Valheiden verkko elokuva-arvostelu - Body of Lies
Elokuvat

Elokuva-arvostelu: Valheiden verkko (Body of Lies)

Valheiden verkko (Body of Lies) on vuonna 2008 valmistunut vakoilutrilleri, jonka ohjauksesta vastaa legendaarinen Ridley Scott. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, ja sen nimi viittaa brittien 2. maailmansodassa tekemään hämäysoperaatioon. Pääosissa ovat Leonardo DiCaprio ja Russell Crowe, jotka esittävät CIA:n anti-terrorismin parissa työskenteleviä agentteja. DiCaprion roolihahmo David Ferris työskentelee kentällä Lähi-Idässä, ja hänen esimiehensä Ed Hoffman (Crowe) istuu kravatti kaulassa Washingtonissa. Sivuosassa brittinäyttelijä Mark Strong tekee todella tyylikkään suorituksen Jordanian tiedustelupalvelun päällikkönä.

Valheiden verkko on olemukseltaan klassinen “CIA vastaan terroristit” -näytös, ja toteutus on genressään mallikelpoinen. Elokuva nojaa vahvasti Russel Crowen (Ed Hoffman) ja Leonardo DiCaprion (David Ferris) hahmojen kemiaan. Hoffman johtaa operaatiota Washingtonista omaan tyyliinsä, ja hänen kunnioituksensa Lähi-Idän paikallisväestöä kohtaan on vähintäänkin kyseenalaista.

Kenttäagentti David Ferris on hänen vastakohtansa. Ferris puhuu sujuvasti arabiaa, sulautuu väestöön, ja haluaa ymmärtää kulttuuria, jonka parissa hän työskentelee. Ferris haluaa luoda suhteensa paikallisväestöön luottamuksen kautta, joka ei Hoffmania paljon kiinnosta. Tämä asenne myös saattaa Ferrisin ja hänen apulaisensa vaaraan kentällä, joille tietoa annostellaan välillä Hoffmanilta vain tarpeen mukaan.

Elokuvan juoni on karkeasti seuraava. CIA jahtaa pommi-iskuja tekevää terroristia nimeltä Al-Saleem, mutta ei tunnu pääsevän hänen lähelleen kaikesta teknologiasta huolimatta. Terroristit kun eivät käytä enää puhelimia tai sähköpostia, joten ainoa vaihtoehto on soluttautua järjestöön kentällä. Erinäisten vaiheiden jälkeen Ferris ja Hoffman päätyvät tekemään yhteistyötä Jordanin tiedustelupalvelun kanssa. Sen johtajaa (Hani Salaam) esittää elokuvassa loistava Mark Strong.

Ferris ajautuu vaikeaan tilanteeseen, jossa hänen pitää valita kumpaan oikein luottaa: omaan pomoonsa, vai Salaamiin. Ja kumpi heistä on oikeasti kiinnostunut hänen hengissä pysymisestään?

Valheiden verkko on tiivistunnelmainen vakoilujännäri, joka seuraa Ferrisin tasapainoilua loputtomien valheiden ja tietojen pimittämisen keskellä. Ja kenet kaikki hänen täytyy lopulta uhrata tehdäkseen se, mikä on pakko tehdä? Ihmishenki on halpaa, ja kaikki käyttävät toisiaan hyväksi omien päämääriensä saavuttamiseksi. Dialogi on keskiössä, ja väkivalta annostellaan sopivina paloina tarinan edetessä.

Ridley Scott ei petä ohjaajana, ja Leonardo DiCapriokaan ei juuri hutilyöntejä ole viimeisen 15 vuoden aikana tehnyt. Kaksi tuntia kulkee sujuvasti, joten Asialinja suosittelee tätä hieman paitsioon jäänyttä elokuvaa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Alla on elokuvan traileri:

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Elokuvat