Arsenal Valioliiga vedonlyönti fantasyfutis
Fantasyfutis

FPL kierros 36: Alexis Sanchezin maalivirettä etsimässä

Fantasy Premier League (FPL) kierros 36 on otteluohjelmaltaan jälleen normaalista poikkeava. Viikonlopun kierroksen lisäksi mukana on rästipeli Southampton-Arsenal, joka tekee Wengerin miehistöstä mielenkiinnon kohteen. Tykkimiehet ovat tukalassa tilanteessa heikosti sujuneen kevätjakson vuoksi, mutta Mestarien liigan sijoitus on edelleen saavutettavissa hyvällä loppukirillä.

Huomioi tällä viikolla myös poikkeuksellinen alkamisaika! Kierros 36 sulkeutuu jo perjantaina klo 21.00 Suomen aikaa johtuen West Ham vs Spurs -matsin erikoisesta pelipäivästä.

Gabriel Jesus on palannut

Manchester Cityn nuori hyökkääjä Gabriel Jesus saapui Valioliigaan komeetan lailla tammikuun siirtoikkunan sulkeuduttua. Jesus iski kolme maalia kahdessa ensimmäisessä Valioliigaottelussaan ja nousi välittömästi City-fanien sekä fantasyfutis-managerien suosioon. Valitettavasti brassihyökkääjä loukkaantui vakavasti 15.2 pelatussa Bournemouth-matsissa, ja hänen pelättiin missaavan koko loppukausi. Nyt Jesus on tehnyt paluun pelikentille.

Lienee turha mainita erikseen, että maaliverkot venyivät heti avausottelussa Middlesboroa vastaan. Jesus pelasi avauksessa yhdessä Agueron kanssa, joten kaksikon sovittaminen kentälle on tuskin jatkossakaan ongelma. Jesus on tällä hetkellä FPL:n kuumin nimi, eikä syyttä. Joukkueen ohjelma on loppukauden osalta herkullinen: kolme kotimatsia + vieraspeli Watfordia vastaan, ja ensi viikolla vielä ylimääräinen rästipeli. Jesus voi tuoda hurjat palautukset etenkin viikon päästä, jolloin hän on Agueron ohella varmasti kuumimpia kapteeni-valintoja.

Arsenalilla paras hyökkäyspotentiaali

Arsenal on tällä kierroksella varsin haastava joukkue. Tykkimiehillä on selvästi korkein maaliodotusarvo johtuen tuplaottelusta, ja edessä on myös erittäin lupaavat pelit Stokea ja Sunderlandia vastaan kierroksella 37. Ongelma on kuitenkin siinä, että joukkueen suoritukset ovat olleet fantasyfutis-managerien näkökulmasta onnettomia. Alexis Sanchez on tehnyt yhden vaivaisen maalin seitsemään otteluun, eikä saldona ole edes satunnaisia syöttöpisteitä.

Kärjessä ei ole edes varmaa aloittajaa, eivätkä Giroud, Walcott tai Welbeck tosiaan houkuta vaihtoehtoina. Toisaalta Arsenalin puolustus ei ole koskaan ollut joukkueen vahvuus, joten Koscielnyn tai Nachon valinta tuplakierroksen kapteeniksi ei tunnu kiehtovalta. FPL-manageri onkin haastavan tilanteen edessä: pitäisikö tässä kohtaa luottaa ennemmin kylmiin numeroihin vai viime aikojen pelivireeseen? Yksi valtava ongelma on myös Alexis Sanchezin (sekä muiden Arsenal-pelaajien) korkea hinta. Sanchezia on käytännössä mahdoton saada sisään ilman paria lisävaihtoa, joten onko tuo peliliike tosiaan sen arvoinen?

Chelsean puolustuksessa on hyviä kapteenivaihtoehtoja

Tämän kierroksen paras hyökkäys- sekä nollapelipotentiaali on yksittäisessä ottelussa Chelsealla, joka kohtaa kotonaan onnettoman Middlesboron. Tosin vierailija on venynyt pariin hyvään suoritukseen kotistadionillaan, jossa se iski peräti kaksi maalia Man Cityn verkkoon viikko sitten. Chelsea on kuitenkin kotonaan niin jäätävän kova, että nollapeliä voi ennakoida tässä ottelussa jopa 67% todennäköisyydellä. Vastakkain on jokseenkin paras puolustus ja huonoin hyökkäys, joka selittää lukemat.

Näin poikkeuksellisessa tilanteessa puolustajat nousevat esiin kapteenivalintoja tehdessä. Boro on pitänyt yllättävän paljon nollapelejä tällä kaudella ja venynyt ajoittain myös vieraissa kärkiseuroja vastaan. Jos Blues ottaa nihkeän voiton, niin puolustus kerää siitä huolimatta 6p + mahdolliset bonukset. Hyvässä vireessä oleva Eden Hazard sekä edellisessä kotipelissä 2+1 tehot iskenyt Diego Costa tulevat olemaan suosittuja kapteenivalintoja. Nyt olisi hyvä sauma erottautua joukosta, ja toivoa mahdollisen maalin menevän tähtipelaajien ohi. Harkitse kapteeniksi nyt Chelsean puolustajia.

Coutinho ja Lukaku ovat myynnissä

Edellä mainittu Gabriel Jesus on siis tämän viikon kuumin nimi siirtomarkkinoilla. Tällä hetkellä Jesusin on siirtänyt joukkueeseensa pitkälti yli 100 000 manageria. Hieman yllättäen listan kakkosena on Alexis Sanchez, johon löytyy luottoa johtuen korkeasta maalintekopotentiaalista. Moni manageri näyttää uskovan chileläispelurin löytävän maalivireen kauden kriittisillä hetkillä.

Myyntilistalla on vähemmän yllättäen Philippe Coutinho, joka sai osumaa maanantaina Watford-ottelussa. Moni uskoo Coutinhon lepäävän Southampton-matsissa, etenkin kun Adam Lallana teki paluun lasaretista saman aikaisesti. Poolin loppukauden potentiaali ei ole myöskään erityisen hyvä, joten nyt on oikea aika antaa Coutinhon mennä. Evertonin tähtihyökkääjä Lukaku on pistetty myös pihalle kovalla prosentilla. Takana on kaksi maalitonta ottelua, eikä loppukauden potentiaali ole erityisen korkea. Kallis pelaaja pistetään pihalle Jesusin ja Sanchezin ostojen rahoittamiseksi. Tästä peliliikkeestä voi olla myös samaa mieltä.

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Fantasyfutis