Paul Pogba
Fantasyfutis

FPL vinkit kierros 13: Paul Pogban paluu kiinnostaa

Fantasy Premier League -kaudesta on pelattu tulevan viikonlopun jälkeen reilu kolmannes. Sarja etenee edelleen Manchester Cityn komennossa, jolla on kahdeksan pisteen kaula paikallisvastustaja Manchester Unitedin. Kierroksen huippuotteluna nähdään Liverpoolin ja Chelsean välinen kamppailu lauantai-iltana. Kuten tyypillistä on, tämä matsi ei nouse erityisen mielenkiintoiseksi FPL:n kannalta.

Harry Kanen aika ei ole vielä ohitse

Harry Kane on ollut viime viikkoina FPL-managerien hampaissa. Englannin maajoukkuetähti ei ole osunut Valioliigassa kuukauteen, mikä on syystäkin turhauttanut monet managerit. Kanen hintaisen pelaajan olisi tienattava omistajalleen huomattavasti enemmän pisteitä. Miehen kuiva kausi tuli päätökseen viikon Dortmund-ottelussa, jossa Kane iski yhden maalin saksalaisseuran verkkoon. Tämä voi olla tarvittava boosti myös Valioliigan puolelle.

Spurs kohtaa viikonloppuna umpisurkean West Bromwichin, joka antoi myös managerilleen (Tony Pulis) kenkää edellisen kierroksen jälkeen. Tottenhamin maaliodotusarvo on koko kierroksen korkein, joten Kane on ainakin paperilla hyvä valinta jopa kapteeniksi. FPL Fixture Tracker näyttää suotuisalta myös jatkossa, sillä Tottenhamin ohjelmassa ei näy vaikeita otteluita ennen kierrosta 18.

En itse vaihtaisi Harry Kanea tai ketään muutakaan Spurs-pelaajaa pois joukkueesta juuri nyt. Päinvastoin – liljanvalkoisia on syytä laittaa ostoskoriin. Kanen taustalla Heu-Ming Son ja Dele Alli näyttävät juuri huomattavasti paremmilta vaihtoehdoilta kuin heikossa vireessä oleva Christian Eriksen.

Paul Pogban paluu kiinnostaa

Viime viikonlopun suurin FPL-uutinen oli varmasti Paul Pogban paluu pelikentille. Manchester Unitedin tähti ehti olla pois kaikki kilpailut mukaan luettuna 12 ottelua. Pogban paluu oli onnistunut, sillä hän teki yhden ja syötti yhden maalin Newcastlea vastaan. Ranskalaisen lisäksi Zlatan esiintyi Unitedin paidassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella! Kokenut ruotsalaiskärki pelasi Newcastlea vastaan viimeisen vartin.

FPL Fixture Tracker kertoo hyvin Manchester Unitedin potentiaalista, joka on tällä hetkellä puolustuksessa. Unitedin nollapelipotentiaali on sarjan paras tulevan kuuden kierroksen aikana. Hyökkäyspäässä ongelmana ovat todella vaikeat matsit kierroksella 15 ja 16, jolloin Mourinhon joukot kohtaavat Arsenalin ja Manchester Cityn. Mourinhon taktiikan tuntien maaliodotusarvo on näissä peleissä todella matalalla.

Phil Jonesin sekä Eric Baillyn loukkaantumiset ovat selventäneet takalinjojen tilannetta. Chris Smalling on nyt varsin turvallinen valinta Valencian lisäksi. En itse nostaisi vielä Pogbaa joukkueeseen, vaan odottaisin kierrokselle 17 asti.

Bournemouth ja Everton kiinnostavat

Bournemouthin puolustus nostettiin esiin jo viikko sitten, eikä Cherries pettänyt FPL-managereita viime lauantaina. Joukkue murskasi Huddersfieldin maalein 4-0, joten puolustajille oli tarjolla mukavat nollapelipisteet. Bournemouthin potentiaali jatkuu erinomaisena seuraavat neljä kierrosta, joten Cherries-puolustajat ovat yhä hyviä valintoja.

Huomioi FPL Fixture Trackerista myös Evertonin potentiaali. Toffees on tällä hetkellä korkeammalla kuin kertaakaan tällä kaudella. Joukkueelta voi odottaa 7. eniten nollapelejä tulevina viikkoina, vaikka sarjasijoitus voisi kertoa aivan jotain muuta. Everton on alkanut parantaa tuloksien valossa, vaikka omissa soi edelleen railakkaasti. Nostaisin itse esiin perinteisen FPL-suosikin Leighton Bainesin, joka on tehnyt maalin rangaistuspotkulta kahdessa edellisessä ottelussa.

Pogba dominoi FPL-siirtolistaa

Edellä mainittu Paul Pogba on odotetusti FPL:n siirtolistan kärjessä. Ranskalaistähti on siirretty artikkelin kirjoitushetkellä yli 260 000 joukkueeseen. Tämä ei mielestäni ole paras mahdollinen peliliike juuri nyt.

Evertonin Oumar Niasse on listan kakkosena, mutta tästä siirrosta tuli myös katastrofaalisen huono. Niasse sai nimittäin kahden ottelun pelikiellon filmaamisestaan Crystal Palace -ottelussa.

Bournemouthin Callum Wilson on siirtomarkkinoiden kuuma nimi johtuen miehen hattutempusta Huddersfieldin verkoon. Wilsonin hankintaa houkuttelee myös Bournemouthin lupaava otteluohjelma, eikä tämä peliliike ole välttämättä lainkaan hullumpi.

Poistolistan kärjessä on Manchester Cityn toppari John Stones, jolla on edessään pitkä loukkaantuminen. Moni FPL-manageri on myös alkanut kyllästyä Sergio Agueron penkityksiin ja siirtänyt argentiinalaisen ulos joukkueestaan. Tämä on mielestäni fiksu liike, sillä ”Kun” on liian kallis pelaaja istumaan osan otteluista penkillä.

Poistolistan viidentenä on Tottenhamin Christian Eriksen, joka saa myös oman allekirjoitukseni. Vaihda Eriksen paremmassa vireessä olevaan Dele Alliin tai Heu-Ming Soniin. Mutta en suosittele luopumaan kokonaan Spurs-pelaajista.

Kuva: Football.ua [CC BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

More in:Fantasyfutis