Elokuva-arvostelu: The Descendants

the descendants elokuva-arvostelu

The Descendants on vuonna 2011 valmistunut draama(komedia), jonka on ohjannut Alexander Payne. Kyseessä on sama mies, joka on myös loistavan Sideways -elokuvan takana. Jos musta huumori on sinun tyylilajisi, pidät varmasti Alexander Paynen muistakin ohjaustöistä.

The Descendants perustuu Kaui Hart Hemmingsin samannimiseen kirjaan.

Elokuvan pääosassa nähdään George Clooney. Hän esittää varakkaan suvun lakimiestä, Matt Kingiä. Sivuosissa nähdään Shailene Woodley, Robert Forster, Judy Greer sekä Matthew Lillard.

The Descendants on verraten pienen budjetin elokuva (20 miljoonaa dollaria). Se on kuvattu Hawaijilla, joka toimii elokuvan tapahtumien ympäristönä. Elokuva oli budjettiinsa nähden valtava kaupallinen menestys ja tienasi lipputuloina lähes 180 miljoonaa dollaria.

The Descendants voitti myös Parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin sekä kaksi Golden Globea.

Elokuvan keskipisteessä on George Clooneyn esittämä Matt King. Kyseessä on varakas lakimies, joka on keskittynyt kiinteistölainsäädäntöön. Kingin elämässä on kaikki päällisin puolin kunnossa. Hänen sukunsa omistaa valtavan maapalan yhdeltä Hawaijin suurimmilta saarilta. Pian edessä on sukukokous, jossa päätetään Kingin johdolla maan myymisestä satojen miljoonien dollareiden kauppahintaan.

Kingin elämä lähtee kuitenkin raiteiltaan, kun hänen vaimonsa joutuu veneilyonnettomuuteen. Elizabeth King päätyy koomaan, jonka ennuste ei näytä lupaavalta. Matt huomaa yhtäkkiä olevansa yksin kahden tyttärensä kanssa. Hänen suhteensa 10-vuotiaaseen Scottieen ja 17-vuotiaaseen Alexiin ei ole paras mahdollinen, sillä Matt on viettänyt edeltävät vuodet lähinnä toimistollaan.

Matt joutuu nyt paikkailemaan suhdetta tyttäriinsä ja hoitamaan samalla surutyötä ystävien ja appivanhempien kanssa. Tilanne mutkistuu entisestään, kun Matt alkaa saada selville hänen vaimonsa todellisia tekemisiä ennen onnettomuuden tapahtumista. Kaiken henkilökohtaisen draaman lisäksi taustalla on tikittävä kello maakaupoista, jossa Matt joutuu sanomaan viimeisen sanan.

The Descendants on mainio draamaelokuva, josta ei puutu myöskään mustaa huumoria. George Clooney sopii Matt Kingin rooliin, ja sivuosat ovat myös täytetty osaavasti. The Descendants on tyylilajiltaan hyvin pitkälle samanlainen elokuva kuin Sideways tai Little Miss Sunshine. Se on draama, joka onnistuu myös keventämään tunnelmaa sopivissa paikoissa.

Elokuvan on kestoltaan 115 minuuttia, mikä on mukava poikkeus valtavirtaan. Se on napakka paketti, jonka juoni on mielestäni erittäin toimiva. The Descendants on leffa, jonka katsottua tulee hyvä mieli, vaikka se käsitteleekin pääosin kuolemaa. Käsikirjoitus olisi voinut helposti kääntyä turhan synkäksi, mutta elokuva onnistuu pysymään tunnelmaltaan sopivan pirteänä.

The Descendants sai syystäkin Parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin. Ohjaaja Alexander Paynen edellinen työ, Sideways, sai muuten täsmälleen saman pystin. George Clooney tekee myös pääosassa loistavan roolisuorituksen. Hänen ilmeistään ja eleistään välittyy mies, jonka elämä on pahasti sekaisin.

The Descendants on vahva katselusuositus kaikille elokuvien ystäville sukupuoleen ja ikään katsomatta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*