Vakioveikkaus vihjeet - Valioliiga
Fantasyfutis

FPL kierros 38: Coutinho on päätöskierroksen jokeri

Valioliigakausi 2016 / 2017 on yhtä kierrosta vaille valmis ja niin on myös virallinen Fantasy Premier League -peli FPL. Mestarijoukkueeksi kruunataan Antonio Conten valmentama Chelsea, joka on ollut kokonaisuutena omaa luokkaansa heikon alkukauden jälkeen. Suurin jännitys kohdistuu sunnuntaina sijoille 3-5, sillä Arsenal uhkaa jäädä ulos Mestarien liigasta. Tämä voisi tarkoittaa Arsene Wengerin pitkän Arsenal-uran loppua.

Viimeisellä kierroksella kannattaa valita parhaansa mukaan hyökkäävät fantasypelaajat motivoituneista joukkueista.

Philippe Coutinho on viimeisen FPL -kierroksen jokeri?

Liverpoolin brassitähti Philippe Coutinho oli liigakauden alussa yksi fantasyfutis-managerien suosikkipelaaja. Coutinho teki tuhojaan yhdessä Firminon ja Manen kanssa, mutta loppusyksystä kärsitty pitkä loukkaantuminen vaati veronsa. Coutinho ei ole ollut kevätkaudella enää oma itsensä, mutta tehtaili hurjat 19 pisteen tehot West Hamia vastaan viime kierroksella (2+1).

Coutinho on ollut nyt mukana neljässä Liverpoolin kuudesta edellisestä tehdystä maalista. Reds on hyvä joukkue valita pelaajia myös viimeisellä kierroksella, sillä joukkueen maaliodotusarvo on korkea ja sen motivaatio on kunnossa (katso sarjataulukko). Coutinhoa on vaihdettu sisään hurjalla tahdilla pitkin viikkoa, ja tällä hetkellä brassitähteen on päättänyt luottaa yli 130.000 uutta manageria. Moni aikoo varmasti yrittää sijoitusten parannusta valitsemalla Coutinhon kapteeniksi.

City, Liverpool ja Arsenal motivoituneita

Viimeisen kierroksen ns. motivaatiojoukkueet ovat Mestarien liigan paikoista taistelevat Liverpool, Manchester City sekä Arsenal. Citylle varmistaa tasurillakin paikkansa neljän joukossa, mutta todennäköisesti joukkue hyökkää ennemmin kuin lähtee varmistelemaan vaarallista tasuria. Arsenal on joukkueista pakkovoiton edessä ja tykkimiesten on tämän jälkeen toivottava Liverpoolin tai Cityn kämmiä.

Motivaatiojoukkueet tarjoavat hyviä vaihtoehtoja hyökkäyspäässä: Cityn pelaajista katse kiinnittyy tutkapariin De Bruyne & Jesus, Liverpoolista edellä mainittu Coutinho ja Arsenalista kiinnostaa trio Özil, Sanchez ja Giroud. Nämä joukkueet voivat olla vaarallisia valintoja puolustajien suhteen. Jos Liverpool ja Arsenal joutuvat hakemaan lopussa voittomaalia, riskinotto voi johtaa helposti myös takaiskuihin omassa päässä. Paras vaihtoehto puolustajille on Liverpool, joka kohtaa onnettoman Middlesboron. Vaikka Pool joutuisi ottamaan lopussa riskiä, on hyvin epätodennäköisestä, että Boro pystyisi maalintekoon.

Swansean ja Bournemoutin pelivire kestää

Sarjataulukon alapäässä ei nähdä enää ns. motivaatio-otteluita, sillä kolmikon Hull & Boro & Sunderland putoaminen on varmistunut jo aiemmin. Jos etsit halpoja yllätysvaihtoehtoja, niin suuntaa katse hyvässä vireessä oleviin joukkueisiin. Heikossa hapessa olevat joukkueet lähinnä odottelevat kesälomaa ja voivat myös pyörittää rotaatiota. Hyvässä formissa olevien pelaajien motivaatio on korkealla lopettaa kausi tyylikäästi.

Kärkiseurojen ulkopuolelta erottuu selkeästi kaksikko Bournemouth ja Swansea, joiden tuloskunto on ollut mainio viime kierroksilla (molemmilla 3-1-0 viimeiset 4 peliä). Molempien viimeisen kierroksen vastus on varsin kelvollinen; Bournemouth kohtaa Leicesterin, joka romahti peräti 1-6 tappioon eilen. Etuna on myös useita lepopäiviä. Swansea taas kohtaa kotonaan tappioputkessa olevan WBA:n.

Bournemouthista on helppo nostaa esiin huikean kauden pelannut norskikärki Joshua King, joka on iskenyt 12 maalia viimeiseen 15 otteluun. King on jäänyt ilman syöttöä tai maalia vain kaksi kertaa edellisen 12 ottelun aikana. Huomaa myös pitkään penkillä istunut wingeri Junior Stanislas, joka on osunut kahdessa edellisottelussa. Swanseasta on erottunut läpi kauden kaksikko Llorente & Sigurdsson.

Miesten Maailma toivottaa kaikille fantasyfutiksen ystäville mukavaa kesää! Artikkelisarja jatkuu jälleen elokuussa.

 

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

1 Comment

  1. Kiitos hyvistä FPL-vihjeistä tällä kaudella! Näitä oli mukava vertailla omiin arvioihin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Fantasyfutis