Harry Kane Valioliiga FPL
Fantasyfutis

FPL kierros 3: Harry Kanen elokuun kirous päättyy

Fantasy Premier League (FPL) kierros 3 käynnistyy lauantai-iltapäivänä Bouremouthin ja Manchester Cityn kohtaamisella. Pep Guardiolan joukkueen nihkeä alku on saanut monet fantasyfutis-managerit antamaan kenkää Gabriel Jesusille sekä Kevin De Bruynelle. Hätäisimmät ovat käyttäneet myös ensimmäiset wildcardin jo tässä vaiheessa! Kannattaa pitää hermot kurissa ja wildcard taskussa ainakin tulevan viikonlopun yli. Luvassa on seuraavaksi maaottelutauko sekä siirtoikkunan sulkeutuminen, joka tarkoittaa aina pelaajaliikehdintää seurojen välillä.

Harry Kane murtaa elokuun kirouksen

Tottenham on tulevan viikonlopun mielenkiintoisin joukkue. Spurs kohtaa kotonaan Burnleyn, joka on ennakkoon yksi sarjan putoajakandidaateista. Tottenhamin maaliodotusarvo on tällä kierroksella eri tasolla verrattuna muihin joukkueisiin. Valtava suosikkiasema tarkoittaa myös sitä, että Spurs pitää ottelussaan nollat selvästi todennäköisemmin kuin mikään muu joukkue.

Harry Kanen maalitili on vielä avaamatta, mutta hallitseva maalikuningas on kolistellut tolppia jo kauden molemmissa peleissä. Viime sunnuntain Chelsea-ottelussa Kane osui mm. tolpan sisäreunaan juuri ennen taukoa. Kanen kohdalla on puhuttu niin sanotusta elokuun kirouksesta, sillä Englannin maajoukkuetähti ei ole koskaan tehnyt Valioliigamaalia elokuun aikana. Nyt tämä kirous on aika murtaa.

Tottenhamin potentiaali ei rajoitu missään nimessä tulevaan otteluun, sillä joukkueen ohjelma on herkullinen myös seuraavat viisi viikkoa. Spurs on ylivoimainen ykkönen maaliodotusarvossa verrattuna muihin joukkueisiin. Suosittelen Kanen lisäksi myös Christian Erikseniä, joka on säilyttänyt kesän aikana viime kevään hurjan vireensä. Eriksen on palauttanut hyökkäyspään tehoja 11/14 viime ottelusta ja kerännyt tälläkin kaudella jo 19 FPL-pistettä.

Manchester Unitedin puolustuksen kautta

Manchester United on ollut alkukauden otsikoissa kahden vakuuttavan voiton jälkeen. Kuten aiemminkin mainittu, niin paperilla joukkueen paras potentiaali on kuitenkin puolustuksessa. Unitedin tulevat vastukset ovat kohtalaisen heikkoja, mutta eivät kuitenkaan aivan sarjan huonoimpia. Mourinhon joukkojen saumat nollapeleihin ovat erinomaiset, joten suosittelen jatkossakin rakentamaan puolustuksen tämän joukkueen kautta. Nythän Unitedin takalinjat näyttäisivät sementoituvan Valencia-Bailly-Jones-Blind -ryhmitykseen.

Southampton on ollut myös mainittuna kahden ensimmäisen kierroksen ennakossa. Viime viikolla joukkue onnistui kuitenkin munaamaan nollapelin 2-0 tilanteesta jopa pelatessaan yhden miehen ylivoimalla. Tällä viikolla Southamptonin vetovoima heikkenee hieman, mutta pidä Saints-pakit edelleen mukana, sillä kahden viikon päästä edessä on jälleen potentiaalinen Watford-ottelu.

Southamptonia todennäköisempi nollapelijoukkue on West Bromwich. Tony Pulisin johtama Albion on pitänyt nollat jo kauden aiemmissa peleissä heikkoa Bournemouthia sekä Burnleytä vastaa. Nyt se kohtaa kotonaan Stoken, joka on luonut todella vähän maaliodotusta aiemmissa peleissään. Albion-toppari Hegazi ja maalivahti Ben Foster ovat varmasti suosittuja valintoja. Joukkueen potentiaali jatkuu hyvänä myös tulevina viikkoina, kun WBA kohtaa Brightonin vieraissa sekä West Hamin kotonaan.

Siirtomarkkinolla jälleen isoja virheliikkeitä

FPL-managerit tekevät siirtomarkkinoilla jälleen isoja virheliikkeitä. Pahin on ehdottomasti Stokessa maalin tehnyt Jese, jonka on siirtänyt joukkueeseensa jo yli 220.000 manageria. Stoken tuleva ohjelma on järkyttävän huono – itse asiassa joukkueen maalintekopotentiaali on koko Valioliigan heikoin tulevina kierroksina! En missään nimessä suosittele tekemään tätä vaihtoa nyt. Stoken potentiaalikin paranee ajan mittaan.

Eniten pois vaihdetut pelaajat ovat Zaha sekä Walker, jotka eivät ole seuraavalla kierroksella pelikelpoisia. Etenkin Zaha voi olla sivussa pitkän aikaa loukkaantumisen vuoksi. Pahin virheliike on tällä osastolla Kanen sekä Kevin De Bruynen kengitys joukkueesta. Molempien potentiaali on tulevilla kierroksilla liigan kärkeä, joten sadat tuhannet managerit tulevat todennäköisesti pyörtämään tämän päätöksen.

Zahan ja Walkerin jälkeen eniten vaihdettu pelikuntoinen pelaaja on hieman yllättäen Liverpoolin Mohamed Salah. Moni FPL-manageri pelkää ilmeisesti Palace-ottelun kaltaista rotaatiota, minkä riski on kyllä tällä kertaa vähäinen. Arsenal-ottelun jälkeen luvassa on maaottelutauko, ei huipputärkeää Mestarien liigan karsintaottelua, mikä oli syynä Kloppin varmisteluun. Salahin vaihto ennen lupaavaa kotipeliä ei tunnu hyvältä idealta.

Tämän jälkeen luvassa on siis maaottelutauko ja siirtoikkunan sulkeutuminen. Neljännen kierroksen ennakossa saadaankin todennäköisesti spekuloida muutamien uusien pelaajien potentiaalia!

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

More in:Fantasyfutis