Halla-aho kulttuurisota
Satraapin linjanveto

Halla-aho rahasti pisteen kun poliisi puhui omiaan

Pinnalla kolme tuoretta uutisaihetta: ulkomailta kaksi valtavaa ja kotimaasta yksi, joka nopeasti osoittautui epäuutiseksi. Valtavia ovat Yhdysvaltain Charlottesvillen tapahtumat sekä eurooppalaisittain vielä suurempana Espanjassa hyökkäyksiin aktivoitunut terroristisolu. Uutinen jota ei ollutkaan oli puolestaan isku, jossa hengitystä ärsyttävää ainetta poliisin mukaan olisi “ehkä ruiskutettu maahanmuuttajien kotoutuskeskuksen tiloihin” Helsingin Ruskeasuolla. Ylikomisario Jarmo Makkonen kommentoi eilen tuoreeltaan HS:lle, että “mitään muuta järkevää syytä tapahtumille ei löydetty”.

Poliisi onnistui virheellisellä tiedottamisellaan (hengitysteitä ärsyttänyt käry aiheutui tiettävästi ruoanlaitosta) luomaan olemattomasta kaasuiskusta valeuutisen, jonka seuraukset lähtivät elämään omaa elämäänsä kulttuurisodan aseena. Jotkut välittömästi innostuivat iskun mahdollisuudesta nähden sen poliittisena aseena esimerkiksi ja etenkin perussuomalaisia vastaan samalla kun Jussi Halla-aho (kuvassa) tiesi korjaavansa maukkaan pienen voiton, mikäli poliisin iskuvihjailut osoittautuvat perättömiksi.

Kun jälkimmäinen toteutui tuli Halla-aholta aivan odotettu, pitkän tähtäimen sotasuunnitelman mukainen julkilausuma (linkki kuvaan postauksesta, ei Halla-ahon sivulle). Tarkkaillaan Halla-ahon sanavalintoja (kursivoinnit omiani):

“Meillä Suomessa paremmalla väellä lähti jo aamulla keulimaan, kun näytti ainakin etäisesti mahdolliselta, että monikulttuurikeskukseen olisi tehty kaasuisku. Bileet loppuivat tietoon, että keskuksen asiakkaat olivat käräyttäneet muovipakkauksen mikrossa, ja siitä oli levinnyt pahaa hajua.”

Parempi väki on ironisen retorinen keino erotella itsensä korottaneet lukijasta, tavallisesta fiksusta ihmisestä. Keuliminen ja bileet osoittavat, että parempi väki onkin tyhmää ja bileiden loppuminen antaa mahdollisuuden naureskella ei vain heille vaan tyhmille kotoutuskeskuksen ihmisille, jotka aiheuttavat suurhälytyksen lämmittämällä muovipakkausta mikrossa.

Ote on ilkeä, repivä, retorisesti tehokas ja edustaa juuri sitä Jussi Halla-ahoa, jonka olen Asialinjalla kuvannut. Sananvalinnatkin ovat ties kuinka usein aiemmin käytettyjä. Halla-aho kyttää iskunpaikkoja ja sellaisen havaitessaan lyö aina jokseenkin samalla tavalla ja samoilla retorisilla keinoilla. Halla-aho ei pyri diskurssiin eikä välitä siitä, mitä muut kuin hänen potentiaaliset kannattajansa ajattelevat.

Olisi helppo syyttää Hesaria ja muuta mediaa siitä, että Helsingin poliisin vastuuttomat höpinät eilen nostettiin hetkeksi uutisten kärkiin. Niin olisin kuitenkin itsekin tehnyt: jos poliisi kommentoi kuten yllä on kerrottu ja linkattu, niin kyseessä on uutinen ja uutiskärkikin, mikäli muuta parempaa tietoa ei ole. Toki olisi uutisten myöhemmän korjaamisen eli etenkin uudelleenotsikoinnin lisäksi voitu lukijoille kertoa, mitä otsikoissa on muutettu ja miksi.

Uutistoimitukset ovat tällaisissa tapauksissa hankalissa raoissa, kun käynnissä olevan kulttuurisodan (jonka osapuolet Suomessa ovat ryhmittyneet maahanmuuton ympärille, vaikka kyse on monista muistakin asioista) aseina käytetään pakostakin nopeasti ulos ajettavia uutisia otsikoineen.

Tässä sodankäynnissä Halla-aho, jonka olen omasta puolestani määritellyt muun muassa ihmisvihamieliseksi ja määrittelen yhä, on ainakin Suomen mittapuulla kova tekijä. Siksi esimerkiksi uutistoimitukset helposti tulevat pelanneeksi hänen pussiinsa, vaikka pyrkisivät tekemään ihan normaalia uutistyötä.

En pidä Halla-ahon retoriikasta enkä julkisuuskuvansa perusteella miehestä ylipäätään enkä missään nimessä miestä äänestäisi, mutten määrittele häntä viholliseksi. En nimittäin omasta puolestani käy tuota kulttuurisotaa, vaan yritän välillä toimia sen sotakirjeenvaihtajana, kuten Asilinjalla aloittaessani lupailin. Nyt kirjautui jälleen yksi pieni taisteluvoitto Halla-aholle, eikä alkusysäykseksi tarvittu kuin joku ylikomisario Jarmo Makkonen puhumassa läpiä päähänsä juuri Halla-ahon kannalta sopivassa yhteydessä.

Kuva: Kuvakaappaus Suomen Uutisten Youtube-kanavalta.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *