em-skabat-stadion
Urheilu

EM-turnauksen suurimmat suosikit

Kesän 2021 EM-kilpailut lähestyvät kovaa vauhtia. Samalla kiihtyy myös spekulointi turnauksen voittajasuosikeista. Käymme tässä artikkelissa läpi markkinoiden todennäköisimpiä voittajia.

Yleistä EM-kisoista

Otetaan ensin lyhyt katsaus EM-kisojen formaattiin sekä kisakaupunkeihin. Kyseessä on virallisesti UEFA Euro 2020 -turnaus, jota siirrettiin vuodella eteenpäin koronavirusepidemian vuoksi. Normaalisti EM-kilpailut järjestetään neljän vuoden välein. Tulevan kesän turnaus on järjestyksessään kuudestoista.

Kisakaupunkeja on poikkeuksellisesti peräti 11 kappaletta. Niistä seitsemän kaupunkia ja kuusi maata ei ole toiminut EM-kisojen näyttämönä aiemmin. Kisakaupungit ovat Lontoo, Rooma, Baku, Pietari, Sevilla, Bukarest, Amsterdam, Glasgow, Kööpenhamina, Budapest sekä Munchen.

Turnauksen formaatti on tuttu kesän 2016 kilpailuista. Joukkuemäärä nostettiin silloin 16 joukkueesta 24 joukkueeseen. Samalla lohkojen määrä kasvoi neljästä kuuteen. Playoffs-vaiheeseen selviytyy 16/24 joukkuetta eli jokaisen lohkon kaksi parasta sekä 4/6 parasta lohkokolmosta.

EM-kilpailut alkavat kesäkuun 11. päivä. Finaali pelataan heinäkuun 11. päivänä Lontoossa.

Lohko A: Turkki, Italia, Wales ja Sveitsi

A-lohkon ylivoimainen voittajasuosikki on Italia. Suomalaisille kyseessä on tuttu joukkue, sillä Italia karsiutui EM-kisoihin voittamalla Huuhkajien J-lohkon. Italia oli täysin ylivoimainen – maa ei menettänyt yhtään pistettä ja keräsi 10 otteluta maalieron 37-4.

Italia on myös EM- ja MM-kisojen kestomenestyjä. Kesän 2016 turnauksessa se pudotti neljännesvälierissä Espanjan, mutta matka katkesi Saksaa vastaan rankkareilla puolivälierissä. Vuoden 2012 kisoissa Italia nappasi hopeaa.

Italian maajoukkue ei ole hävinnyt otteluakaan sitten syyskuun 2018. Saldona on 25 tappiotonta matsia, joista peräti 20 on voittoja. Saapasmaan mahdollisuuksia on syytä pitää erittäin vahvoina.

Käytämme tässä artikkelissa Nordicbetin kertoimia. Italia on asetettu 8. suurimmaksi voittajasuosikiksi kertoimella 12. Finaalipaikasta maksetaan 6 kertaa rahat. Nämä eivät ole hullumpia ideoita.

Lohko B: Belgia, Tanska, Venäjä ja Suomi

B-lohkon kärkimaa on Belgia, jota pidetään yhtenä koko turnauksen voittajasuosikeista. Belgia suoritti karsinnat Italian tapaan ilman yhtään pistemenetystä. Joukkue keräsi myös huikean maalieron 40-3 kymmenestä ottelusta.

Belgia on noussut viime vuosina yhdeksi maailman top 5 -joukkueista. Kesän 2016 EM-skaboissa se kärsi puolivälierissä shokkitappion Walesille, mutta Belgia oli kesän 2018 MM-kisojen kolmonen. Matka katkesi tuolloin välierissä mestari Ranskaa vastaan.

huuhkajat

Löydät palloliiton sivuilta kattavasti infoa Huuhkajien joukkueesta.

Belgian tekeminen on ollut erittäin vakuuttavaa jo monta vuotta. Se pääsee varmasti lohkostaan jatkoon, mutta vedonlyöntimarkkina on hinnoitellut joukkueen mahdollisuudet hyvin. Kertoimet Belgian menestykselle näyttävät olevan kohdallaan.

Lohko C: Hollanti, Ukraina, Itävalta, Pohjois-Makedonia

C-lohkon ykkösjoukkue on Hollanti, joka tekee uutta tulemista jalkapallon huipulle. Joukkue floppasi pahemman kerran missaamalla sekä EM-2016 että MM-2018 kisat huonojen karsintojen vuoksi. Tällä kertaa Oranje karsiutui kisoihin C-lohkosta Saksan peesissä.

Hollannin nykytaso on hieman kysymysmerkki. Joukkueessa on kiistatta nuorta talenttia, mikä tuli selväksi Ajaxin parin vuoden takaisen UCL-seikkailun myötä. Oranjelta puuttuu kuitenkin timanttinen ykköskärki, jonka tehoihin se voisi EM-kisoissa luottaa.

Hollanti näyttää kertoimien valossa hieman yliarvostetulta. Sen voittajakerroin 8 on mm. selvästi pienempi kuin Italian. Me ennakoimme Hollannille jo vaikeuksia lohkovaiheessa, joten betsimielessä voittajavedot eivät kiinnosta.

Lohko D: Englanti, Kroatia, Skotlanti, Tsekki

D-lohkon ykkösnimi on Englanti. ”Kolme leijonaa” on ollut perinteisesti vakuuttava karsinnoissa, eikä A-lohko tuottanut maalle ongelmia. Englanti voitti sen saldolla 7-0-1. Ainoa tappio tuli Tshekin vieraana, jonka Englanti kohtaa nyt myös turnauksen lohkovaiheessa.

Englanti on ollut perinteinen arvokisafloppi. Se ei ole ollut mitalisijoilla EM- tai MM-kisoissa vuoden 1966 MM-voiton jälkeen. Kesän 2018 MM-skaboissa joukkue oli todella vahva, mutta taipui lopulta Kroatialle välierissä ja hävisi pronssiottelun Belgialle. Nyt Englanti ja Kroatia kohtaavat jälleen.

Englanti on lähes poikkeuksetta yliarvostettu arvokisojen vedonlyönnissä. Maa on tälläkin kertaa asetettu turnauksen ykkössuosikiksi 6 kertoimella. On vaikea nähdä valueta tässä betsissä. Englanti on kyllä vahva joukkue, mutta tarjottu kerroin ei kata riskiä.

Monet futisfanit seuraavat aina Englantia suurella mielenkiinnolla. Jos vedonlyönnin puolelta ei tahdo löytyä pelattavaa, kannattaa tsekata vaikka uudet nettikasinot ja pyörittää pari kertaa rullaa!

Lohko E: Espanja, Puola, Ruotsi, Slovakia

E-lohkon voittajasuosikki on Espanja. Se selvitti karsinnat jälleen ilman tappioita, tällä kertaa saldoksi muodostui 8-2-0 maalierolla 31-5. Espanja oli F-lohkon ykkönen, jossa myös Ruotsi pelasi. Maat kohtaavat siis uudelleen EM-näyttämöllä.

Espanja oli maailman ykkösmaa kymmenen vuotta sitten voittaen arvokisat kolmesti peräkkäin 2008, 2010 sekä 2012. Kaksi näistä oli EM-kultaa ja yksi MM-kulta. Espanja on ollut vakuuttavassa iskussa häviten ainoastaan yhden 22 edellisestä maaottelusta.

Espanjan maajoukkueessa on nähty sukupolvenvaihdos sitten 2008-2012 kultavuosien. Nykyinen kaarti ei ole ehkä aivan menestysvuosien veroinen, mutta näemme Espanjalla silti hyvät saumat jopa finaaliin saakka. Voittajavedossa kerroin 9 ja finaalipaikasta saatu 4,75 kelpaavat.

Lohko F: Ranska, Saksa, Portugali, Unkari

F-lohko on syystäkin nimetty kisojen kuolemanlohkoksi. Siihen on arvottu kolme kärkimaata, joista Ranska on hallitseva maailmanmestari ja Portugali puolestaan hallitseva Euroopan mestari. Saksa on toki myös arvokisojen kestomenestyjä.

Me näemme Ranskan mahdollisuudet erinomaisina myös tässä turnauksessa – alkulohkosta huolimatta. Saksa ja Portugali eivät ole tällä hetkellä menestysvuosiensa tasolla. Saksa on itse asiassa flopannut kesän 2014 MM-skabojen jälkeen sekä EM-2016 että MM-2018 turnauksissa.

Ranska on hävinnyt kisojen alla 18 edellisestä maaottelusta vain yhden. Se oli harjoitusottelu Huuhkajien isäntänä marraskuussa, kuten monet futisfanit varmasti muistavat. Maalla on hallussaan huippulahjakas sukupolvi, jolla on nyt myös kokemusta arvokisojen voittamisesta.

Me näemme Ranskan ykkössuosikkina turnauksen voittoon. Kerroin 6,00 ykkössijasta ja 3,60 finaalipaikasta kelpaavat peleihin.

Huuhkajien mahdollisuudet

Huuhkajat hakevat myös menestystä historiallisista EM-kisoista. Selviytyminen vaikeasta lohkosta EM-näyttämölle oli huikea palkinto Suomelle, ja etenkin maan faneille, jotka ovat odottaneet kisapaikkaa vuosikymmeniä.

Suomen jatkopaikka alkulohkosta ei olisi mikään valtava shokki. Viime vuosilta löytyy paljon esimerkkejä EM-skabojen ensikertalaisista, jotka ovat yllättäneet asiantuntijat. Kesän 2016 EM-kisoissa mm. Islanti ja Wales järjestivät shokkituloksia toisensa jälkeen.

Belgia tulee olemaan liian kova pala, mutta Tanska ja Venäjä ovat täysin voitettavissa. Uudistettu turnausformaatti takaa todennäköisesti jatkopaikan myös neljällä pisteellä. Tappio Belgialle ja sitten voitto sekä tasapeli muista otteluista riittää.

Nordicbet maksaa Suomelle kertoimen 3,40 B-lohkon jatkopaikasta. Tähän on tartuttava!

Photo by Jordan Rowland on Unsplash

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Urheilu