eToro kokemuksia ja arvostelu: Erinomainen sijoitusalusta!

etoro kokemuksia
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

eToro on yksi markkinoiden tunnetuimmista sijoitusalustoista. eToro sopii kokemusteni mukaan sellaisille henkilöille, jotka haluavat hajauttaa sijoituksena monipuolisesti eri omaisuusluokkiin.

Uuden tilin avaaminen eToroon tapahtuu helposti ja nopeasti. Kun tilisi on varmennettu, voit tehdä talletuksen eToroon. eTorossa voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF-rahastoilla, indekseillä, raaka-aineilla ja valuutoilla.

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social investing eli sosiaalisen treidauksen platformina. Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin eli niin sanottuihin älykkäisiin salkkuihin.

eToron kulut ovat osakkeiden ostoissa nolla prosenttia! eToro verotus ei toimi samalla tavalla kuin suomalaisissa sijoituspalveluissa. eToro-klubi tarjoaa erinomaisia etuja palvelun aktiivisille asiakkaille. eToro on hyvästä syystä yksi maailman suosituimmista sijoitusalustoista.

Mikä on eToro?

eToro on yksi markkinoiden tunnetuimmista sijoitusalustoista. Se on toiminut jo vuodesta 2007 lähtien. eToro on keskittynyt alusta asti online-treidaukseen, ja kyseessä on myös sosiaalisen treidauksen edelläkävijä. Yhtiö toi ensimmäisenä toimijana markkinoille CopyTrader -ominaisuuden jo vuonna 2010.

Jos eToron historia kiinnostaa tarkemmin, löydät lisätietoa aiheesta tästä artikkelista.

eToro tarjoaa nykyisin laajan skaalan erilaisia sijoitusinstrumentteja. Voit ostaa mm. osakkeita, raaka-aineita, ETF-rahastoja ja käydä valuuttakauppaa. Tarjonta riittää eTorossa sekä aloittelijan että aktiivisijoittajan tarpeisiin. Löydät alla olevasta taulukossa on hyödyllistä informaatiota eToron tärkeimmistä ominaisuuksista.

eToron ominaisuudet:

OminaisuusInfo
Talletustavat Luotto-/pankkikortit, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer, Klarna / Sofort, Pankkisiirto, Trustly
Minimitalletus $50
Miniminosto $30
Sijoituskohteet Osakkeet, ETF:t, Hyödykkeet, indeksit, valuutat
Suomen kieli Käyttöliittymä ja ohjekeskus suomeksi
Lisenssi Euroopassa mm. CySEC (EU), FCA (UK)
Demotili $100.000

Globaalisti yhtiöllä on yli 30 miljoonaa asiakasta 140 maasta. Pääkonttori sijaitsee Tel Avivissa, ja eToron toimitusjohtajan on Yoni Assia. Yoni Assia on myös yksi eToron perustajista.

eToro on myös suosittu palvelu suomalaisten keskuudessa. eTorolla on Suomessa yli 20.000 asiakasta, ja palvelusta on ollut tarjolla jo pitkään myös suomenkielinen käyttöliittymä. Myös ohjekeskuksen informaatio on käännetty suomeksi.

eToro kokemuksia

eToro sopii kokemusteni mukaan sellaisille henkilöille, jotka haluavat hajauttaa sijoituksena monipuolisesti eri omaisuusluokkiin. eToron vahvuutena on laaja tarjonta todella monessa sijoitusluokassa. Voit sijoittaa yhden alustan kautta suosituimpiin osakkeisiin, indekseihin, ETF-rahastoihin, hyödykkeisiin, valuuttoihin ja niin edelleen.

Itselläni ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa eTorosta. Minulle on myös kertynyt affiliate-bisneksen kautta kokemuksia eToron kanssa kommunikoinnista. Kaikki yhteyshenkilöt ovat olleet erittäin asiallisia ja avuliaita.

Mielestäni yksi eToron vahvuuksista on palvelun tunnettuus ja luotettavuus. Tämä treidausalusta on ollut markkinoilla jo yli 15 vuoden ajan. Globaalisti asikkaita on yli 30 miljoonaa, ja eToro on maailmanlaajuisesti yksi tunnetuimmista sijoitusalan brändeistä. Se myös seuraa regulaatiota erittäin tarkasti ja varoittaa sijoittamisen riskeistä.

Miinuksena on esim. Nordnetiin verrattuna verotuksen kanssa säätäminen. Tämä miinus koskee toki muitakin ulkomaisia treidausalustoja. eToro tarjoaa toki kattavat raportit, minkä avulla verot voi itse ilmoittaa.

Listaan seuraavaksi vielä yhteenvetona eToron hyvät ja huonot puolet.

eToron hyvät ja huonot puolet

Olen listannut alla olevaan taulukkoon mielestäni eToron parhaat ominaisuudet.

eToron hyvät puolet

OminaisuusPerustelut
Osakekauppa eTorossa ostat ja myyt osakkeita ilman kuluja!
Suomen kieli eToron nettisivu, ohjeet ja mobiiliappi on käännetty suomen kielelle.
Social Trading eToron Social Trading -ominaisuuksia (kuten CopyTrader) ei löydy suomalaisista palveluista.
Valikoima eTorossa on valtava valikoima eri maiden pörssien osakkeita sekä muita sijoitusluokkia.
eToro-klubi eToron VIP-klubi tarjoaa aidosti rahanarvoisia etuja.
Mobiiliappi eToron mobiiliappi on helppokäyttöinen ja soveltuu hyvin myös aloittelijalle.

Olen kerännyt alla olevaan taulukkoon mielestäni eToron suurimmat miinukset suomalaisen sijoittajan näkökulmasta.

eToron huonot puolet

Ominaisuus:Perustelut:
Valuutta eTorossa on käytössä euron sijasta dollari, eikä tätä ominaisuutta voi vaihtaa.
Asiakaspalvelu eToron käyttöliittymä ja ohjekeskus löytyy suomeksi, mutta asiakaspalvelussa on toimittava englannin kielellä.
CFD Paljon sijoituskohteita CFD:nä (hinnanerosopimukset), joita kohdellaan Suomen verotuksessa huonosti.
Verotus eToro ei lähetä tietoja kaupoistasi automaattisesti Suomen verottajalle, toisin kuin suomalaiset palvelut.
Kotiutukset eToron kotiutuksista peritään nostopalkkio ja valuutanvaihtokulu (dollareista euroihin).
Suomiosakkeet Suomalaiset osakkeet ovat saatavilla vain CFD:nä eli hinnanerosopimuksina.

Oletko samaa mieltä tai eri mieltä? Kommentoi artikkelia!

eToro rekisteröinti

Uuden tilin avaaminen eToroon tapahtuu helposti ja nopeasti. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset palvelun etusivulle.

Rekisteröidy eToroon tästä

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Saavut seuraavaksi eToron ländärille, jossa näet Liity eToroon -panikkeen. Klikkaa sitä, niin rekisteröintilomake avautuu.

etoro rekisteröinti

Aloita syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Käytä rekisteröinnissä vaihtoehtoisesti Google- tai Facebook-tiliäsi. Tämän jälkeen valitset salasanan. Muista käyttää riittävän vahvaa salasanaa.

Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään täyttämään perustiedot, kuten nimi, osoite, syntymäaika ja niin edelleen. Saat eToron kaikki ominaisuudet käyttöösi suorittamalla KYC:n eli tilin varmentamisen. Tämä on nykyisin standardi prosessi kaikissa treidauspalveluissa. On mahdollista tehdä pieni talletus myös ilman KYC:tä, mutta suosittelemme vahvistamaan tilin saman tien.

Ensin sinua pyydetään varmentamaan puhelinnumerosi. Tämän jälkeen lataat järjestelmään kuvan passistasi. Pidä huoli siitä, että käyttämäsi kuvat ovat riittävän hyvälaatuisia. Kaikki tiedot on oltava helposti luettavissa.

Seuraavaksi eToro pyytää sinua myös varmentamaan osoitteesi. Tämän voi tehdä esimerkiksi tiliotteella, luottokorttilaskulla tai sähkölaskulla. Dokumentti ei saa olla yli kuusi kuukautta vanha. Tilin varmennus suoritetaan normaalisti kolmen työpäivän aikana. Saat onnistuneesta varmennuksesta tiedon sähköpostiisi.

eToro talletus ja kotiutus

Kun tilisi on varmennettu, voit tehdä talletuksen eToroon. Voit tallettaa varoja helposti tunnetuimpia maksuvaihtoehtoja hyödyntäen.

Huom. Rekisteröinnin jälkeen kannattaa ladata palvelun mobiiliappi. Se löytyy sekä Googlen että Applen sovelluskaupoista. Talletukset, kotiutukset, treidaus sekä muut toimenpiteet sujuivat parhaiten natiiviapin avulla.

Klikkaa kirjautumisen jälkeen vasemmasta ylänurkasta valikko auki ja valitse Settings. Voit vaihtaa täältä kielen suomeksi, jos apissa on oletuksena käytössä englannin kieli. Kuvailen tässä artikkelissa eToron toiminnot mobiiliapin suomenkielisen version avulla.

Klikkaa jälleen mobiiliapin vasemmasta ylänurkasta valikko auki, niin näet ison sinisen Talletus-painikkeen. Klikkaamalla sitä pääset talletussivulle.

etoro talletus

Talletus onnistuu mm. debit-kortilla, Trustlyllä, pankkisiirrolla tai PayPalin avulla. Minimitalletus on 50 dollaria. eTorossa kaupankäyntiin käytetään lähtökohtaisesti dollareita. Mikäli mahdollista, kannattaa talletus käyttäjätilille tehdä valmiiksi dollareissa. Eurojen tallettaminen ei silti ole ongelma, sillä eToro muuttaa valuutan automaattisesti toiseen.

Kun haluat kotiuttaa varoja pois eTorosta, onnistuu se niin ikään päävalikosta. Klikkaa Nosta Varoja -painiketta ja syötä kotiutettava summa. eToron järjestelmä ilmoittaa automaattisesti, millä maksumenetelmällä kotiutus toteutetaan. Mikäli olet siirtänyt rahaa palveluun esimerkiksi pankkitililtäsi, maksetaan kotiutus automaattisesti samalle pankkitilille.

Kotiutuspyynnöt käsitellään kahden arkipäivän kuluessa. Rahat saapuvat pankkitilillesi tyypillisesti parin päivän aikana. eToro veloittaa viiden dollarin maksun kotiutuksista. Tämä maksu poistuu eToro Clubin korkeimmilla tasoilla.

Kaupankäynti eTorossa

eTorossa voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF-rahastoilla, indekseillä, raaka-aineilla ja valuutoilla. Palvelun tarjonnasta on helppo muodostaa hajautettu portfolio eri omaisuusluokista. Jos olet tällaisen sijoitustyylin ystävä, suosittelen ehdottomasti tutustumaan eToroon.

Treidaus kannattaa aloittaa virtuaalikassalla. Voit kokeilla eri stop-loss rajoja, vipuvaikutuksia ym. sadan tuhannen dollarin pelikassalla ilman riskiä. Suosittelen testaamaan ensin tätä toimintoa kaikissa palveluissa, joissa se on mahdollista.

Käyn seuraavaksi läpi eToron tarjonnan sijoitusluokittain. Voit tarkastella portfoliotasi milloin tahansa klikkaamalla mobiiliapin alavalikosta Salkku. Alla olevat kuvat on otettu virtuaalikassaa käyttämällä.

Osakkeet eTorossa

Osakkeet ovat monille se suurin syy avata tili eToroon. Jos sinäkin olet osakesijoittaja, löydät eTorosta varmasti mielenkiintoisia kohteita. Klikkaa mobiiliapin alavalikosta Etsi, ja klikkaa sen jälkeen hakusivun ylävalikosta Osakkeet-ikonia.

Voit listata osakkeita helposti toimialoittain. Klikkaa valikosta Pörssi, niin voit listata osakkeet pörsseittäin. Voit ostaa eTorosta osakkeita mm. seuraavista pörsseistä: NYSE, NASDAQ, Lontoo, Sydney ja Frankfurt. Löydät eTorosta myös pohjoismaisten pörssien osakkeita. Helsingistäkin on listattuna yli 20 tunnettua yhtiötä.

Osakesivulla on listattuna myös suosituimmat osakkeet sekä päivän kovimmat nousijat ja laskijat.

Osakkeiden ostaminen tapahtuu klikkaamalla osakkeen nimeä. Tämän jälkeen ruudullesi avautuu kurssinäkymä ja vihreä Kauppa-painike. Klikkaa tätä painiketta päästäksesi ostosivulle. Alla näkyvässä esimerkkikuvassa ostan Teslan osaketta 100 dollarilla.

etoro osta osake
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Näet kuvan yläreunassa Lyhyt ja Osta -valinnat. Sana lyhyt viittaa lyhyeksi myyntiin eli shorttaukseen. Shorttaamalla voit tehdä rahaa kurssin laskiessa, eli se on ostamisen vastakohta. Jos haluat aiheesta lisätietoa, niin Asialinjasta löytyy kattava artikkeli shorttaamisesta.

Summa-kenttään syötetään ostettava summa. Huomaa, että ostan Teslan osaketta 100 dollarilla vaikka yksi osake maksaa juuri nyt 232,93 taalaa. Saan siis tililleni 0,42 TSLA-osaketta, koska $100 / $232,93 = 0,42. Monissa kauppapaikoissa on vaatimuksena, että ostat vähintään yhden kokonaisen osakkeen.

Ostosumman alla voit asettaa tappionpysäytyksen (Stop-Loss), käyttää vipua ja määrittää voiton kotiuttamisen.

Huomaa, että joillain osakkeilla kauppa käydään CFD-sopimuksina. Siinä tapauksessa osakkeen tickerin perässä on musta laatikko, jossa lukee CFD. Kuvassa oleva nuoli osoittaa kyseiseen kohtaan. CFD-kauppa koskee vain tiettyjä yksittäisiä markkinoita. Jos CFD-merkintää ei ole, saat tilillesi aitoja osakkeita.

Voit myös muutaa toimeksinannon tyyppiä rajahintatoimeksiannoksi. Tässä toimeksiannossa kauppa tehdään vain siinä tapauksessa, että osakkeen kurssi muuttuu ja saavuttaa antamasi rajahinnan. Niin kauan kun tämä ei tapahdu, toimeksianto on avoin eikä kauppaa tehdä.

Klikkaa lopuksi Osta-painiketta. Huomaa, että voit käydä kauppaa vain sen pörssin aukioloaikoina, joissa ostamasi osake on listattuna.

Indeksit eTorossa

eToron valikoimista löytyy myös useita tunnettuja indeksejä. Monia suomalaisiakin kiinnostavat varmasti NSDQ100, SPX500 ja GER40 -indeksit. Tarjolla on myös indeksejä muista pörsseistä sekä mm. Yhdysvaltain valtionlainoja seuraavat 10yUS, 2yUS ja 5yUS -indeksit.

Klikkaa mobiiliapin alavalikosta Etsi, ja klikkaa sen jälkeen hakusivun ylävalikosta Indeksit-ikonia. Valitse haluamasi indeksi ja klikkaa sen jälkeen osta-sarakkeesta indeksin hintaa niin pääset suoraan ostolomakkeelle. Ostan alla olevassa esimerkkikuvassa SPX500-indeksiä 5000 dollarilla.

etoro osta indeksi
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Lomake muistuttaa hyvin paljon osakkeen ostolomaketta.  Tällä kertaa esimerkkikauppa on 5000 dollaria eikä osakkeiden tapaan 100 dollaria, koska minimiosto tällä tuotteella on 1000 dollaria. Indeksien kaupankäynti ei siis onnistu aivan pienellä kassalla.

Indeksin perässä on myös musta laatikko, jossa lukee CFD. Mainitsin tästä osakkeen oston yhteydessä. Käyt nyt kauppaa hinnanerosopimuksilla. Tämä on muuten ihan ok, mutta pidä huolta siitä, että ymmärrät CFD-kaupan verotuksen erot normaaliin osakekauppaan. Yksityishenkilö ei voi nimittäin vähentää tappiota CFD-treidauksessa.

Ennen kuin klikkaat Osta-nappia, huomioi myös sen alapuolella näkyvät yömaksut. Yömaksua kutsutaan englanniksi rollover-maksuksi. Sinulta peritään tällainen, jos pidät positiotasi auki yön yli. Maksun suuruus lasketaan aina suhteessa position kokoon.

Hyödykkeet eTorossa

Olen itse ollut aina kiinnostunut hyödykkeistä, sillä ne ovat mielestäni erinomainen tapa hajauttaa portfoliota. Kultaan sijoittaminen on ehkä se suosituin tapa, sillä kulta tarjoaa perinteisesti suojaa markkinoiden myllerrystä vastaan. Tämä nähtiin hyvin esimerkiksi vuoden 2022 romahduksessa.

Klikkaa mobiiliapin alavalikosta Etsi, ja klikkaa sen jälkeen hakusivun ylävalikosta Hyödykkeet-ikonia. Saat ruudullesi listan kaikista hyödykkeistä sekä niiden osto- ja myyntihinnan.

Löydät eToron tarjonnasta kaikki tunnetuimmat hyödykkeet ja raaka-aineet. Voit treidata esimerkiksi seuraavia hyödykkeitä: kulta, hopea, palladium, nikkeli, maakaasu, sokeri ja paljon erilaisia viljatuotteita.

Klikkaa hyödykkeen perässä näkyvää hintaa ostosarakkeessa niin ostolomake avautuu ruudullesi. Ostan alla olevassa esimerkkikuvassa kultaa 100 dollarilla.

etoro osta kulta
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Aivan kuten indeksien kohdalla, myös hyödykkeitä ostaessa kyse on CFD-kaupasta. Hyödykkeisä on myös usein korkeampi minimiosto kuin osakkeissa. Esimerkiksi kultaan sijoittamisessa pienin osto oli 1000 dollaria.

Sijoituksen voi tehdä myös vaihtoehtoisesti vipuvaiktuksella: esimerkiksi $50 ostosumma 20x vivulla tarkoittaisi myös 1000 dollarin altistumista.

Maksat myös hyödykkeiden treidauksessa pientä rollover-maksua, jos positiosi on auki pidempään. Jos haluat vain holdata kultaa vuosikausia etkä ole kiinnostunut treidaamisesta, kannattaa tehdä sijoitus fyysisiin kultakolikoihin. eToron hyödykkeiden ostot soveltuvat paremmin aktiiviseen kaupankäyntiin.

Valuutat eTorossa

eToro tarjoaa myös kattavan valikoiman eri valuuttapareja. Valuuttojen avulla voit suojautua erilaisilta riskeiltä. Esimerkiksi euron kurssi romahti Yhdysvaltain dollariin verrattuna yli 20 prosenttia kesäkuun 2021 ja lokakuun 2022 välisenä aikana.

Yhdysvaltain dollari on nähty perinteisenä turvasatamana kriisitilanteissa. Voit suojata portfoliosi tiettyjä positioita valuuttaparien, kuten USD/EUR, avulla. eTorosta löytyy tällä hetkellä yli 50 valuuttaparia treidattavaksi. Klikkaa mobiiliapin alavalikosta Etsi, ja klikkaa sen jälkeen hakusivun ylävalikosta Valuutat-ikonia

Valuuttaparien logiikka toimii näin:

 • Esimerkkinä valuuttapari EURSEK eli euro vs. Ruotsin kruunu
 • Jos ostat EURSEK-valuuttaa, sijoituksesi nousee, jos EUR vahvistuu suhteessa SEK
 • Jos ostat EURSEK-valuuttaa, sijoituksesi laskee, jos EUR heikkenee suhteessa SEK

Jos uskot kruunun vahvistuvan euroa vastaan, sinun täytyisi klikata EURSEK-parissa myy. Jos taas uskot euron pärjäävän paremmin, klikkaa EURSEK-parista osta. Alla on kuva tämän valuuttaparin ostolomakkeelta.

etoro osta eursek
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Valuuttakaupankäynnissä on myös varsin korkeat minimisijoitukset. Esimerkiksi EURSEK-parissa se olisi 1000 dollaria. Altistumisen voi tehdä joko vivulla tai ilman vipua. Kuvassa tehdään 2000 dollarin osto ilman vivun käyttöä.

Valuuttojen treidaus on indeksien tavoin myös CFD-kauppaa, jota koskevat yömaksut. Yömaksut eli roll-over maksut ovat kuitenkin valuuttakaupassa hyvin pieniä, joten valuuttaposition holdaaminen onnistuu myös pidempään ilman merkittäviä kustannuksia.

ETF-rahastot eTorossa

ETF-rahastot ovat nykyisin todella suosittuja. eTorossa on kattava valikoima ETF-rahastoja monista eri maista. Klikkaa mobiiliapin alavalikosta Etsi, ja klikkaa sen jälkeen hakusivun ylävalikosta ETF-rahastot-ikonia.

eToron tarjonnassa on yli 500 erilaista ETF-rahastoa, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Klikkaa ETF:n perässä olevaa hintaa osta-sarakkeessa niin pääset ostolomakkeelle. Alla ollaan tekemässä kauppaa URA ETF:stä 100 dollarilla eli sijoittamassa Uraaniin.

etoro osta etf
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

ETF-kaupankäynnissä on pari etua verrattuna esim. indekseihin ja hyödykkeisiin. Minimiostot ovat paljon pienempiä, kuten näkyy. Voit myös hankkia vain osia ETF:stä aivan kuten osakkeidenkin kaupankäynnissä. Sijoitan tässä 100 dollaria 28,82 dollaria maksavaan ETF-rahastoon, joten portfoliooni tulee 3,46 kpl URA ETF-rahastoa.

ETF:ssä ei ole myöskään yömaksua eli rollover-maksua. ETF-kaupankäynti on CFD-kauppaa.

eToro ja TradingView

Voit tarkastella nykyisin eTorossa eri sijoituskohteiden kurssigrafiikkaa TradingViewin kaavioiden avulla. eToro integroi TradingView:n työkalut maaliskuussa 2023 sekä web-versioon että mobiiliappiin. TradingView on markkinoiden suosituin alusta teknistä analyysia varten.

Pääset katsomaan TradingView-chartteja kun klikkaat mitä tahansa sijoituskohdetta mobiiliapissa. Oletuksena avautuu Yleiskatsaus-sivu, mutta valitse Kaavio-välilehti. Alla on esimerkki NSDQ100-indeksistä.

etoro tradingview chart

Löydät kaavion alta ikonit, josta voit muuttaa näkymää. Kynttiläikonista voit vaihtaa erilaisiin kynttlöihin, ja ratas-ikonista löydät teknisiä indikaattoreita.

eToro aikoo kehittää kaavionäkymää tulevaisuudessa siten, että voit tehdä treidejä suoraan kaaviosta käsin. Tämä helpottaisi treidaajia entisestään, kun voit asettaa rajahintaisia toimeksiantoja suoraan kaavioissa näkyvien tuki- ja vastustasojen kohdalle.

Asialinjasta löytyy myös erillinen artikkeli teknisestä analyysista. Siinä on käyty läpi TA:n perusteet ja tyypillisimmät indikaattorit. Jos aihe kiinnostaa enemmän, kannattaa tutustua!

eToro CopyTrader

eToro on tullut tunnetuksi markkinoilla social investing eli sosiaalisen treidauksen platformina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Palvelu mahdollistaa ensinnäkin interaktiivisuuden käyttäjien kesken. Klikkaamalla mitä tahansa sijoitusinstrumenttia näet muiden käyttäjien mielipiteet kyseisestä sijoituskohteesta. Voit milloin tahansa myös lisätä omat kommenttisi ja osto- tai myyntisuosituksesi.

eToron tunnetuin ominaisuus on nimeltään CopyTrader. Löydät sen klikkaamalla alavalikosta Etsi. Scrollaa sen jälkeen hakusivulla olevia ikoneita, kunnes esiin tulee CopyTrader.

etoro copytrader
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

CopyTrader-toiminnon avulla voit kirjaimellisesti kopioida palvelua käyttävien treidaajien valintoja. eTorossa on miljoonia käyttäjiä, joten tarjolla on paljon vaihtoehtoja ympäri maailmaa. Näet jokaisen henkilön profiilista heidän tuottohistoriansa sekä sijoitustaktiikkansa. Osa treidaajista keskityy valuuttoihin, toiset osakkeisiin ja niin edelleen.

Kopioi ihmisiä -sivulla ovat esillä palvelun suosituimmat eli eniten kopioidut sijoittajat. Kuka tahansa voi päästä yhdeksi näistä treidaajista ja tienata mukavan bonuksen omien sijoitusten lisäksi. Monilla piensijoittajilla on positiivisia eToro kokemuksia tästä ominaisuudesta!

eToron Smart Portfolios -salkut

Voit sijoittaa yksittäisten treidaajien lisäksi myös valmiiksi rakennettuihin portfolioihin eli niin sanottuihin älykkäisiin salkkuihin. Idea on vastaava kuin CopyTrader, mutta portfolioiden avulla voit hajauttaa seurantaa automaattisesti eri henkilöiden ja instrumenttien välille.

Löydät SmartPortfolios-ikonin hakusivulta CopyTrader-ikonin vierestä.

Yksittäinen portfolio voi esimerkiksi kopioida kymmenen eri treidaajan sijoitukset tai sijoittaa tietyllä painolla yhdysvaltalaisiin teknologiaosakkeisiin. Kyse on hieman vastaavasta ideasta kuin ETF-rahaston ostamisessa.

etoro smart portfolios
Huom. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta.

Salkkuja on luotu myös teemoittain. Voit sijoittaa esimerkiksi osinkotuloja tavoittelevaan salkkuun, finanssialan koottuun salkkuun ja niin edelleen.

Löydät sivulta paljon mielenkiintoisia sijoituksia, jotka ovat palvelun parhaimpien sijoittajien työstämiä. Mukana on myös yhteistyökumppaneiden portfolioita. Edellä kuvattujen palveluiden avulla amatöörisijoittaja voi peesata hyvää tuottoa tekeviä ammattilaisia ympäri maailmaa.

eToron kulut ja hinnasto

eToron kulut ovat osakkeiden ostoissa nolla prosenttia! Sama koskee myös ETF-rahastoja. Tämä onkin monille se suurin syy avata tili eToroon. Palvelussa ei ole myöskään erillisiä hallinnointimaksuja tai tukipyyntömaksuja.

eToron kulut:

ToimintoKulut
Tilin avaus Ei kuluja
Talletus Ei kuluja
Kotiutus $5
Tilinhoitopalkkio Ei kuluja
Kaupankäynti, osakkeet Ei kuluja
Kaupankäynti, Eurooppa-listatut ETF:t Ei kuluja
Kaupankäynti, CopyTrader Ei kuluja
Kaupankäynti, CFD Osakkeet ja ETF:t 0,15 %, valuutat alk. 1 PIP, hyödykkeet alk. 2 PIP, indeksit alk. 0,75 PIP

Huomaa, että osa kuluista on ilmoitettu dollareissa, mutta ne konvertoidaan maksuhetkellä euroiksi.

Kulut voivat muuttua, ja löydät aina ajantasaiset eToron kulut mobiiliapista: klikkaa vasemmasta ylänurkasta valikko auki ja valitse Ohjeita ja resursseja. Löydät ohjesivulta linkin eToron maksut.

eToro verotus

eToro verotus ei toimi samalla tavalla kuin suomalaisissa sijoituspalveluissa. Kotimaiset palvelut lähettävät tiedot automaattisesti verottajalle. eTorossa jokaisen asiakkaan on huolehdittava verojen ilmoittamisesta ja maksamisesta itse.

eToro tarjoaa sinulle kattavat raportit portfoliosi tapahtumista. Historiatietoja kannattaa katsella selainversiosta, joten alla oleva valikkokuva ei ole tällä kertaa mobiiliapista. Kirjaudu sisään palveluun ja klikkaa päävalikosta Salkku. Valitse seuraavaksi Oma Salkku -alasvetovalikosta Historia.

etoro verotus

Näet historiasivulta nettokassavirrat, osingot ja kokonaismaksut eriteltynä. Voit suodattaa dataa haluamaltasi ajanjaksolta ja muokata myös raportin sarakkeita.

Huomaa myös seuraavat pointit osinkoihin liittyen:

 • eToro pidättää osingoista lähdeveron automaattisesti (löydät veroprosentit maittain eToron sivuilta)
 • Ulkomaan osingot tulee ilmoittaa bruttomääräisinä ilman lähdeveroa (eli minkä summan sait ennen kuin eToro otti veron)
 • Jos osinko on annettu muussa valuutassa kuin euroissa, konvertoi se EKP:n keskikurssin avulla euroiksi osingon saantipäivänä

Ulkomaisten osakkeiden ja muiden arvopaperien voitot ilmoitetaan Suomen verotuksessa kohdassa arvopaperin myyntivoitot.

eToro-klubi

eToro-klubi tarjoaa erinomaisia etuja palvelun aktiivisille asiakkaille. Jäsenyys on jaettu viiteen tasoon, joista jokaisella omat ainutlaatuiset etunsa. Mitä korkeammalle tasolle pääset, sitä enemmän saat klubista myös etuja.

Alla on lista klubin tasoista ja niille vaadituista saldoista:

 • Silver: $5000
 • Gold: $10.000
 • Platinum: $25.000
 • Platinum+: $50.000
 • Diamond: $250.000

Parasta on se, ettei sinun edes tarvitse hakea klubin jäsenyyttä! Olet pronssitasolla automaattisesti, vaikka et olisi klubin jäsen. Kun täytät korkeampien tasojen pääomavaatimukset, sinut siirretään seuraavalle levelille automaattisesti.

etoro klubi

Klubijäsenyys tuo sinulle mm. seuraavia etuja:

 • Henkilökohtaista neuvontaa
 • Pienempiä kuluja sekä korkoa tilisi saldolle
 • Pääsy eksklusiivisiin webinaareihin
 • Pääsy digitaalisiin talousjulkaisuihin
 • Pääsy VIP-tapahtumiin

Edut vaihtelevat tasosta riippuen. Lue lisää klubista eToron sivuilta.

Yhteenveto

eToro on hyvästä syystä yksi maailman suosituimmista sijoitusalustoista. Hyvä käyttöliittymä, laaja sijoitusinstrumenttien tarjonta, ekstrapalvelut, VIP-etuudet klubissa sekä matalat kulut ovat kiistatta voittava yhdistelmä. Palvelu on lyönyt läpi viime vuosina myös Suomessa, mistä kertovat kymmenet tuhannet käyttäjät.

Palvelu on onnistunut etenkin käyttöliittymän suunnittelussa. Treidaus onnistuu helposti, ja kaikki toiminnot ovat kätevästi esillä myös mobiiliversiossa. Mielestäni eToron appi on parhaiten toimiva sijoitussovellus mobiilissa. eToro on saanut paketoitua valtavasti toimintoja helposti käytettäviksi.

Suosittelen tutustumaan eToroon, sillä palvelu ei maksa mitään. Voit myös testata erilaisia strategioita ilman riskiä 100.000 dollarin virtuaalikassalla. Tämä on hyvä kassa esimerkiksi CopyTrader-palvelun kanssa harjoitteluun, niin näet miten se toimii käytännössä.

Kävin tässä artikkelissa läpi omia eToro kokemuksiani sekä palvelun tärkeimmät toiminnot. Löydät palvelusta vielä paljon muutakin kun avaat tilin ja tutustut eToroon tarkemmin!

Tutustu eToroon tästä

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 76% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

eToro UKK

Alla on listatuna usein kysyttyjä kysymyksiä eToroon liittyen.

Onko eToro arvo-osuustili?

Kyllä, eToro on arvo-osuustili (AOT).

Miten myydä eTorossa?

Voit myydä eTorossa eli shortata hinnanerosopimusten (CFD) avulla. Klikkaa mobiiliapin alavalikosta Etsi, ja valitse sen jälkeen haluamasi sijoituskohde. Klikkaa myynti-sarakkeessa olevaa kurssia niin pääset suoraan myyntilomakkeelle. Myynti on eToron mobiiliapissa vaihtoehto Lyhyt, mikä tulee lyhyeksi myynnistä eli shorttauksesta.

Onko eToro huijaus?

eToro ei ole huijaus. eToro on yksi maailman tunnetuimmista sijoitusalustoista, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2007 lähtien. eTorolla on useita rahoitusalan lisenssejä, ja yhtiö palvelee globaalisti yli 30 miljoonaa asiakasta.

Onko eToro turvallinen?

Kyllä, eToro on turvallinen. eToro on yksi maailman vanhimmista ja turvallisimmista sijoitusalustoista. Kunhan pidät huolta omasta salasanastasi, eToron käyttö on turvallista.


Vastuuvapaus:

eToro on monipuolinen kaupankäyntialusta, jossa voi sijoittaa osakkeisiin sekä CFD:hin.

Huomioithan, että CFD:t ovat monimutkaisia instrumentteja ja niihin liittyy suuri riski menettää rahaa nopeasti vipuvaikutuksen vuoksi. 76 % piensijoittajista menettää rahansa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita, ymmärrätkö riittävänä hyvin kuinka CFD:t toimivat ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Aiempi tuotto ei ole tae tulevista tuloksista. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle 5 täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoituksesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

eToro USA LLC ei tarjoa CFD:itä eikä esitä eikä ota vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

 

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *