FPL Kierros 25: Manchester Cityn hyökkääjä kiinnostaa

Valioliiga Manchester City

Fantasy Premier League (FPL) kierros 25 käynnistyy lauantaina Arsenal-Hull -ottelulla. Kyseinen matsi on kierroksen mielenkiintoisin monille fantasyfutis-managereille, sillä kentällä kirmaa monien kapteeniksi asettama Alexis Sanchez. Chilen maajoukkuepelaaja epäonnistui muiden Arsenal-tähtien tavoin viikko sitten Chelsean vieraana, mutta Sanchez on ollut tälläkin kaudella omaa luokkaansa FPL-pisteissä. Arsenal-tähti on kerännyt tähän mennessä jo 168 pistettä ja eroa seuraavaksi parhaaseen (Hazard) on yli 20 pistettä.

Hull on toki piristynyt viime otteluissaan, mutta Arsenalin maaliodotusarvo on silti selvästi kierroksen korkein. Tästä syystä Sanchez on myös Asialinjan suosikki kapteeniksi – kuten niin monta kertaa aiemminkin.

Lukaku ja Jesus valtasivat otsikot

FPL kierros 24 oli erityisesti kahden pelaajan juhlaa. Everton-hyökkääjä Romelu Lukaku iski peräti neljä maalia, kun Toffees murskasi Bournemouthin kotonaan lukemin 6-3. Moni FPL-manageri oli poiminut Lukakun jopa joukkueensa kapteeniksi ja tämä valinta palkitsi huikealla 21×2 = 42 pisteen potilla. Lukaku nousi samalla jaetulle hyökkääjien ykkössijalle tämän kauden FPL-pisteissä. Hänen saldonsa on nyt 140 pistettä, joka tarkoittaa reilut 6 pistettä per ottelu. Lukaku jakaa ykköshyökkääjän paikan Zlatanin kanssa, mutta kantaa selvästi pienempää hintalappua (9.7M).

Lukaku on juuri nyt erittäin suosittu pelaaja. Everton on hienossa vireessä, Lukakun itseluottamus on huipussa ja tulevien viikkojen otteluohjelma on varsin helppo. Tämän lisäksi Everton on pudonnut FA Cupista ja luvassa ei ole tyhjiä otteluviikkoja. Tämä rasite on puolestaan Manchester Cityn staralla Gabriel Jesusilla, joka ei tule pelaamaan ensi viikolla (GW 26). Tämän lisäksi Jesus on todennäköisesti sivussa myös otteluviikon 28, jos City etenee odotetusti jatkoon FA Cupissa. Brassihyökkääjä on tästä huolimatta jälleen viikon suosituin pelaajahankinta. Jesus on selkeästi tietyn pelaajaryhmän valinta, eikä kukaan FPL:n kärkinimistä ollut viime viikolla hankkinut Cityn kärkimiestä.

Gylfi Sigurdsson on ammattilaisten valinta

Swansean kausi on ollut tähän asti murheellinen ja joukkue on hyvästä syystä taulukon peräpäässä. Islannin maajoukkuemies Gylfi Sigurdsson on kerännyt tästä huolimatta komeat FPL-pisteet: hän on kaikkien pelaajien sijalla 11 ja keskikenttäpelaajista viidenneksi paras. Sigurdssonin taakse jäävät nimet kuten De Bruyne, Firmino, Lallana, Sterling, Walcott, Pedro, sekä monet muut. Swansea kohtaa seuraavan kuuden viikon aikana Burnleyn, Leicesterin, Hull:n, Bournemouthin ja Middlesboro.

Ohjelma on siis herkullinen ja Sigurdssonin vahvuus / bonus on hänen erikoistilannepelaamisensa. Vapareiden lisäksi Sigurdsson ampuu myös rankkareita ja Swansean playmaker on ollut mukana karkeasti 50% joukkueensa maaleista. Nyt onkin loistava hetki hypätä Sigurdssonin kelkkaan. Eikä vähiten siitä syystä, että moni kilpaileva fantasyfutis-manageri tekee saman peliliikkeen.

Aguerosta on tullut hylkiö

Argentiinan maajoukkuehyökkääjä Sergio Aguero on ollut kiistatta Valioliigan eliittiä viimeiset pari kautta. Aguero on iskenyt 50 liigamaalia kahden viime kauden aikana ja ollut syystäkin pakkovalinta myös FPL-joukkueisiin. Huolimatta pelaajan todella korkeasta hinnasta. Tämä kausi on kuitenkin selkeä käännekohta. Agueron alkukaudesta tuli jo todella rikkonainen pelikieltojen vuoksi ja nyt hänellä on uusi uhkaaja: Gabriel Jesus.

Nuori brassihyökkääjä valittiin avaukseen viime kierroksella, vaikka kyseessä oli pelaajan kolmas ottelu viikon sisään. Aguero ei mahtunut avaukseen myöskään muille pelipaikoille, joten FPL-managerit ovat alkaneet potkia argentiinalaisen ulos joukkueesta sankoin joukoin. Vaikka Aguero mahtuisikin avaukseen tulevissa otteluissa, kyseessä on tällä hetkellä yksinkertaisesti aivan liian kallis pelaaja; 12.7M hinta on hurjan korkea penkillä istuvasta pelaajasta. Vastaavasti FPL-pisteissä mitattuna paras hyökkääjä, Romelu Lukaku, maksaa kolme miljoonaa vähemmän.

FA Cup sekoittaa

Kuten edellä tuli jo mainittua, niin cup-ottelut sekoittavat tulevia kierroksia. Manchesterin joukkueet sekä Southampton ja Arsenal eivät pelaa ottelukierroksella 26, eli reilun viikon päästä. Sen jälkeen on luvassa yksi normaali ottelukierros (GW 27), mutta GW 28 on mahdollisesti todella vajaa. Tämä riippuu siitä, mitkä joukkueet etenevät jatkoon FA Cupissa. Näet viidennen kierroksen otteluparit täältä.

Kaikki Valioliigajoukkueet ovat todennäköisiä jatkajia, sillä ne kohtaavat jokaisessa otteluparissa alemman divisioonan joukkueen. Leicester on ainoa joukkue, jonka todennäköisyys jatkopaikkaan on alle 70%. Tämä tarkoittaa sitä, että otteluviikko 28 tulee olemaan todennäköisesti hyvin vajaa kierros. Kannattaa seurata tarkasti, mihin väliin nämä ottelut lopulta siirretään. Voit myös suosia pelaajia niistä joukkueista, joiden GW 26 ja GW 28 otteluita ei tulla siirtämään: esimerkiksi Everton kohtaa tuolloin Sunderlandin ja WBA:n, jotka ovat jo ulkona FA Cupista. Näin Romelu Lukaku tulee varmuudella olemaan mukana neljällä seuraavalla otteluviikolla.

Coinmotion

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*