vedonlyönti aloittelijan opas
Vedonlyönti

Aloittelijan vedonlyöntiopas

Jorma Vuoksenmaan urheiluvedonlyönti kirja on toiminut jo 20 vuotta vedonlyöjien raamattuna. Asialinja tarjoaa vaihtoehdon sekä paljon uusia ja erilaisia näkökulmia, joista on apua aloitteleville vedonlyöjille. Tämä opas tarjoaa hyödyllistä luettavaa henkilöille, joilla on minimaalinen vedonlyöntikokemus. Seuraavassa jutussa ei ole päivän kuumimpia pelivihjeitä, vaan sen tarkoitus on opastaa aloitteleva vedonlyöjä oikealle polulle. Monet ohjeista voivat tuntua itsestäänselvyyksiltä, mutta 99% pelaajista ei noudata yhtään niistä päivittäisessä vedonlyönnissään. Artikkelin tarkoitus on estää sinua häviämästä koko pelikassaasi vedonlyöntiurasi alkumetreillä. Pahimmat virheet tehdään yleensä minkä tahansa uran alkuvaiheessa, jolloin kokemuksen puute johtaa virheellisiin valintoihin.

1: Hyväksy, että olet aloittelija!

Tämä fakta on helppo hyväksyä, kun aloitat mitä tahansa uutta harrastusta. Pianonsoitto, kuntosalilla käynti, uuden kielen opiskelu jne. Uusien taitojen opiskelu vie aikaa, ja kykyjen kehitys huipputasolle vaatii paneutumista sekä kovaa työtä. Jokainen harrastaja ymmärtää oman lähtötasonsa, eikä odota hallitsevansa täysin uutta taitoa kahdessa viikossa, tai edes kahdessa vuodessa. Tämä ymmärrys katoaa kuitenkin yllättävän usein juuri vedonlyönnin harrastajilta.

Rahan voittaminen saa ihmiset käyttäytymään oudosti, ja muutama onnistunut arvaus voi nostaa kokeneemmankin betsarin leijailemaan pilviin. Pään valtaa ajatus siitä, miten juuri minulla on sellaisia taitoja, joita kellään muulla ei ole. Oikoteitä onneen ei kuitenkaan käytännössä ole, ja hyvä osaaminen saavutetaan vain ajan kuluessa ja riittävän kokemuksen myötä.

Pidä myös huoli siitä, että ymmärrät alkuvaiheessa kaikki vedonlyönnin tärkeimmät termit kuten arbitraasi, tasoitusveto, ylikerroin jne. Voit käydä niitä läpi tästä artikkelista.

2: Urheilutietämys ei tee vedonlyöjää

Tämä fakta yllättää monet alalle pyrkivät ihmiset, ja urheilutietämyksen sekä vedonlyöntitaitojen sekoittaminen on myös toisaalta ymmärrettävää. Kyse on kuitenkin kahdesta täysin eri asiasta. Maailma on täynnä käveleviä tietosanakirjoja, joilla on syvä lajituntemus. Tyypillisiä esimerkkejä voivat olla TV-studiossa istuvat ex-urheilijat, urheilutoimittajat, tai ylipäätään urheilua vuosikausia seuranneet hardcore-fanit. Lajin harrastaminen tai joukkueiden tuntemus ei kuitenkaan takaa menestystä vedonlyönnissä. Tämä johtaa myös yllättävän usein tilanteeseen, jossa harrastaja ei suostu hyväksymään totuutta vedonlyöntimenestyksestään. Surkeita tuloksia syytetään huonosta tuurista ja milloin mistäkin.

Urheilutietämyksen voi toki muuttaa myös menestykseksi vedonlyönnissä, mutta se ei vielä yksin takaa mitään. Vedonlyönnissä menestyminen vaatii monen eri osa-alueen hallintaa ja etenkin vahvaa stressinsietokykyä.

3: Perusta erillinen pelikassa

Tämä on tärkein yksittäinen neuvo varallisuuden hallinnasta vedonlyönnissä. Perusta erillinen pelikassa ennen pelaamista, jonka varat ovat täysin erillään arjen kulutuksesta. On suositeltavaa käyttää erillistä pankkitiliä, tai siirtää rahat Skrillin tai Netellerin kaltaiseen palveluun. Rahojen fyysinen sijainti ei ole tärkeää, mutta tämä on: lyö vetoa vain rahoilla, jotka sinulla on vara hävitä. Älä koskaan lyö vetoa maksaaksesi muita laskuja! Tämä on merkki ongelmista ja johtaa vain entistä suurempiin hankaluuksiin.

Muista, että vedonlyönti on alkuvaiheessa sinulle menoerä. On syytä varautua siihen, että häviät huonolla tuurilla koko pelikassasi (pariinkin kertaan). Teet todennäköisesti virheitä kassanhallinnassa, ylipanostat, hermostut tai muuta vastaavaa. Tästä johtuen on ensisijaisen tärkeää, että lasket mikä on sinun kipupisteesi. Jos et kestä ajatusta yli 50 euron tappiosta, niin älä riskeeraa pelikassaasi missään vaiheessa yli 50 euroa.

Liigan playoffs vedonlyönti

Aloittelevan vedonlyöjän on tärkeä tiedostaa omat vahvuutensa. Lyö aluksi vetoa siitä lajista, josta sinulla on paras kokemus.

4: Aloitteleva vedonlyöjä: löydä omat vahvuutesi

Tämä neuvo liittyy hieman kappaleeseen numero kaksi, eli urheilutietämykseen. Olet todennäköisesti kiinnostunut vedonlyönnistä, koska uskot pystyväsi muuttamaan lajitietämyksesi rahaksi. Olet ehkä seurannut NBA-korista vuosikaudet tai olet taitava tilastonikkari, joka osaa käsitellä helposti isoa datajoukkoa. Voit olla myös erityisen hyvä reagoimaan ottelun aikaisiin tapahtumiin, jolloin vahvuutesi saattaa olla livevedonlyönti. Pyri löytämään oma vahvuusalueesi ja aseta alussa fokus tähän sektoriin. Mitä kauemmin pysyt vahvuusalueellasi, sen vähemmän häviät rahaa. Yksi yleisimmistä aloittelijan virheistä on aloittaa (etenkin pienen voittoputken jälkeen) vedonlyönti kaikesta mahdollisesta ja hukata hetkessä vaivalla ansaitut eurot.

Aloita yhdestä liigasta ja käytä alkuvaiheessa aikaa kirjallisuuden lukemiseen, foorumiviestien läpikäymiseen, informaatiolähteiden etsintään jne. Ala laajentaa sarjavalikoimaa vasta kokemuksen karttuessa.

5: Aloittelijan opas – menestys vaatii itsekuria

Tämä lausahdus ei päde pelkästään vedonlyöntiin, vaan moneen muuhunkin asiaan. Yritän itse esimerkiksi opiskella uusia kieliä ja näen paljon yhtäläisyyksiä tämän harrastuksen ja vedonlyönnin välillä. Alussa lähdetään liikkeelle nollasta, ja taidot kehittyvät vasta kovan työn seurauksena.  Tietyt rakenteet ja perusteet on opeteltava ennen seuraavalle tasolle siirtymistä – oikoteitä onneen ei ole. Epäonnistumiset johtavat usein turhautumiseen, ja tällaisina hetkinä itsekuri ja motivaatio todella mitataan.

Jos haluat voittaa rahaa vedonlyönnistä, joudut mittaamaan itsekuriasi useampaan kertaan. ‘Tilttaaminen’ on monelle varsin tuttu termi myös pokeripiireistä, ja pääkopan hallinta sekä pelikassan kontrollointi ovat menestyksen avaimia niin pokerissa, kuin vedonlyönnissäkin.

6: Älä yritä rikastua nopeasti – rikastu hitaasti

Tämä on hyvin yksinkertainen ohje, mitä 99%+ vedonlyöjistä ei pysty noudattamaan. Älä koskaan panosta enempää kuin 2% pelikassastasi. Jos haluat käyttää ohjeena 1% tai 0,5% rajaa niin vielä parempi. Useimmat kuitenkin tuskailevat alkuvaiheessa jopa 10% limiitin kanssa. Kaikenlaiset yritykset rikastua nopeasti ilman kovaa työtä eivät yksinkertaisesti toimi.

Jos et osaa vaurastua hitaasti, menetät mahdolliset voittosi vielä nopeammin, kuin ne ovat tilillesi päätyneet. Vedonlyönnissä ei ole helppoa rahaa. On vain rahaa, joka tulee nopeasti, ja katoaa vieläkin nopeammin. Lyö €2 panos voittaaksesi €3, älä voittaaksesi €30 tai €300. Pysy vahvuusalueillasi ja käytä niin pieniä panoksia kuin mahdollista. Jätä viiden tai kuuden kohteen rekat muille. Kysy itseltäsi: haluatko voittaa rahaa, vai näyttää coolilta työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa?

7: Avaa tili ensin vain yhdelle vedonvälittäjälle

Vedonlyönnin talletusbonukset ovat tärkeitä aloittelevalle vedonlyöjälle, kun pelikassa on vielä euromääräisesti pieni. Käytännössä jokainen vedonvälittäjä antaa tällä hetkellä talletusbonuksen, joka voi olla esimerkiksi 100% maksimissaan 100 euroon saakka. Eli: jos talletat satasen, saat tilillesi toisen satasen bonusrahaa.

Avaa ensimmäinen tilisi sellaiselle vedonvälittäjälle, joka operoi suomen kielellä. Saat siten apua ongelmatilanteissa tutulla kielellä ja ymmärrät paremmin kaikki vetomuodot, joihin sijoitat rahaa. Pyri myös hyödyntämään kaikki bonukset maksimaalisesti, koska ne tarjotaan lähes poikkeuksetta vain kerran (ensitalletus). Jos maksimibonus on €100 ja pelikassasi on vain €70, odota ennemmin yksi kuukausi ja säästä €30. Kyse on ilmaisesta rahasta, jonka merkitys on alkuvaiheessa suuri. Jos pelikassasi alkaa kasvaa, voit alkaa hyödyntää myös muiden välittäjien tarjontaa (sekä bonuksia). Uudet sivustot ja niiden bonukset kannattaa hyödyntää ehdottomasti.

8: Kuuntele muiden neuvoja varoen

Pidä mielessä tämä prosenttiluku: 99% pelaajista joko häviää rahaa, tai pääsee maksimissaan omilleen. Useita vedonlyönnin ammattilaisia katoaa alalta joka vuosi, koska he eivät pysty enää voitolliseen vedonlyöntiin syystä tai toisesta. Tulet kuulemaan paljon vinkkejä, ja vastaasi tulee yksi jos toinenkin “takuuvarmasti rahaa tuottava systeemi”. Vinkkien antaja on lähes poikkeuksetta itsekin tappiollinen pelaaja, joten mieti tarkkaan, miten hyödyllisiä nämä ohjeet oikeasti ovat?

Yksi hyvä ohjenuora on se, että alan todelliset ammattilaiset eivät koskaan puhu julkisesti panoksistaan euroina. Kenenkään fiksun ja tulosta tekevät vedonlyöjän ei tarvitse todistaa muille, miten suurilla panoksilla hän tällä hetkellä operoi.

Ala myös muuttuu nopeasti. Etenkin kirjallisuudessa monet teokset (kuten Jorma Vuoksenmaan urheiluvedonlyönti kirja) ovat jo auttamattomasti vanhentuneita. Markkina on muuttunut 20 vuoden aikana valtavasti.

Alussa on syytä keskittyä poimimaan sellaisia tiedon murusia, jotka hyödyttävät sinua vuodesta toiseen. Asialinjan vedonlyöntioppaisiin pyritään keräämään juuri tällaista ajatonta tietoa, jota on mahdollista hyödyntää vuodesta toiseen. Lue myös suosittu artikkelimme: viisi eri tapaa tienata rahaa vedonlyönnillä!

Tee siis omat johtopäätöksesi ja omat virheesi! Näin opit käytännössä parhaiten ja löydät oman tyylisi lyödä vetoa, etkä vain kopioi muiden huonoja toimintamalleja. Älä välitä toisten pelaajien voittokupongeista tai hehkutuksista sosiaalisessa mediassa. Pelaa fiksusti, vältä ylipanostusta ja etsi hyvää tietoa sekä ympärillesi muita samoin ajattelevia vedonlyöjiä. Katso mitä voittavat vedonlyöjät kirjoittavat, mutta muista tämä: kaikki tilastot ja tulokset ovat vain historiaa, eivätkä tae tulevasta.

Yksi hyvä paikka aloittaa informaation kerääminen on ilmaisetvedot.com -sivusto. Löydät sieltä ammattilaisten laatimat vetovihjeet, jotka sisältävät aina asialliset perustelut. Saat vinkeistä joka viikko hyödyllistä tietoa omien päätöstesi tueksi.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Vedonlyönti