aloittelevan-vedonlyojan-virheet
Vedonlyönti

Aloittelevan vedonlyöjän pahimmat virheet

Vedonlyönti on haastavaa puuhaa, mutta parhaimmillaan se voi olla viihdyttävä ja voitollinen harrastus. On kuitenkin fakta, että pelaajista vain pieni prosentti pystyy voitolliseen tulokseen pitkässä juoksussa. Jos haluat olla yksi näistä, sinun on tehtävä asioita eri tavalla kuin muut. Tässä artikkelissa listataan aloittelevien vedonlyöjien yleisimpiä virheitä.

Isoja päätöksiä lyhyestä sarjasta

Hätäily eri muodoissaan on varmasti yksi yleisimpiä aloittelijoiden virheitä. Vedonlyöjän on ymmärrettävä satunnaisuus ja yksinkertaisesti opittava sietämään sitä.

Suurin virhe on puuttuminen vedonlyöntistrategiaan liian lyhyen otannan perusteella. Kurinalainen työ saatetaan hylätä toimimattomana yhden heikon kuukauden jälkeen. Vastaavasti ylipanostaminen on tuttu näky voittoputkissa.

Aloitteleva pelaaja reagoi myös seuraamansa sarjan joukkueisiin väärällä tavalla. Esimerkiksi neljän sakkiin povattu Ilves aloitti kauden häviämällä viisi ottelua peräkkäin ja sijaitsi sarjan jumbona. Muutama kuukausi myöhemmin tupsukorvat olivat jo omalla paikallaan Liigan kärjen tuntumassa.

Vedonlyöjän on opittava näkemään tulosten taakse ja tutkittava tapahtuneita syvemmältä kuin Livescoren sivuilta.

Liian monta kohdetta ja liian suuret kertoimet

Facebookista löytyy useita vedonlyöntiaiheisia Facebook-ryhmiä, joissa on tuhansia tai kymmeniä tuhansia harrastepelaajia. Jo viiden minuutin selaaminen paljastaa tälle ryhmälle tyypilliset ominaisuudet.

Pelaajat muodostavat mitä ihmeellisimpiä rekkoja ja hakevat kupongille järkyttäviä kertoimia. Kun joku tällainen 100x tai 1000x lappu sitten osuu, niin sitä on tietysti kiva hehkuttaa. Tämä ruokkii myös uskoa siitä, että näillä kupongeilla voi jäädä voitolle.

betsit-eurot

Onnekas rekka-osuma voi lämmittää hetken, mutta pitkässä juoksussa jäät tappiolle.

Jos unelmoit voitollisesta pelaamisesta, et voi edes harkita muita kuin singlekohteita. Varianssi nousee muuten tolkuttoman suureksi. Fiksu vedonlyöjä pyrkii saamaan jatkuvasti osumia – hän haluaa pitää varianssin pienenä ja kassan kiertävänä.

Kun opit nauttimaan 2,1x tai 1,5x voittavan betsin osumasta, olet oikealla tiellä.

Kohteiden pelaaminen vain yhdelle vedonvälittäjälle

Tyypillinen harrastaja betsaa usein kohteensa yhdelle ja samalla vedonlyöntisivustolla. Monelle suomalaiselle tämä on tietysti Veikkaus, mutta kyseessä voi olla yhtä hyvin mikä tahansa muu suosituista bookkereista.

Jos haluat nousta voittavaksi pelaajaksi tai päästä edes omilleen, sinun on lyötävä jatkuvasti markkinoiden korkeimpia kertoimia. Tämä on täysin mahdotonta yhden vedonvälittäjän kohdalla. Tarvitset hieman betsattaven lajien mukaan viidestä kymmeneen suosittua vedonvälittäjää.

Kun kassa on alkuvaiheessa pieni, sitä on vaikea jakaa liian moneen paikkaan. Silloin on tärkeää selvittää esimerkiksi kerroinvertailun avulla, mitkä välittäjät tarjoavat jatkuvasti korkeita kertoimia juuri sinun lajeihisi.

Avaa tili ensin sellaisille bookkereille, mihin suurin osa vedoistasi menisi joka tapauksessa.

Pelaatko 1,95 vai 2,00 kertoimen – tällaisella marginaalilla on jo valtava ero pitkässä juoksussa. Jos joudut jatkuvasti antamaan 5 snt tasoitusta per kohde markkinoiden kärkikertoimiin, mahdollisuutesi voitolliseen pelaamiseen ovat pienet.

Ylipanostaminen

Panostaminen on vaikea laji niin amatöörille kuin ammattilaisellekin. Jos haluat muuttaa harrastuksesi voitolliseksi, niin paras tapa on pysyä tasapanostuksessa. Myös moni pro-betsari tekisi parempaa tulosta vanhan kunnon flat staken avulla verrattuna omiin viritelmiin.

Tasapanostus on sopiva tapa silloin, kun kohteet ovat suht samanlaisia. Jos pelaat esimerkiksi jalkapalloa tai jääkiekkoa ja suurin osa yksittäisvedoistasi on 1,50-3,00 kertoimien välillä. Jos pelaat esimerkiksi voittajavetoja, sijavetoja tai vastaavaa (esim. ravit, golf), ei ole enää järkevää pysyä tasapanoksessa ja lyödä samaa betsiä 50x ja 2x voittajalle.

golf-betting

Tasapanostaminen sopii parhaiten kohteisiin, joiden osumistodennäköisyys on suht samanlainen. Esimerkiksi 50x tai 100x yllätyshaku golf-turnauksen voittajaksi on syytä pelata hyvin pienellä.

Suurin synti on joka tapauksessa ylipanostaminen. Käytännössä kaikki aloittelevat betsarit menevät poikki ennemmin tai myöhemmin ylipanostamisen myötä. Keskimääräinen harrastaja menee katki kerran kuukaudessa.

Ylipanostamisen syy on psykologinen, tausta on sama kuin 100-kertoimisten rekkojen pelaamisessa. Euron panos 2-kertoimiseen kohteeseen on tylsää, mutta 10 euron panos 200-kertoimiseen rekkaan alkaa kiinnostaa monia.

Ei pelikassaa eikä kirjanpitoa

Jos haluat jäädä plussalle, sinun on unohdettava rekat ja panostettava maksimissaan pari prosenttia pelikassastasi yhteen vetoon. Jos sinulla ei ole erillistä pelikassaa, tämä on mahdoton temppu.

Jokaisen harrastajan tulisi erottaa erillinen pelikassa vedonlyöntiä varten. Vältä tekemästä jatkuvasti pieniä talletuksia pelitilillesi, koska se tekee kassanhallinnasta vaikeaa. Lisäksi pelaajilla on tapana roiskia pienten talletusten ylijäämärahat heikkoihin kohteisiin.

Säästä ennemmin pari kuukautta ja tee viikoittaisen 10-20e talletuksen sijaan yksi 100e talletus myöhemmin. Näin saat myös parhaan hyödyn irti mahdollisesta talletusbonuksesta.  Tämän jälkeen voit lyödä vetoja tästä kassasta esimerkiksi 1-3 euron panoksella. Vaikka alkuun sattuisi heikko jakso, niin parin kympin tappio ei saa sinua tilttaamaan niin helposti.

Tähän aiheeseen liittyy oleellisesti myös kirjanpito. Se on yksi voitollisen pelaamisen peruspilareita. Jos et ole valmis käyttämään aikaa omien vetojesi seuraamiseen, voit unohtaa haaveet plussalle jäämisestä.

Kirjanpito kertoo myös armotonta dataa siitä, mitkä kohteet tuottavat ja mitkä eivät. Ilman kirjanpitoa pelaaja sortuu helposti mutuiluun ja hukkaa rahaa sarjoihin tai joukkueisiin, jotka ovat hänelle mieluisia. Kirjanpito voi kuitenkin paljastaa, että tietyt lajit tai liigat on vain syytä unohtaa.

Kuvat:  Image by Thanasis Papazacharias from Pixabay, Markus Spiske temporausch.com from Pexels, Photo by Pixabay from Pexels

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Vedonlyönti