Dillian Whyte
Urheilu

Tappelija Dillian Whyte – erilainen pikkupoika veti kiusaajiaan turpaan

Port Antonio on turismista elävä pittoreski pikkukaupunki Jamaikalla. Idyllin kääntöpuolella on karu kehitysmaaodellisuus, jossa monilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta laittaa jälkikasvuaan kouluun. Minkäänlaista koulunkäyntiä vaille jääneisiin Port Antonion köyhälistölapsiin kuului Dillian Whyte, jonka nimi on yhtäkkiä tuttu kaikille ammattinyrkkeilyä seuraaville suomalalaisille.

Whyte kohtaa Robert Heleniuksen Cardiffissa ensi viikon lauantaina. Whyte ei saisi hävitä ottelua, koska on selkeä ennakkosuosikki. Lyhyellä varoitusajalla – joskin miettimisajan jälkeen – matsiin suostuneelle Heleniukselle häviö ei käy, koska tällaiseen otteluun hän ei tappion jälkeen enää helposti pääsisi. Heleniuksen komean tarinan tunnemme, joten keskitytään mieheen nimeltä Dillian Whyte.

Whyten vanhemmat pääsivät muuttamaan Englantiin pojan ollessa 12-vuotias ja vahvaa jamaikanenglantia puhunut, vailla aiempaa koulukokemusta ollut Dillian joutui heti kiusatuksi.

“Lapset ovat säälimättömiä, eivät ne välitä. Kiusaajat ottivat minut silmätikukseen, mutta sitten aloin hakata heitä nurin. Sen jälkeen asiat muuttuivat nopeasti”, Whyte muisteli Boxingnewsonlinen haastattelussa pari vuotta sitten.

“Olen aina rakastanut tappelemista, joten olen siitä asti tapellut. Monet aloittavat nyrkkeilyn tekniikan kautta, mutta minä tein sen toisinpäin, tappelemalla. Aloitin nyrkkeilyn olemalla vahva.”

Ryysyistä rikkauksiin ja erilaisuutensa vuoksi kiusatusta pikkupojasta raskaan sarjan tähdeksi. Klassinen tarina, jota ovat vähemmän yllättäen maustaneet erilaiset skandaalit. Whyte kärsi vuosina 2012-2014 kahden vuoden kilpailukiellon jäätyään kiinni metyyliheksaanipiristeen käytöstä. Hän on väittänyt tulleensa isäksi ensimmäistä kertaa kolmetoistavuotiaana, varmasti tiedossa olevia lapsia 29-vuotiaalla miehellä on kolme.

Uraansa sekoilulla rikkoneen ison lapsen stereotypiaan Dillian Whyte ei kuitenkaan istu. Doping-tuomiotakin pidettiin kyseenalaisena. Helppoja tappioita ei uralla ole tullut (eikä tappioita ollenkaan lukuun ottamatta Whyten tähän mennessä ylivoimaisesti suurinta ottelua eli Anthony Joshuan kohtaamista vuoden 2105 joulukuussa). Välillä vastustajat on valittu yltiövarovaisesti eli voitettujen listalla on jopa ammattimaisia häviäjiä, mutta ei ei liian montaa.

Embed from Getty Images

Miten Whyten ja Heleniuksen matsissa käy? Meillä Asialinjalla ei ole tapana esittää kaikkien alojen asiantuntijoita, mutta pelkästään miesten mittoja katsomalla käy selväksi, että ulottuvuutta 193-senttisellä Whytelläkin riittää. Helenius on vielä kuusi senttiä pitempi. Vaikka Whyte määrittää itsensä yhä nyrkkeilyä opettelevaksi tappelijaksi, niin esimerkiksi Derek Chisoran kaaduttua Whyte arvioitiin ottelijoista hallitummaksi.

Kävi miten kävi, niin puitteet ovat ikimuistoiset. Walesin 77 000-paikkainen Millennium Stadium eli sponsorinimeltään Principality Stadium myydään loppuun, kun pääottelussa kohtaavat Joshua sekä Kubrat Pulev. Edeltävän ottelun voittajalla on tie yhä (tai taas) auki tähtiin, häviäjä häviää hyvin paljon.

Raskaan sarjan ottelu Dillian Whyte – Robert Helenius (WBC silver heavyweight title) Cardiffin Millennium Stadiumilla 28. lokakuuta. Ottelun televisionnista Suomeen ei vielä tätä kirjoittaessa tietoa (päivittyy)

Pääkuva: Ottelumainos poimittuna Hatmanin Yuotube-kanavalta sisältäen ennakointia ottelusta.

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Urheilu