Urheilu

Huuhkajien joukkue EM-kisoihin – asetelmat ennen kevään harjoitusotteluita

Huuhkajat valmistautuu keväällä 2020 historialliseen EM-lopputurnaukseen. Luvassa on vielä muutamia harjoitusotteluita ennen kesäkuussa käynnistyvää turnausta. Miltä Huuhkajien kisajoukkue näyttää tällä hetkellä? Käymme sitä läpi tässä artikkelissa.

Lopullinen EM-kisoihin matkaava joukkue ilmoitetaan viimeistään 2. päivä kesäkuuta. Ryhmään nimetään yhteensä 23 pelaajaa, joista kolme on oltava maalivahteja.

Maalivahdit

Lukas Hradecky HuuhkajatSuomen maalivahtitilanne on ollut erittäin hyvä jo vuosia. Saksan Bundesliigassa torjuva Lukas Hradecky (kuvassa) on ollut kiistaton ykkösvahti todella kauan. Hän kestää laadussa vertailun taatusti alkulohkon vastustajiin ja torjuu jatkuvasti isoissa peleissä Leverkusenin paidassa.

Toinen varma valinta on Jesse Joronen, jonka ura on ollut viime vuodet mukavassa nosteessa. Joronen on noussut Esbjergin ja FC Copenhagenin kautta Serie A:n Bresciaan, jossa hän torjuu ykkösveskarina.

Joronen ja Hradecky erottuvat selkeästi muista vaihtoehdoista profiililtaan. Jos Hradecky loukkaantuisi, niin Joronen aloittaisi lähes varmuudella maalilla. Kolmas maalivahdin paikka menee todennäköisesti Bristol Cityn Anssi Jaakkolalle.

Puolustajat

Huuhkajien puolustus on ollut ehdottomasti joukkueen paras osa-alue Teemu Pukin loistavien suoritusten lisäksi. Suomen takalinjat pitivät erinomaisesti sekä Kansojen liigassa että EM-karsinnoissa.

Paulus Arajuuri ja Joona Toivio on sementoitu Huuhkajien keskuspuolustukseen. Arajuuri pelaa tällä hetkellä Kyproksen pääsarjassa Pafos FC:n riveissä, mutta se ei miehen statusta haittaa. Toivio pelaa kolmatta kautta Allsvenskanin Häckenissä.

Kaksikon haastajina toimivat Serie B:ssä tahkoava Sauli Väisänen sekä Elfsborgiin siirtynyt Leo Väisänen. He ovat selvästi nuorempia ja kokemattomampia vaihtoehtoja, mutta silti varsin laadukkaita.

Genkin paidassa Mestarien liigan matseja pelannut Jere Uronen avaa terveenä ollessaan vasemmalla laidalla. Oikealla nähdään mitä todennäköisimmin Montrealin Jukka Raitala, joka voi paikata myös Urosta vasemmalla.

Laitapakkien kirittäjinä toimivat tällä hetkellä Örebrossa pelaava Albin Granlund sekä Norjassa uutta seuraa etsivä Juha Pirinen. Molemmat ovat tasaisen luotettavia vaihtoehtoja, mutta heidän avauspaikkansa olisi yllätys.

Championshipin Barnsleyssä pelaava U21-joukkuen kapteeni Aapo Halme on jokerikortti. Hän voisi hyvinkin nousta kisakoneeseen vahvan kevään myötä.

Keskikenttä

Huuhkajien keskikenttää dominoiva Glen Kamara (kuvassa) on pomminvarma avaaja ja yksi ensimmäisiä pelaaja, jotka Markku Kanerva nimeää kisakoneeseen. Kapteeni Tim Sparv sekä loistavat karsinnat pelannut Robin Lod ovat myös lähes varmuudella kesäkuussa avauksessa.

glen kamara huuhkajat

Keskikentällä suurin kysymysmerkki on Roman Eremenkon tilanne. Entinen Huuhkaja-tähti on ollut sivussa maajoukkueesta kaksi vuotta kokaiinikäynsä jälkeen. Kyseessä on kiistatta laatupelaaja, mutta rikkoisiko Eremenkon paluu Kanervan luoman harmonian?

Tällä hetkellä näyttää epätodennäköiseltä, että Roman Eremenko palaisi maajoukkueeseen ainakaan vielä kesän EM-kisoihin.

Huuhkajien keskikentän paikoista tullaan käymään kovaa taistelua. Hyvin lähellä kisapaikkaa ovat mm. PEC Zwollen Thomas Lam, Esbjergissä pelaava Joni Kauko, Montrealin Lassi Lappalainen sekä Veikkausliigaan palaava Rasmus Schuller.

Myös Pyry Soiri on esiintynyt positiivisesti hyökkäävässä roolissa jo Kansojen liigasta lähtien.

Roman Eremenkon tavoin myös Petteri Forsell on mielenkiintoinen nimi. Miehen potkutekniikka on erinomainen, eikä Huuhkajissa ole liikaa taitoa etenkään keskikentällä. Forsell voisi tuoda vaihtomiehenä peliin uusia elementtejä.

Hyökkäys

Huuhkajien kuningas on kiistatta Teemu Pukki, joka johdatti Suomen mm. Kansojen liigan voittoon lukemattomilla ratkaisumaaleillaan.

Kakkosviulua soittelee pitkään sivussa ollut Joel Pohjanpalo, joka on tehnyt väkevän paluun pelikentille 2. Bundesliigan Hamburger SV:ssä. Yhteispeli Pukin kanssa toimii hyvin, mutta ”Jolle” ei välttämättä mahdu EM-kisoissa silti avaukseen.

Liechensteinia vastaan maalin tehnyt Jasse Tuominen esiintyi karsinnoissa pirteästi. Mies pääsee keväällä myös Allsvenskan-kentille, jossa itseluottamus toivottavasti nousee entisestään. Neljäs kärkipelaaja kisakoneessa on mitä todennäköisemmin Esbjergin Fredrik Jensen.

Kisat käynnistyvät kesäkuussa

Huuhkajien tilanne näyttää kevään harjoituspelien kynnyksellä hyvältä. Kaikki avauksen pelaajat ovat tällä hetkellä terveinä. Toivottavasti suurempia loukkaantumisia ei nähdä, sillä materiaali on etenkin avainmiesten osalta todella kapea.

Avausottelu Tanskaa vastaan pelataan 13. kesäkuuta, ja kyseessä on heti kova testi Huuhkajille. Moni vedonvälittäjä tarjoaa esimerkiksi kerrointa 6,40 Suomen voitolle. Lohkon toisessa pelissä Huuhkajien kerroin on 5,90 eli pisteille venyminen vaatisi huippusuorituksia.

Suomen tasosta saadaan hyvä kuva kevään mittaan, sillä maajoukkue kohtaa harjoituspeleissä todella kovia maita: Puolan, Ranskan sekä Ruotsin. Kisoihin valmistava ottelu on Viroa vastaan kotikentällä 7. päivä kesäkuuta.

Kuvat: Fuguito [CC BY-SA], Steindy (talk) 12:59, 18 November 2015 (UTC) [CC BY-SA], Tom Fisk from Pexels

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Urheilu