Gone Girl elokuva - David Fincher
Elokuvat

Elokuva-arvostelu: Gone Girl

Gone Girl on vuonna 2014 valmistunut psykologinen trilleri. Elokuvan on ohjannut David Fincher, joka on tuttu nimi kaikille laadukkaan draaman ystäville. Fincherin CV sisältää monta omaa suosikkielokuvaani, kuten Seven, Fight Club, Zodiac sekä The Social Network. Gone Girl perustuu Gillian Flynnin samannimiseen bestselleriin, joka sai valtavan suosion ilmestyessään vuonna 2012. Flynn halusi tehdä itse myös elokuvan käsikirjoituksen.

Gone Girlin pääosissa nähdään Ben Affleck sekä Rosamund Pike, jotka esittävät avioparia Nick & Amy Dunne. Rosamund Pike sai roolisuorituksestaan paljon kiitosta, ja brittinäyttelijä palkittiin siitä myös Oscar-ehdokkuudella.

Gone Girl oli ilmestyessään valtava menestys ja tienasi 61 miljoonan budjetilla lähes 370 miljoonan dollarin lipputulot.

Gone Girl on mielenkiintoinen trilleri, jossa katsojalle tarjoillaan yllättäviä käänteitä läpi elokuvan. Ben Affleckin ja Rosamund Piken esittämän avioparin (Nick & Amy Dunne) idyllinen arki tuhoutuu totaalisesti, kun Amy katoaa juuri ennen pariskunnan viidettä hääpäivää. Eikä pelkästään katoa, sillä kodista löytyy kamppailun jälkiä sekä muitakin todisteita, jotka viittaavat Amyn vahingoittumiseen. Tai tulleen jopa murhatuksi.

Amyn vanhemmat käynnistävät valtavan etsintäoperaation, jossa koko maakunta masinoidaan heidän tyttärensä löytämiseksi. Suurimman kohun keskellä on aviopuoliso Nick, joka vaikuttaa sotkeutuneen tapahtumiin koko ajan enemmän.

Poliisit löytävät merkillisiä todisteita, jotka kyseenalaistavat pariskunnan ns. täydellisen avioliiton. Lisäksi Nickin apaattinen ulosanti saa hänet näyttämään suorastaan sosiopaatilta. Kohun keskellä oleva aviomies joutuu pääepäillyksi vaimonsa murhasta.

Fincher kuljettaa tarinaa mukavasti kahdella eri aikatasolla. Katsojalle annostellaan tapahtumia myös Nickin ja Amyn menneisyydestä, jotka kuvaavat kaksikon suhdetta. Oliko Amy parisuhteessa jopa fyysisesti uhattuna? Voisiko Nick todella murhata vaimonsa? Gone Girlin katsoja pyörittelee mielessään jatkuvasti erilaisia skenaarioita elokuvan loppuratkaisusta.

Gone Girl kuvaa hyvin myös median aiheuttamaan sirkusta. Katoamismysteerin keskellä oleva Nick muuttuu ihmisraunioksi, kun joka puolelta tulevat syytökset eivät ota laantuakseen.

Elokuvasta ei kannata tämän enempää kertoa spoilausvaaran vuoksi.

Gone Girl on ehdottomasti yksi David Fincherin parhaista ohjaustöistä. Elokuvasta tuli myös Fincherin kaikkien aikojen menestynein, kun mitataan kerättyjä lipputuloja. Rosamund Piken lisäksi myös Ben Affleck tekee elokuvassa oikein kelvollisen roolisuorituksen. Sivuosien casting on niin ikään onnistunut.

Gone Girlin heikkous on lähinnä sen pituus. Elokuvan peräti 149 minuutin kesto tekee katselukokemuksesta varsin raskaan. Fincherin ohjaustyö palkitsee kuitenkin katsojan, sillä kyseessä on mielenkiintoinen ja valtavirrasta poikkeava trilleri.

Kuva: kuvakaappaus elokuvan trailerista.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Elokuvat