Vakioveikkaus vihjeet - Valioliiga
Fantasyfutis

FPL kierros 28: Liverpool on tynkäkierroksen joukkue

Fantasy Premier League (FPL) kierros 28 on otsikon mukaisesti varsin poikkeuksellinen. Otteluita pelataan vain neljä kappaletta johtuen FA Cupin puolivälieristä. Tämä on ollut tiedossa fantasyfutis-managereilla jo pidemmän aikaa, ja olemme kirjoittaneet aiheesta myös aiempina viikkoina. Fiksut pelurit ovatkin valmistautuneet tilanteeseen jo aiemmin ja valikoineet joukkueeseensa esimerkiksi Liverpoolin ja Evertonin pelaajia. Liverpoolin joukkueista se punapaitainen onkin selvästi kierroksen 28 puhutuin joukkue. LFC kohtaa kotonaan sarjan huonoimman vierailijan Burnleyn, joten hyökkäystrion Firmino, Coutinho ja Mane odotetaan tekevän tuhojaan.

Manchester City ja Zlatan aiheuttivat karvaan pettymyksen

Kierros 27 oli myös poikkeuksellinen johtuen Manchester Cityn ja Stoken pelaamasta ylimääräisestä ottelusta. Tämä sai kymmenet tuhannet fantasyfutis-managerit reagoimaan tilanteeseen ja valitsemaan Sane, Sterling ja Aguero trio (tai osan heistä) joukkueeseensa miinuspisteistä huolimatta. Aguero oli myös usean pelaajan triplakapteeni-valinta, mutta lopputuloksena oli karvas pettymys. City voitti Sunderlandin viikonloppuna 0-2, jolloin koko kolmikko pääsi tehopisteille. Tuplaottelussa se jäi kuitenkin 0-0 kotitasuriin Stoken kanssa. Kaiken huipuksi Guardiola vieläpä lepuutti Sterlingiä keskiviikkona, joten englantilaiswingeri jäi kokonaan ilman tehopisteitä. Näin ollen herkullinen tuplaottelu ei hyödyttänyt riskiä ottaneita managereita juuri lainkaan.

Toinen lähes yhtä suuri pettymys oli Zlatanin suoritus. Manchester United jäi kotonaan 1-1 tasuriin Bournemouthin kanssa, ja Zlatan oli syystäkin monen fantasyfutis-managerin valinta kapteeniksi. Ruotsalaiskolossi oli selvästi fiksuin valinta siinä tapauksessa, jos joukkueesta puuttui Cityn pelaajia. Zlatan sai mainion sauman palkita kannattajansa loppuhetkien rangaistuspotkulla, mutta mies epäonnistui. Näin ollen ottelun saldoksi jäi surkeaakin surkeampi -1 pistettä. ‘Z’ sai kaiken lisäksi kyynärpäällä huitomisistaan kolmen ottelun pelikiellon, joten Unitedin ykköstykki on mukana seuraavan kerran FPL-kierroksella 31.  Ei mikään ihme, että Zlatan vaihdetaan ulos kovalla vauhdilla fantasyfutis-joukkueista juuri nyt.

Liverpoolin hyökkäystrio tarjoaa vaihtoehtoja

Liverpool on siis kierroksen 28 ylivoimainen voittajasuosikki ja selvästi todennäköisin joukkue tekemään 2+ maalia. Muut kandidaatit ovat pahasti perässä. Romelu Lukaku on ainoa järjellinen vaihtoehto kapteeniksi, jos Liverpoolin miehet eivät syystä tai toisesta kiinnosta. Punapaitojen hyökkäyspää on ollut koko kauden ajan (ilman loukkaantumisia ja pelikieltoja) trio Firmino & Mane & Coutinho.  Firmino on kerännyt tehot 1+2 ja Mane tehot 3+1 edellisen kolmen ottelun aikana. Coutinho ei ole osunut kuin kerran 11 ottelussa sen jälkeen kuin palasi loukkaantuneiden kirjoista. Trion omistusprosentit ovat tällä hetkellä Mane 19.9%, Coutinho 17.8% ja Firmino 11.1%. Näiden lukujen pohjalta Firmino olisi ns. value bet, kun kukaan herroista ei ainakaan tehopisteiden valossa ole erityisen dominoiva.

Liverpool on myös todennäköisin joukkue pitämään nollapelin, mutta tässä kohtaa Evertonin saumatkin ovat varsin hyvät. EFC:n puolustaja Seamus Coleman on suorastaan dominoinut FPL-tilastoja viimeiset pari kuukautta. Laitapakki on ollut selkeällä marginaalilla paras FPL-puolustaja jo yli 10 kierroksen ajan. Coleman on kerännyt tehopisteiden lisäksi myös ison kasan bonuspisteitä. Jos teet yhden vaihdon puolustukseesi tällä viikolla, niin poimi tämä mies mukaan. Everton kohtaa myös Hullin seuraavalla viikolla kotonaan, joten tarjolla on kaksi erittäin potentiaalista ottelua.

MLS, Venäjän Premier ja Veikkausliiga mukaan Daily Fantasyyn

Miesten Maailma seuraa myös DFS eli Daily Fantasy Sports -genren tapahtumia. Suomalaispelaajien suosiossa oleva FanTeam on uudistunut viime aikoina positiivisella tavalla. Uuden graafisen ulkoasun lisäksi sivustolle on tullut uutena mielenkiintoinen USA:n futissarja MLS. Tämän lisäksi Venäjän Premier League on palannut talvitauolta. Fantasyfutiksen ystäville on siis tarjolla uusia mahdollisuuksia rahantekoon. Näiden sarjojen lisäksi mukaan tulevat Suomen, Ruotsin ja Norjan pääsarjat muutaman viikon kuluttua. Kotimaan Veikkausliigahan käynnistyy 3.4 pelattavilla otteluilla. Tulevat pari kuukautta ovatkin DFS-pelaajien kulta-aikaa, kun käynnissä ovat kaikki mahdolliset palloilusarjat niin futiksen, jääkiekon kuin myös muidenkin palloilulajien osalta!

Kuva: Shutterstock

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Fantasyfutis