovatiivista FPL-pelin ympärillä pyörivään koneistoon, joka on täynnä vihjesivuja, podcasteja ja twitter-tilejä.

FFMAG on onnistunut löytämään nopeasti oman paikkansa ja kerännyt ympärilleen myös paljon talkoohengellä töitä tekeviä FPL-pelaajia.

Kyseessä on mielenkiintoinen projekti, sillä se potkaistiin käyntiin tyhjästä yksityishenkilöiden toimesta. Ensimmäisen numeron jälkeen FFMAG keräsi rahoitusta Indiegogo-sivuston avulla, ja joukkorahoitusprojekti olikin valtava menestys. Lehden tuotantoon tarkoitettu keräys saatiin kasaan todella nopeasti. FPL-yhteisössä on selkeästi kiinnostusta tällaisen lehden lukemiseen ja tukemiseen.

FPL-pelin ympärillä pyörii tällä hetkellä iso koneisto erilaisia www-sivustoja, podcasteja sekä twitter-keskustelua. Sisältö on pääosin englannin kielellä, sillä valtaosa Euroopan fantasyfutis-pelaajista on brittiläisiä. FFMAG:n onnistunut joukkorahoituskampanja kertoo sen, että vahvasti kilpaillulla markkinallakin on aina tilaa uusille ja erilaisille toimijoille.

FFMAG halusi tehdeä lehden alusta alkaen myös printtimuodossa, vaikka se ei olisikaan taloudellisesti (vielä) kannattavaa. Printtimedia on julistettu usein Suomessakin kuolevaksi dinosaurukseksi, mutta sille on edelleen olemassa vahva tilaus – jos lehden sisältö ja ulkoasu ovat kunnossa. Etenkin tässä tapauksessa, kun paperiversion hinta on saatu pidettyä todella alhaisena. FFMAG löytyy myös digiversiona, joka on mahdollista tilata huokeaan 1,99£/kk hintaan.

Ensimmäinen FFMAG:n numero julkaistiin talkoovoimin viime keväänä. Toinen numero ilmestyi heinäkuussa. Sen fokus oli vahvasti harjoitusotteluissa sekä tulevan FPL-kauden spekuloinneissa. Tämän jälkeen FFMAG on ilmestynyt aina jokaisen kuun ensimmäisellä viikolla. Uusin numero ilmestyi allekirjoittaneen postilaatikkoon vajaa viikko sitten.

Parasta tässä projektissa on se, että FFMAG on pelaajilta pelaajille -tyyppinen julkaisu. Lehden artikkelit tulevat kokeneilta FPL-pelaajilta, jotka jakavat näkemyksiään rakkaudesta lajiin. Mielestäni tämä näkyy myös artikkeleissa, jotka ovat pelaajien intohimolla kirjoittamia. Tällaisia juttuja on erittäin mukava lueskella. FFMAG:n sisältö keskittyy FPL-peliin ja kaikkiin sen eri nyansseihin, eikä sitä ole täytetty turhalla materiaalilla.

Kuva: FFMAG on tyylikkäästi ja ammattimaisesti taitettu lehti, jota on mukava lukea myös printtiversiona.

Asialinja tapasi äskettäin lehden perustajan, Jamie Reevesin. Kysyimme Jamielta muutamia kysymyksiä liittyen lehden historiaan sekä tulevaisuuteen. Seuraavassa Jamien kommentit alkuperäiskielellä.

Q1: What kind of FPL background do you have? Are you a former footballer, stats nerd or just ”a regular Premier League fan”?

Like most people in the UK I grew up playing fantasy football, so I’d say that I’ve essentially been playing my whole life – albeit when I was 13 I didn’t really have a clue what I was doing. Of the above I’d probably fall into the ‘stats nerd’ category.

Q2: How did you come up with the idea of the FF Magazine?

I’d been running fplbet.com for 2 years and due to the over-saturation of the ‘FPL tips market’ I often felt that our content was going amiss. I wanted to innovate fantasy football content, give a platform to the industries best statisticians and analysts, whilst simultaneously creating a community for the more serious players to come together.

​Q3: There’s lots of talk about the death of print media these days. The FPL online market is also pretty full of websites, podcasts etc. Why do you see there’s room and demand for a magazine?

I’ve always subscribed to the belief that if something is good, then it’s worth paying for. The medium will always be secondary to the content and I’d like to think people would support it whether we publish it as a magazine or something else.

The decline of mainstream print publications is due to their own negligence and lack of integrity. I think that now is a great time for the more niche independent publications to break through as there’s increasing demand for premium content in a sea of clickbait.

Q4: Many people are probably interested to know how a team is created to run a real magazine. Did you know majority of the people in advance or was it a long process to put the publishing team together?

I arranged to meet James (who was writing for fplbet at the time) to pitch my idea for the magazine and offer him the role as Managing Editor. He was extremely passionate, and we both scraped our pockets and worked through the night to release Edition 1 at the end of last season.

Since our successful Indiegogo campaign we’ve added Aleks (CFO), Mark (Social) & Clarke (Online Content) to the team among others. It’s an innovative project to be a part of, and most of the aforementioned approached me to offer their services.

Q5: Anyone reading FFMAG can surely agree that it’s a good value for money. How did you manage to push the price so low?

This is something that was very important to us from the start. We wanted to make sure that the print magazine was accessible to everybody, regardless of their financial background and/or location. We don’t really make a penny on print sales, but we are humbled to have thousands of readers worldwide that enjoy our magazine.

Q6: What kind of response have you had from the fans so far?

We’ve all be absolutely blown away to be honest. We strive to improve edition-on-edition and I think that our readers acknowledge this.

Q7: If we look at the actual content, one can spot some familiar names from the FPL community. It’s also cool to have an interview of Asmir Begovic (issue 4)! How do you see the magazine content developing in the future?

We actually have a few celebrity readers that we’re trying to feature in future editions. Asmir was kind enough to reach out to us, let us interview him and promote us through his social channels.

As for the content, we’re constantly striving to provide strategy and insight that is indispensable to FPL managers. If you read any of our previous releases you’ll find content that is entirely unique and this is how we plan to continue. Innovation is our primary objective.

Q8: Where do you see your magazine in one year?

I remain open to anything that will improve the magazine and help us grow as a brand. Different leagues and languages aren’t at the forefront of our attention yet, but that’s not to say they’re out of the equation. We do have some very exciting announcements to make regarding World Cup fantasy in the summer.

Over the next 6 months we will focus on developing the brand through strategic partnerships and by nurturing our existing audience with lots of exclusive contests and engagement.

Voit tilata Fantasy Football Magazineen tästä linkistä! Tuet samalla Asialinjan toimintaa.

FFMAG ilmestyy kerran kuukaudessa ja uusin numero on lähetetty juuri tilaajille. Mikä parasta – lehti on myös todella halpa. Digiversion hinta on 1,99£/kk ja printtiversio vain 3,99£/kk + mahdolliset postikulut riippuen tilaajan sijainnista. FFMAG on varmasti hintansa arvoinen ostos jokaiselle FPL-aktiiville.

Fantasy Football Magazine

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*