the outsider arvostelu
Elokuvat

Elokuva-arvostelu: The Outsider

The Outsider on vuonna 2018 valmistunut rikosdraama. Sen on ohjannut tanskalainen Martin Zandvliet, joka on toistaiseksi tuntematon nimi lähes kaikille elokuvien ystäville. Kyseessä on tanskalaisohjaajan debyyttielokuva englannin kielellä.

The Outsider on varsin perinteinen mafiaelokuva, joka sijoittuu ajallisesti 50-luvun Japaniin. Pääosassa nähdään tunnettu Hollywood-hurmuri Jared Leto. Japanilaiset näyttelijät Shiori Kutsuna, Tadanobu Asano ja Kippei Shina hoitavat muut merkittävät roolit. Alun perin elokuvan pääosaan olivat ehdolla myös Michael Fassbender sekä Tom Hardy.

The Outsiderin kansainvälisestä levityksestä vastaa on Netflix, joten sitä ei nähdä lainkaan elokuvateattereissa.

Elokuvan päähenkilö on amerikkalainen Nick Lowell (Jared Leto), joka viruu japanilaisessa vankilassa. Kyseessä on entinen sotilas, jonka taustoja ei tuoda elokuvassa tarkemmin esille. The Outsider sijoittuu ajallisesti 1954-luvun Osakaan. Tuohon aikaan 2. maailmansodan hävinnyt Japani oli vielä liittoutuneiden miehittämä .

Lowell saa Kiyoshi-nimisen Yakuzan sellitoverikseen. Tadanobu Asanon esittämä Kiyoshi kuuluu osakalaiseen Shiromatsu-klaaniin. Nick auttaa Kiyoshin ulos vankilasta ja pääsee vastapalveluksena itsekin vapaalle jalalle.

Tämän jälkeen elokuva seuraa Nickin etenemistä Shiromatsu-klaanin sisällä. Hän on Yakuza-ryhmässä gaijin, eli ulkopuolinen, mutta yrittää parhaansa mukaan sopeutua joukkoon. Lowell päätyykin nopeasti osaksi Shiromatsi-klaania ja heidän väkivaltaisia yhteydenottojaan kilpailevaa Seizu-klaania vastaan.

The Outsider sisältää varsin mielenkiintoiset lähtökohdat, joista olisi voinut syntyä kelvollinen elokuva. Valitettavasti lopputulos on kaikkea muuta, sillä leffa menee metsään vähän jokaisella osa-alueella.

Suurin ongelma on juoni, joka käy läpi mafia-genren kliseet yksi toisensa jälkeen. Loppuratkaisu tuskin yllättää tai miellyttää myöskään yhtään katsojaa. Jared Leton karismasta ei saada irti mitään, eikä miehen ilme juuri värähdä elokuvan aikana.

Toinen häiritsevä tekijä on hahmojen syvyys. Jared Leton esittämä Nick Lowell on sivuhahmojen tapaan todella ohut, eikä hänen taustoistaan tai tavoitteistaan juuri kerrota koko elokuvan aikana. Sivuosien roolit hoidetaan kelvollisesti, mutta elokuva olisi tarvinnut ehdottomasti karismaattisemman päähenkilön. Mielenkiintoiset dialogit olisivat myös voineet pelastaa kokonaisuutta.

The Outsider on elokuva, joka on nähty jo monta kertaa paremmalla toteutuksella. Se ei tuo genreensä mitään uutta, eikä elokuva saa sinänsä mielenkiintoisesta lähtöasetelmastaan mitään irti. Jos elokuva olisi päätynyt teatterilevitykseen, kyseessä olisi todennäköisesti ollut aikamoinen floppi.

Autojen ystäville muuten tiedoksi: Shiromatsu-klaanin käyttämä massiivinen jenkkiauto on 1960-vuosimallin Chrysler Imperial.

Kuva: kuvakaappaus alla olevasta trailerista

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Elokuvat