juha vuorinen malta
Sundqvistin Maailma

Miksi Juha Vuorinen kakki pöksyynsä Maltalla?

Maltalaiset ovat epäluotettavia ja kateellisia, koska heissä virtaa arabiverta. Maltalaisten älykkyysosamäärä on suomalaisiin verrattuna alhainen ja sen huomaa. Kaikissa maltalaisissa taloissa on hometta. Sairaanhoito on luokattoman huonoa. Maltalla on likaista ja kallista. Kirjailija Juha Vuorisen (josta oli puhetta jo eilen) näkemyksiä Maltasta löytyy esimerkiksi täältä ja täältä puhumattakaan siitä, että hän on tuotteistanut ne kansien väliin.

Juha Vuorinen löysi Maltalla itsestään rasistin ja juntin. Tai pikemminkin toi nuo ominaisuudet tälle saarelle mukanaan, koska kaiken muun voi reissuun lähtiessään jättää paitsi itsensä.

Lyön hyvin harvoin rasistileimaa kenenkään kylkeen. Harva meistä kun on läpeensä synnitön ja toisaalta kyseinen kirves heiluu nykyään Suomessa niin tiuhaan, että terä on kovassa käytössä tylsynyt.

Vuorisen touhu on silti niin ala-arvoista, että sormet kihelmöivät näppäimistöllä ja hikeä pukkaa, vaikka tänään päivän ylin lämpötila jää leppoisaan 33 asteeseen. Mies siis muutti perheineen uuteen maahan, asui ja työskenteli siellä kaksi vuotta, ei maksanut asuinkuntansa ja -maansa kassoihin senttiäkään veroja, muutti pois ja päätti tehdä bisnestä lähinnä ali-ihmisiksi maalaamiaan paikallisia pilkkaamalla.

Mistään maasta ei kenenkään ole pakko pitää eikä kirjailija-pakinoitsijan tarvitse hyssytellä. Maltalle ja maltalaisille on aivan sama, mitä joku suomalainen kirjailija höpisee. Vuorisen purkauksista kuitenkin kaljusta saakka säkenöi, että mies ei yksinkertaisesti osannut elää oikeasti ulkomailla saati, että olisi tutustunut uuden asuinmaansa historiaan tai nykyisyyteen.

Ei Juha, kaikissa maltalaistaloissa ei ole hometta. Ja ei, maltalaiset eivät keskimäärin hamua ulkomaalaisten rahoja “hinnalla millä hyvänsä”. Mutta jos tekee kuten sinä eli muuttaa rikkaana ulkomaalaisena Madlienan kaltaiselle eliittialueelle, niin ei tarvitse olla yllättynyt, jos edustit paikallisille ensisijaisesti tulonlähdettä. Sinä olet tai ainakin myytyjen kirjojen määrän perusteella arvioiden sinun pitäisi olla miljonääri ja paikallisen perusduunarin kuukausipalkka on reilusti alle tonnin.

Mahtoi paikallisia naurattaa, kun kaikista rikkauksistaan huolimatta tyhmä jättiläinen perheineen tyytyi kärsimään homeisessa ja kaikesta päätellen vuokrahinnaltaan törkeän ylihinnoitellussa mökissä.

Puolisoni ja minä punkkaamme paikallisten alunperin itselleen rakentamassa kalkkikivitalossa, jossa ei ole eikä tule homeen henkäystäkään. Vuokra ei todellakaan päätä huimaa ja vuokravakuudeksi riitti kuukausi, toisin kuin Suomessa usein. Naapuritaloissa asuu ihan tavallisia maltalaisia, jotka eivät hinnalla millä hyvänsä tai muutenkaan ole rahojemme perässä. Toinen koiristamme sai naapurilta syntymäpäivälahjakseen kauniin pannan.

Harmi, ettet osannut tarjota perheellesi tällaista kokemusta. Harmi, jos lastesi muistoksi tästä pienestä, mutta loputtoman kiehtovasta maasta jää faijan loputon sekä erilaisissa kirjallisissa muodoissakin paperille sekä verkkoon ikuistettu valitus.

Mitä kavahtamaasi arabiperintöön tulee, niin maltalaiset tosiaan ovat kielellisesti (malta on seemiläinen arabisukuinen kieli) sekä geneettisesti tavallaan arabeja. Olisin kuitenkin voinut rauhoitella sinua sillä, että he ovat jo tuhat vuotta olleet täysin eurooppalaisen ja kristillisen kulttuuriperinnön piirissä edustaen niitä monella tapaa vahvemmin kuin esimerkiksi suomalaiset. Tai olisit itse voinut tutustua asiaan turistikaupoissakin myytävän populäärihistoriallisen The Story of Malta -teoksen (toim. Brian Blouett, Allied Publications) kautta.

Julkisesta terveydenhuollosta minulla on sen verran omakohtaista kokemusta, että sairastuttuani taannoin vakavasti vietin yksitoista päivää haukkumasi Mater Dein keskussairaalan teho-osastolla. Hoito oli alusta loppuun mahtavaa, kun mies kiskottiin kriittisestä tilasta elävien kirjoihin.

Niinpä en, Juha, osaa ottaa kovin vakavasti sitä, että pilkkaat koko systeemin (joka on käyttäjilleen ilmainen) huijaukseksi sen perusteella, että puolalaisen tuttavasi peräpukamaleikkaus kuulemma epäonnistui. Ihmiset täällä ovat oikeasti ylpeitä julkisesta terveydenhuollostaan ja oman otokseni perusteella syystäkin.

Ja niin edelleen. Minua kaivelee, että sekä tyylipuhdas rasismi että hassujen ulkomaalaisten vähä-älyinen pilkkaaminen ovat näemmä Suomessa edelleen ihan OK ja jopa bisnes, kunhan kohde on sopiva. Maltalaiset ovat riittävän kaukana, riittävän pieni kansa ja mikä oleellisinta heitä ei tule Suomeen ainakaan turvapaikanhakijoina. Niinpä heistä tuli sinulle vapaata riistaa.

Asut kuulemma nykyään Espanjan Aurinkorannikolla, mikä tarjoaakin monille sopivan välimuodon Suomen ja ulkomaan välillä. Kaikkien kannalta varmasti parempi näin. Kannattaa kuitenkin olla Suomessa varuillaan, jos ikinä perheesi takaisin pohjoiseen viet.

Suomessa nimittäin nykyään yhä useammin törmää ihka-aitoihin arabeihin. Kun eurooppalaisuudessa tuhat vuotta marinoituneet maltalaisetkin noin pelottivat, niin tuollaisten kanssa sinun kannattaa olla erityisen varuillaan ja pitää lompakko piilossa.

Juntti on juntti niin Maltalla, Espanjassa kuin Suomessa.

Kuva: Maaseutua ja takavasemmalla vanha pääkaupunki Mdina homeettoman maltalaistalon kattoterassilta kuvattuna. (Kuva: Kristian Sundqvist)

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *