Pelit

Hauskimmat seurapelit aikuisten illanistujaisiin

Onnistuneet illanistujaiset sisältävät hyvän ruoan ja juoman lisäksi hauskoja seurapelejä. Mitä seurapelejä illanistujaisissa sitten kannattaa pelata? Listasimme tähän kaksitoista hauskinta aikuisten seurapeliä ikimuistoisiin illanviettoihin.

1. Kuka minä olen

Kuka minä olen on hauska ja helppo seurapeli, jonka pelaamiseen ei tarvita kuin palanen paperia ja hieman mielikuvitusta. Jokainen pelaaja kirjoittaa lappuselle jonkun tunnetun henkilön nimen. Lappu ojennetaan vasemmalla istuvalle henkilölle tekstipuoli alaspäin, jolloin paperin saava henkilö ei näe siihen kirjoitettua nimeä. Laput nostetaan otsalle muiden pelaajien näkyville, jonka jälkeen jokainen pelaajista tiedustelee vuorollaan yksityiskohtia edustamastaan henkilöstä. Kysymyksiin voi vastata ainoastaan kyllä tai ei. Pelaaja, joka onnistuu arvaamaan lappuun kirjoitetun henkilön henkilöllisyyden, on voittaja.

2. Biisintunnistuspeli

Muistat varmaan vielä legendaarisen biisikärpäsen? Biisintunnistuspelissä tavoitteena on tietenkin arvata, mikä biisi on kyseessä. Hauskinta pelissä on usein biisin esitystapa, sillä tämän voi tehdä monellakin eri tavalla. Pätkän soittamisen lisäksi biisin voi hyräillä, viheltää, laulaa, rummuttaa, soittaa tai esittää sormilla napsauttaen. Vain mielikuvitus on rajana! Voittaja on se, joka arvaa biisin ensimmäisenä oikein.

3. Kaksi totuutta ja yksi valhe

Kaksi totuutta ja yksi valhe-pelissä jokainen pelaaja kertoo itsestään kaksi valhetta ja yhden totuuden. Toiset pelaajat arvaavat mikä väittämistä on valhetta. Esimerkiksi Laura kertoo olevansa 25-vuotias, työskentelevänsä sihteerinä ja matkustaneensa kerran Nepaliin. Muut yrittävät arvata, valehteleeko Laura iästään, työstään vai matkastaan. Paras valhe on sellainen, joka kuulostaa mahdollisimman totuudenmukaiselta! Voittaja on se, joka valehtelee parhaiten tai se joka arvaa parhaiten riippuen siitä, mitä pelin säännöiksi sovitaan.

4. Korttipelit

Erilaiset korttipelit, kuten hertta ja ventti ovat mahtavia seurapelejä. Herttaa voidaan pelata vähintään kolmen henkilön kesken ja sen tavoitteena on päästä mahdollisimman korkeaan pistemäärään. Ventin perusperiaate on sama kuin blackjackin, sillä tavoitteena on päästä mahdollisimman lähelle lukua 21. Toki illasta voi kehittää myös todellisen pokeri-illan pelimerkkeineen ja sikareineen tai siirtyä pelaamaan korttipelejä vaikka leikkirahalla panosten kovetessa illan mittaan.

korttipeli

5. Kielletty sana

Kielletty sana-pelissä tavoitteena on saada joukkuetoveri arvaamaan jokin tietty sana käyttämättä itse sanaa tai sen synonyymejä. Peliä voi ennestään vielä vaikeuttaa kieltämällä pelaajilta mahdollisuuden käyttää myös yleisimpiä aihepiiriin liittyviä sanoja. Voittajajoukkue on se, joka arvaa sanoja eniten oikein. Kyseessä on siis sanaselityspeli Aliaksen tapaan.

6. Lehdistötilaisuus

Lehdistötilaisuus on yksi hauskimmista aikuisten seurapeleistä! Yksi pelaajista lähetään huoneen ulkopuolelle, jonka aikana muut pelaajat päättävät tämän henkilöllisyyden. Huoneeseen palatessaan pelaajan tavoitteena on arvata henkilöllisyytensä muiden esittämien kysymysten avulla. Hauskuus syntyy, kun arvattavan henkilön identiteetti ja pelaajan esittämät vastaukset ovat täysin ristiriidassa tai liiankin sattuvia. Ajattele esimerkiksi Donald Trumpia jonka lempiväri on oranssi ja olemus leppoisa ja älykäs! Osviittaa saat seuraavista hauskoista lehdistötilaisuuksista.

7. Pingispallo hyötykäyttöön

Kaljapingis eli Beer Pong on sinulle varmasti jo ennestään tuttu. Tässä pelissä tavoitteena on osua vastustajan tuoppiin, jolloin vastustajan on juotava tuopin sisältö. Pingistwerkkauksessa tyhjä kasvoliinalaatikko täytetään pingispalloilla ja tavoitteena on twerkata laatikko ensimmäisenä tyhjäksi. Ponginatorissa jokainen pelaaja yrittää puolestaan saada viisi värillistä palloa mahdollisimman nopeasti laatikkoon pongauttamalla ne jonkin pinnan kautta. Voittaja on se, jonka pallot ovat ensimmäisenä laatikossa.

8. Murhamysteeri

Murhamysteeri on erityisen sopiva peli suuremmalle, vähintään kymmenen henkilöä sisältävälle joukolle. Erillisille papereille kirjoitetaan kolme kirjainta: yhdelle M, toiselle D ja lopuille V. M on murhaaja, D etsivä ja loput ovat potentiaalisia uhreja. Murhaaja “murhaa” uhrinsa kuolettavalla silmäniskulla ja uhrin tehtävänä on suorittaa tällöin mahdollisimman teatraalinen kuolema. Etsivän tarkoituksena on selvittää, kuka joukosta on murhaaja.

9. Jääpalahaaste

Jääpalahaasteessa jokaiselle pelaajalle annetaan jääpala. Tavoitteena on sulattaa se mahdollisimman nopeasti tavalla tai toisella. Jääpalan sulattamiseen voi käyttää kaikkia käsillä olevia kikkoja. Voittaja on se, joka sulattaa jääpalan nopeiten.

jääpala

10. Never Have I Ever

Teinileffoista tutussa juomapelissä jokainen pelaajista keksii vuorollaan tilanteen tai tapahtuman, johon ei itse koskaan ole osallistunut. Pelaajat, jotka ovat olleet kyseisessä tilanteessa joutuvat ottamaan huikan juomastaan. Peliä voi myös pelata jollakin tietyllä teemalla, kuten ihmissuhteet tai matkustaminen.

11. Most Likely To

Kenestä ryhmässä olisi todennäköisimmin ainesta presidentiksi? Kolmeen laskiessa jokainen osoittaa sitä henkilöä, joka on osuvin kuhunkin rooliin. Osoittelun kohteeksi joutunut pelaaja juo drinkistään niin monta hörppäystä kuin on osoittavia sormiakin. Klassisen juomapelin tapaan varsinaista voittajaa ei tässä pelissä ole.

12. Tosikkohaaste

Tosikkohaasteessa tärkeintä on hyvä pokka. Lapuille kirjoitetaan hauskoja lauseita tai vitsejä. Se jonka pokka ei pidä hörppää juomastaan runsaan kulauksen. Peliä voi pelata myös niin, että jokainen pelaajista yrittää vuorollaan saada muut pelaajat nauramaan valitsemansa keinon avulla. Tosikkohaasteessa voittaja on tietenkin se, jonka pokka pitää parhaiten.

Kuvat: Rusanthan Harish from Pexels, Bruno Glätsch from Pixabay, 5688709 from Pixabay

What is your reaction?

Excited
5
Happy
8
In Love
1
Not Sure
6
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Pelit