Teknologia

Jos etsit parhaita elokuvia, Netflix on oikea sivusto

netflix-4011807_1280

Netflix tarjoaa tuhansia elokuvia suoratoistoalustansa kautta. Netflixiä kehittää ja ylläpitää laajaa henkilökohtaista videoiden suositusjärjestelmää, joka perustuu asiakkaiden arvosteluihin ja kommentteihin.

Käyttäjät tulevat Netflixiin etsimään viihdyttäviä elokuvia ja viettävät aikaa palvelussa rentoutuakseen arjen pyörteistä. Vaikka Netflixin algoritmit ovatkin kehittyneet huomattavasti, voi elokuvien valinta olla silti vaikeaa. Tämä johtuu palvelun laajasta tarjonnasta, joka on kasvanut etenkin tv-sarjojen myötä uudelle tasolle.

Netflixin katsojamäärät ovat nopeassa kasvussa

Yksi suurimmista tekijöistä Netflixin menestyksessä on Cinematch-niminen suositusjärjestelmä. Se koukuttaa katsojia palveluun algoritminsa avulla tuomalla ruudulle jatkuvasti suosituksia, jotka vastaavat hänen tarpeitaan.

Tällaiset algoritmit pyrkivät niputtamaan katselijoita yhteen tiettyjen parametrien avulla. Yksi joukko voi olla esimerkiksi toimintaleffojen ystävät ja toinen romanttisten komedioiden katselijat. Molemmilla ryhmillä on tiettyjä elokuvia, joista he pitävät oman genrensä ulkopuolelta. Kun katsojat arvostelevat näkemäänsä, nämä suositukset muuttuvat ehdotuksiksi ryhmän muille jäsenille.

Hyvä esimerkki on upea uutuussarja Juhlat Netflixissä. Sen suosio on lähtenyt rajuun kasvuun viime aikoina.

Netflixin striimausliiketoiminta kuormittaa internet-kaistaa eniten Pohjois-Amerikassa, josta yhtiö on myös peräisin. Netflixillä oli yli 182 miljoonaa maksettua liittymää maailmanlaajuisesti. Sen suosion takana on online-videokirjasto, jonka sisältöön Netflix vaikuttaa yhä enemmän myös itse.

Monet palvelun suosituimmista ja katsotuimmista sisällöistä ovat Netflix Originals -tuotantoja.

Netflixillä valtava vaihtoehto erilaista viihdettä

Löydät Netflixin tarjonnasta varmasti jotain, olipa leffamakusi millainen tahansa.

Netflixistä löytyy hauskoja elokuvia (Always Be My Maybe, Monty Python ja Pyhä Graali), draamaa (Marriage Story, She) ja romantiikkaa (Blue Valentine, The Spectacular Now). Kauhun ystäville löytyy omat leffansa (The Witch, Train to Busan) unohtamatta kaikkia erinomaisia dokumentteja.

Listataanpa muutamia hyviä uutuuksia Netflixistä.

Uncut Gems on Adam Sandlerin ja Safdie-veljesten kaoottinen ja mieleenpainuva trilleri. Paluu Tulevaisuuteen on aina yhtä loistava ja aikaa hyvin kestävä matka DeLoreanin kyydissä. The Willoughbys on puolestaan Netflix Originals -tuotantoa oleva viehättävä animaatioelokuva koko perheelle.

Lista jatkuu, sillä hyviä vaihtoehtoja on niin paljon!

The Perks of Being a Wallflower on mieleenpainuva elokuva vahvoilla näyttelijäsuorituksilla. The Boy Who Harnessed the Wind ansaitsee kaiken saamansa positiivisen arvostelun – debyyttiohjaaja Chiwetel Ejioforista kuullaan vielä.

Kun olet katsonut nämä leffat läpi, toteat varmasti saaneesi hyviä vinkkejä.

Freaks on sen sijaan kauhuhybridi, joka lupaa valoisaa tulevaisuutta käsikirjoittajana ja ohjaajana toimineille Zach Lipovsky and Adam Steinille. Tämä Netflix-elokuva tutkii sukupuolirooleja ja ystävyyden rajoja sopivalla herkkyydellä.

Netflixistä löytyy paljon muutakin kiinnostavaa.

Entä jos virtuaalitodellisuus ei olisikaan vain hauskanpitoa ja pelaamista varten. Mitä, jos sitä käytettäisiin vangitsemaan sinut? Tämä on dilemma, jonka tietokonenörtti Thomas Anderson (Keanu Reeves) kohtaa Matrix-elokuvssa.

On vuosi 1999, ja Anderson (hakkerinimeltään Neo) työskentelee IT-firman loosissa tietokoneellaan ja tekee pientä lisätienestiä hakkerointitöillään. Tämän toiminnan kautta Thomas törmää Morpheus-nimiseen mieheen (Laurence Fishburne). Neo huomaa pian, että hän on Morpheuksen tapaan haluttu mies.

Elokuvassa on mielenkiintoinen kohtaus, jossa Morpheus ohjaa matkapuhelimien välityksellä agenttien jahtaamaa päähenkilöä työpaikkansa toimistolabyrintin läpi. Koko elokuvan käsikirjoitus on edelleen poikkeuksellisen älykäs, eikä se ole menettänyt lainkaan hohtoaan 20 vuoden aikana. Oletko sinä kenties yksi Matrix-faneista?

Tässä on leffan pihvi. Näennäiset supervoimat omaava ryhmä haluaa rekrytoida Neo-nimisen miehen palvelukseensa tuhotakseen virtuaalitodellisuuden, joka pitää koko ihmiskuntaa vankinaan. Toisin sanoen, ihmiset eivät ymmärrä, että heidän elämänsä on itse asiassa vain sähköistä virtuaalitodellisuutta. Aikamoinen pala purtavaksi! Matrix jaksaa hämmästyttää vielä tänäkin päivänä.

Suosittelemme tutustumaan tähän palveluun.

Netflix on siis amerikkalainen mediapalvelujen tarjoaja ja tuotantoyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Los Angelesissa. Netflix Originals on puolestaan tuotantoyhtiö, joka on tuottanut jo lukuisia televisiosarjoja sekä elokuvia tuotantopalveluun.

Mainitaanpa vielä, että Netflix ja Nickelodeon solmivat monivuotisen sisällöntuotantosopimuksen useiden alkuperäisten animaatioelokuvien ja televisiosarjojen tuottamiseksi, jotka perustuvat Nickelodeonin hahmokirjastoon.

Image credit: Jade87 on Pixabay

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Teknologia