Valioliiga Diego Costa
Fantasyfutis

FPL kierros 22: Tapaus Diego Costa

Fantasy Premier League vinkit kierros 22 – tulossa on ennakkoon haastava kierros fantasyfutis-managereille. Tämä johtuu tapaus Diego Costasta. Espanjalaishyökkääjä on ollut suuressa suosiossa alkukaudella, ja palauttanut ison kasan FPL-pisteitä hänet valinneille managereille. Viime viikon siirtosaaga Kiinan Superliigaan nosti kuitenkin esiin kysymysmerkkejä, kun Costa oli poistettu kokonaan Chelsean kokoonpanosta Leicester-ottelussa. Uusimpien tietojen mukaan pelaaja on palannut takaisin treeneihin, eikä Chelsealla ole mitään aikomusta myöskään myydä ykköstykkiään. Monet FPL-managerit ovat nyt ison pohdinnan edessä: luottaako Diego Costan pelivireen jatkuvan normaalisti, vai onko mies pistettävä pihalle?

Diego Costa ei saa luottoa kärkipään managereilta

FPL-managereiden kärki on ottanut selvän kannan asiassa; suurin osa vaihtoi Diego Costan pois jo viime viikolla, ja treidi tehtiin lähes poikkeuksetta Arsenalin hyökkääjä Olivier Giroudiin. Myös MiestenMaailma suositteli ranskalaiskärkeiä viime viikon katsauksessa, ja Giroud tekikin lauantaina maalin jo viidennessä ottelussa peräkkäin. Meidän suosituksemme Diego Costan kanssa on saman suuntainen; nykyisessä tilanteessa noin kallis hintalappu on liian iso riski.

Viime viikon kaksi selkeää huippusuoritusta olivat Harry Kanen hattutemppu sekä Marcos Alonson kaksi maalia. Molemmat palauttivat hurjat FPL-pisteet onnellisille managereille. Etenkin Alonson pisteet olivat herkulliset hänet valinneille managereille, sillä osa vaihtoi laitapakin ulos joukkueesta, kun Chelsea kertoi miehen kärsineen pienistä loukkaantumisongelmista koko alkukauden. Nyt kannatti pitää pää kylmänä, kuten myös MiestenMaailma edellisessä viikkokatsauksessa ennakoi.

Alexis Sanchez on jälleen kansan suosikki kapteeniksi

FPL kierros 22 näyttäisi menevät ennakkoon taas Alexis Sanchezin tahdissa, mitä tulee kapteenin valintaan. Sanchez palautti 11 pistettä (maali, CS, 3x bonus) Swansea-ottelussa viikko sitten, ja chileläishyökkääjä on jälleen kapteenikyselyissä ylivoimainen suosikki. Man City ja Spurs kohtaavat toisensa, ja Manchester Unitedilla on myös hieman hankalampi vieraspeli Stokea vastaan. Kahden muun suosikin kohdalla Chelsean ongelmana on tapaus Diego Costa, ja Liverpoolin hyökkäyspää on nyt hieman kysymysmerkki (kuka kärjessä oikein aloittaa?). Näin ollen Alexis Sanchez on hyvässä vireessä ollessan varmin valinta kapteeniksi. Etenkin siksi, kun seurakaveri Giroud on liputettuna edelleen epävarmaksi tulevalle kierrokselle.

Kierroksen paras maalintekopotentiaali löytyy Liverpoolista, mutta kapteenivalinta menee hankalaksi kun Mane on poissa, ja Coutinhon pelikunto on arvoitus. Avaako kärjessä Origi vai Sturridge, ja tuleeko Coutinho jomman kumman tilalle pelin kuluessa? Jos haluat ohittaa Sanchezin, meidän suosituksemme onkin Liverpoolin Adam Lallana, vaikka miehen tehotilastot ovatkin vaatimattomat viime otteluista.

West Bromwich ja Coutinho ovat suurennuslasin alla

Tulevien viikkojen puheenaihe tulee olemaan ehdottomasti Philippe Coutinho. Brasilialaistaituri on palaamassa pelikuntoon pitkän luokkaantumisen jäljiltä, ja hän pyörähti viime viikolla kentän puolella jo puolen tunnin verran. Coutinhon hinta tulee taatusti nousemaan, mutta suosittelemme odottamaan rauhassa ensimmäiset 1-2 peliä. Yleensä hyökkäävän pelaajan vire ei ole paras mahdollinen pitkän tauon jälkeen, ja Swansea-peliä seuraa vaikea ottelu Chelsean isäntänä. Paras veto on todennäköisesti tuoda Coutinho sisään vasta parin kierroksen jälkeen, jolloin hän on päässyt takaisin 90 minuutin pelikuntoon. Kannattaa pitää silmällä Roberto Firminoa, joka on hävinnyt täysin tehotilastoista Coutinhon loukkaantumisen jälkeen. Hänen osakkeensa ovat todennäköisesti nousussa lähiviikkoina!

Tämän viikon suositus on joukkueiden puolella ehdottomasti West Bromwich. Tuleva otteluohjelma on häkellyttävän suotuisa, sillä seuraavaksi Albionia vastaan asettuu Sunderland, Boro, Stoke, West Ham, Bournemouth sekä Crystal Palace. Mainitsimme jo aiemmin vuoden fantasyfutis onnistujat -artikkelissamme WBA:n wingeri Matt Phillipsin, joka on ehdottomasti nostettava joukkueeseen nyt. Miehen tehot ovat olleet viime kuukaudet huimat vrt halpaan hintaan, ja nyt edessä on pitkä rivi otteluita, joissa maaleja ja syöttöjä lienee jälleen luvassa. Albion ei ole ollut viime kausien veroinen nollapelikone, ja päästänyt itse asiassa todella paljon maaleja odotuksiin nähden. Pidä kuitenkin puolustajista McAuley ja Brunt mielessä, ja suosittelemme ottamaan jomman kumman näistä herroista sisään. Myös siksi, että tämä valinta on todennäköisesti tehtynä myös kilpailevissa joukkueissa.

Työkaluja fantasyfutikseen:
* playerdatabase247.com — pelaajatilastot Valioliigasta, Veikkausliigasta, Allsvenskanista sekä Tippeligaenista
* allfantasytips.com — kerää automaattisesti kaikki FPL-vihjeet netistä, lisäksi pelaajatilastoja, maaliodotusarvoja ym. hyödyllisiä FPL-resursseja

Kuva: Shutterstock

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Fantasyfutis