Harry Kane Valioliiga FPL
Fantasyfutis

Fantasy Premier League -kausi 2017/2018

Valioliigan kausi 2017/2018 käynnistyy perjantaina 11. elokuuta Arsenalin ja Leicesterin kohtaamisella. Liigan virallinen fantasyfutis-peli, Fantasy Premier League, on kuitenkin ottanut jo varaslähdön. Supersuosittu peli avattiin yleisölle aiemmin tällä viikolla, joten FPL-managerit ovat olleet viime päivät innoissaan. Keskustelu käy kuumana sosiaalisessa mediassa, ja monet FPL-aiheiset sivustot julkaisevat uutta materiaalia lähes päivittäin.

Free Hit -chip on ainoa oleellinen sääntömuutos

FPL:n ulkoasu ei ole kokenut kesän aikana muutoksia, eli käytössä on sama pelimoottori kuin viime kaudella. Valioliigahan teki ison graafisen muutoksen vuosi sitten, jolloin liigan logo ja värimaailma muuttuivat varsin radikaalisti. Samat graafiset linjaukset jatkuvat myös tulevalle kaudelle.

Ainoa FPL:n oleellinen muutos on Free Hit -chippi, joka korvaa varsin typerän All Out Attack -chipin. Free Hit -chip toimii samalla idealla kuin Wildcard, mutta se auttaa FPL-manageria vain yhden kierroksen ajan. Muutokset eivät ole siis pysyviä.

Free Hit -chipin ideana on tarjota hetkellinen helpotus sellaisille kierroksille, jolloin joukkueesi kärsii esim. useista pelikielloista tai loukkaantumisista. Voit vaihtaa Free Hit -chipin avulla kaikki pelaajasi ilman pistementyksiä, mutta joukkueesi palautuu yhden kierroksen jälkeen takaisin entiselleen.

Tämä toiminto tulee olemaan todelle arvokas loppukevään kierroksilla, jolloin otteluohjelma muuttuu aina cup-siirtojen vuoksi.

Pelin kaksi muuta bonustoimintoa, Bench Boost sekä Triple Captain, pysyvät ennallaan.

Fantasyfutis Valioliiga FPL

FPL:n ulkoasu ei ole muuttunut kesän aikana.

FPL on tuonut mukaan myös uuden peliformaatin, joka on nimeltään draft. Kyseessä on kokonaan oma pelinsä, joka ei liity perinteiseen FPL-peliin millään tavalla. Voit pelata draft-formaattia tutun FPL:n rinnalla, jos haluat. Lue lisää draftin ominaisuuksista tästä artikkelista.

Muutamia pelipaikkoja on vaihdettu

FPL on tehnyt myös pientä hienosäätöä pelipaikkojen osalta. Alla oleva lista kertoo muutetut pelaajat sekä tulevan kauden hinnan.

Pelaaja Joukkue Hinta Vanha pelipaikka Uusi pelipaikka
Roberto Firmino Liverpool £8,5M Keskikenttä Hyökkääjä
Joshua King Bournemouth £7,5M Keskikenttä Hyökkääjä
James Milner Liverpool £6,5M Keskikenttä Puolustaja
Victor Moses Chelsea £6,5M Keskikenttä Puolustaja
Ahmed Musa Leicester £6,5M Hyökkääjä Keskikenttä
Jay Rodriguez West Brom £6,0M Keskikenttä Hyökkääjä
Chris Brunt West Brom £5,5M Puolustaja Keskikenttä
Modou Barrow Swansea £5,0M Hyökkääjä Keskikenttä
Sam McQueen Southampton £4,5M Keskikenttä Puolustaja
T. Alexander-Arnold Liverpool £4,5M Keskikenttä Puolustaja

Liverpoolin Roberto Firmino on listalla ensimmäisenä. Poolin brassitähti oli nimetty viime kaudella keskikenttäpelaajaksi, mikä oli yksi iso syy pelaajaan suosioon. Firminon pelipaikkahan on käytännössä hyökkääjää LFC:n 4-3-3 ryhmityksessä. FPL:n korjausliike pudottaa Firminon arvoa, sillä nyt hän saa jokaisesta maalista pisteen vähemmän. Tämän lisäksi Firmino menettää myös nollapeleistä tulevan bonuksen.

Firminon joukkuetoveri James Milner saa päinvastaisen korjauksen – keskikentältä puolustajaksi. Milner sementoi itsensä Liverpoolin vasemmaksi laitapakiksi viime kaudella, joten muutos on varsin looginen. Paikanvaihto puolustajaksi nostaa pelaajan arvoa huimasti, sillä nyt mukaan tulevat todella arvokkaat nollapelibonukset. Milnerin arvo on kuitenkin pelaajan maalintekopotentiaalissa. Kokenut englantilainen ampuu Liverpoolin rangaistuspotkut, ja nyt niistä on tarjolla 6 pistettä per maali. Milner olisi ollut viime kaudella FPL:n puolustajien ykkösnimi, jos mukaan olisi tullut asiaankuuluvat maali- sekä nollapelibonukset. Milnerin rasitteena on 6,5 miljoonan hintalappu, mikä tekee hänestä yhden pelin kalleimmista puolustajista. Vain Chelsean Marcos Alonson hinta on korkeampi.

Liverpool-kaksikon lisäksi on syytä mainita Bournemouthissa huikean kauden pelannut Joshua King. Norjalaishyökkääjä nousi kauden lopussa FPL-managerien suosikiksi, mikä johtui halvasta hinnasta sekä hurjista maalimääristä. Nyt King menettää Firminon tavoin arvoaan, sillä hänet on siirretty hyökkääjäksi.

Chelsean wingeri Victor Moses on saanut James Milnerin tavoin pelipaikkabonuksen puolustajaksi. Mosesista tuli viime kaudella Chelsean avauksen vakiomies joukkueen siirryttyä 3-4-3 ryhmitykseen. Oikean laidan wing-backina pelaava Moses ei tehnyt riittävästi tehoja, jotta keskikenttäpelaaja olisi ollut järjellinen valinta. Nyt luvassa on hurjasti enemmän pisteitä puolustajan statuksella, sillä Chelsea tarjoaa jatkossakin paljon nollapelibonuksia.

Valmistautuminen uuteen kauteen

Valioliigakausi 2017/2018 käynnistyy noin neljän viikon kuluttua, 11. elokuuta. Tulevat viikot on hyvä käyttää harjoituspelien seuraamiseen sekä FPL-taktiikan hiomiseen.

Alkukaudelle voi antaa yhden hyvän yleisohjeen: älä paina paniikkinappulaa parin kierroksen jälkeen. Vältä laatupelaajien vaihtoa joukkueesta parin huonon pelin jälkeen – etenkin jos tulevat ottelut ovat odotusarvoltaan lupaavia. Jos olet tehnyt pohjatyösi hyvin ja tutkinut tulevien kierrosten potentiaalin, niin pidä kiinni valinnoistasi.

Ensimmäinen maaottelutauko on luvassa kuuden otteluviikon jälkeen. Tämä on hyvä paikka käyttää wildcard-optio joukkueen vaihtamiseksi.

Allfantasytips-sivusto tarjoaa hyödyllisiä työkaluja FPL-managerille. Tunnin välein päivittyvä All FPL tips-lista kerää parhaiden FPL-sivustojen vinkit yhteen. Suosittelen lukemaan etenkin muiden tekemiä scouttausraportteja harjoituskaudelta.

FPL fixture tracker on puolestaan hyödyllinen työkalu tulevien viikkojen suunnitteluun. Se näyttää seuraavan kuuden otteluviikon tarkan maalintekopotentiaalin jokaiselta joukkueelta. Nollapelien potentiaali kertoo puolestaan sen, minkä joukkueen puolustajat tulevat keräämään parhaat pisteet. Jos haluat tarkastella joukkueiden kokoonpanoja edellisistä otteluista, niin tsekkaa playerdatabase-sivuston pelaajamatriisi. Saat nopeasti hyvän yleiskuvan esimerkiksi nousijajoukkue Brightonin käyttämistä pelaajista.

Lue myös FPL-pelaaja Marko Seppälän haastattelu täältä. Jutussa käydään läpi mennyttä sekä tulevaa kautta. Marko antaa myös vinkkejä aloitteleville pelaajille.

Liity sen jälkeen keskusteluun twitterissä kanavalla #FPLfi! Kysy rohkeasti kokeneiden pelaajien mielipiteitä ja neuvoja – saat varmasti apua.

Viime kaudelta tutut FPL-kierrosennakot julkaistaan aina muutama päivä ennen jokaisen otteluviikon alkua.

Kuva: CosminIftode / Shutterstock.com, kuvakaappaus itse pelistä

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

2 Comments

  1. […] myös nämä Asialinjan artikkelit: Marko Seppälän haastattelu, Valioliigan kausiennakko, FPL-kausiennakko ja FPL draft -formaatin […]

  2. […] myös nämä Asialinjan artikkelit: Marko Seppälän haastattelu, Valioliigan kausiennakko, FPL-kausiennakko ja FPL draft -formaatin […]

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Fantasyfutis