BlackRock hakee lupaa spot Ethereum ETF:lle Yhdysvalloissa

ethereum
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Maailman suurin varainhoitoyhtiö BlackRock on tehnyt hakemuksen spot Ethereum ETF:stä Yhdysvalloissa. BlackRock ei ole virallisesti tehnyt ilmoitusta aiheesta, mutta tieto hakemuksesta levisi eilen sosiaalisessa mediassa.

Näin asiasta postasi X:ssä James Seyffart, joka on Bloombergin analyytikko.

BlackRock ei ole ensimmäinen yhtiö, joka hakee lupaa Yhdysvalloissa spot Ethereum ETF:lle. Cathie Woodin Ark Invest teki vastaavan hakemuksen jo syyskuussa 2023. BlackRockin hakemus on kuitenkin kertaluokkaa suurempi uutinen johtuen yhtiön historiasta.

BlackRock on tehnyt 576 ETF-hakemusta SEC:lle, joista 575 on hyväksytty. On vaikea uskoa yhtiön laittavan hakemusta sisään, jos sen läpimenoa ei pidettäisi varmana.

Uutinen spot Ethereum ETF:stä lisää ETF:n ympärillä olevaa ”FOMOa” entisestään. Koko kryptosektori odottaa parhaillaan hyväksyntää spot Bitcoin ETF:lle, jota BlackRock hakee myös. Spot Bitcoin ETF -hakemus laitettiin sisään jo kesäkuussa.

Spot-ETF:ää on haettu Yhdysvaltojen markkinoille jo kymmenen vuoden ajan. Tähän asti hakemukset ovat olleet lähes poikkeuksetta spot Bitcoin ETF:lle. Spot-ETF on merkittävä tuote, koska rahasto sijoittaa suoraan kyseiseen kryptovaluuttaan eikä johdannaisiin.

Yhdysvalloissa on jo hyväksytty futuuripohjainen Bitcoin ETF ja Ethereum ETF. Nämä tuotteet soveltuvat lähinnä lyhytaikaiseen treidaukseen, eikä niiden suosio ole noussut merkittäväksi. Spot-ETF:t soveltuvat sen sijaan instituutioille pitkäaikaiseen holdaukseen. Tämän vuoksi moni odottaa niiden nostavan merkittävästi myös kyseisten kryptovaluuttojen kursseja.

Myös useat muut yhtiöt hakevat lupaa spot Bitcoin ETF:lle ja Ethereum ETF:lle samaan aikaan kuin BlackRock. Analyytikot pitävät todennäköisenä, että arvopaperimarkkinoita valvova SEC hyväksyy kaikki hakemukset samaan aikaan eikä valitse yhtä voittajaa.

Jos spot Ethereum ETF hyväksytään, ajankohta osuu todennäköisesti kevääseen 2024.

Uutisella oli positiivinen vaikutus Ethereumin kurssiin. Ethereumin kurssi nousi eilen myös ennen uutista koko markkinan noustessa. Ether nousi parhaimmillaan aamun 1915 dollarista noin 2130 dollariin eli reilut 11 prosenttia.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *