fpl-kauden-2021valinnat
Fantasyfutis

Kauden 2020/2021 parhaat FPL-valinnat

Valioliigan fantasyfutis kasvattaa tasaisesti suosiotaan vuosi vuodelta. Virallisella FPL-pelillä on jo 7,5 miljoonaa pelaajaa. Määrä on kasvanut miljoonilla viiden viime vuoden aikana. Tässä artikkelissa käydään läpi parhaita valintoja kaudelta 2020/2021.

Yleistä

Valioliigan kausi 2020/2021 on ollut hyvin poikkeuksellinen monella tapaa. Koronavirus on aiheuttanut otteluiden pelaamisen tyhjille katsomoille, ja matkustus europeliin, COVID-tartunnat ym. on sekoittanut myös joukkueiden rutiineja.

Merkille pantavaa on myös otteluiden maalimäärä. Valioliigassa on tehty lähes 0,5 maalia per matsi keskimääräistä enemmän. Onko tähän syynä joukkueiden lyhyeksi jäänyt kesäloma ja harjoituspelien puute, vai onko kyse ainoastaan sattumasta?

Maalimäärien kasvu näkyy myös nollapelien vähäisessä määrässä, mikä tarkoittaa myös heikkoja pistesaldoja etenkin huippujoukkueiden puolustajille. Tällä hetkellä top 15 pistemiehen joukossa on vain yksi puolustuspään pelaaja (Kurt Zouma). Tavallisesti kympin joukossa on 2-4 puolustajaa.

Moni FPL-pelaaja on turhautunut kauden mittaan etenkin kärkijoukkueiden puolustajiin. Lukuisat päästetyt maalit ovat saaneet fanit vaihtamaan liverscoren plingit kasinoiden pelitarjontaan puoliajalla.

Pitkän ajan kuluessa tällainen statistiikka palautuu kyllä keskiarvoon. Yksittäiset kaudet voivat silti jäädä selvästi keskiarvojen ylä- tai alapuolelle. Älä siis valitse jääräpäisesti kalliita puolustajia, ennen kuin puolustuspeli on parantunut.

Maalivahdit

Kauden 2020/2021 paras maalivahti FPL-pisteissä (41) on todella yllättävä nimi: West Hamin Lukas Fabianski. Hammers on tunnettu runsasmaalisena joukkueena, joka ei pahemmin nollapelejä pidä. Tämä kausi on ollut kuitenkin selkeä poikkeus.

Fabianski on torjunut kelvolliset kolme nollapeliä kahdeksaan matsiin. Tämän lisäksi mies keräsi 7 pistettä Man City -matsista ja torjui myös pilkun Fulhamia vastaan. Fabianskin suoritusta nostaa se, että West Hamin alkukauden ohjelma on ollut todella haastava.

Vain pisteen perässä on Asialinjan ykkösvalinta: Emilio Martinez. Hän on kerännyt pisteen Fabianskia vähemmän (40) yhden ottelun vähemmän pelanneena. Martinezin piste per peli -saldo on Valioliigan paras.

Martinez siirtyi Arsenalin penkiltä Villan ykkösvahdiksi. Hän on torjunut kauden yllättäjäjoukkueelle peräti neljä nollapeliä seitsemään matsiin. Martinez on myös hinnaltaan Fabianskia halvempi, tosin ero kuroutuu umpeen todennäköisesti lähiviikkoina.

Kolmas esiin nostettava nimi on Chelsean Edouard Mendy. Blues ratkaisi maalivahtiongelmansa tällä ranskalaispelaajalla, ja mies on ollut todella hyvä tolppien välissä. Mendy on pitänyt nollat 6/8 pelaamassaan ottelussa ja päästänyt verkkoon vain kaksi maalia.

Valioliigassa Mendy on torjunut neljä ottelua: saldona on kolme nollapeliä ja yksi päästetty maali Sheffield Unitedia vastaan. Mendyn piste per peli -saldo on Martinezin jälkeen sarjan paras. Hän on todennäköisesti maalivahtien pistekuningas kauden lopussa.

futis-fpl-kuva

Puolustajat

Puolustajien pistekunkku on yhtä yllättävä nimi kuin maalivahtienkin puolella. Kyseessä on Chelsean toppari Kurt Zouma. Avauskokoonpanon vakiomieheksi noussut Zouma on kerännyt Valioliigassa kolme nollapeliä ja tehnyt myös kaksi maalia.

Takalinjoilta on pakko nostaa esiin myös Zouman joukkuekaveri, Ben Chilwell. Chelseasta saapunut laitapakki on noussut nopeasti fantasyfutis-pelaajien suosioon. Chilwell missasi kauden ensimmäiset kolme matsia, mutta hän on silti kolmanneksi paras puolustaja.

Kun katsotaan piste per peli -saldoa vähintään viisi ottelua pelanneista, Chilwell on Valioliigan paras. Syy hyviin pisteisiin on kolmen nollapelin lisäksi kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Villa-toppari Tyrone Mings on pelaaja, jota kukaan ei olisi ennakoinut kolmen sakkiin puolustajien pisteissä. Mings on yllättänyt kaikki, kuten Villa myös joukkueena. Saldona on neljän nollapelin lisäksi komeat tehot kaksi maalia ja yksi maalisyöttö.

Keskikenttä

Mohamed Salah on kallein keskikenttäpelaaja, ja egyptiläinen on ollut kiistatta myös hintansa väärti. Salah on kerännyt 67 pistettä eli peräti 8,4 per ottelu. Tällä lukemalla Salah on keskikenttäpelaajien kakkosena heti Tottenhamin Sonin jälkeen.

Salahin tehoja auttavat useat rangaistuspotkut, jotka mies on myös upottanut ilman ongelmia. Rankkareiden vetovastuu tekee Salahista selvästi houkuttelevamman valinnan kuin seurakaveri Mane.

Edellä mainittu Heu-Ming Son on ollut keskikenttäpelaajien kuningas 74 pisteellä, mikä tarkoittaa huikeaa 9,2 pistettä per matsi. Son on muodostanut Harry Kanen kanssa uskomattoman tehokaksikon alkukaudella.

Pistesaldo on muodostunut lähes täysin kolmessa alkukauden ottelussa: 24 pistettä (4+0) Southamptonia vastaan, 18 pistettä (2+1) Man Unitedia vastaan ja 13 pistettä (1+1) West Hamia vastaan.

Kolmas esiin nostettava nimi on jälleen Aston Villasta, josta on löytynyt artikkeliin jo kaksi muutakin pelaajaa. Kyseessä on loistava Jack Grealish. Englannin maajoukkueeseen noussut taituri on päässyt vihdoin huipputasolle Villan paidassa tällä kaudella.

Gralish on kerännyt Sonin jälkeen korkeimman piste per peli keskiarvon, peräti 8,6 per ottelu. Hänen kokonaispistesaldonsa (60) riittää myös kolmanteen sijaan. Merkittävää on kuitenkin se, että Grealishin hintalappu (7,5 miljoonaa) on rajusti Salahia ja Sonia halvempi.

Neljäntenä kokonaispisteissä on Crystal Palacen Wilfried Zaha, jonka hintalappu on vielä pykälän Grealishiakin halvempi – 7,4 miljoonaa. Zaha on kerännyt tehot 5+2 kauden kahdeksassa ottelussa ja ollut näin ollen mukaan suurimassa osassa Palacen maaleista.

Hyökkäys

Koska maalimäärät ovat olleet poikkeuksellisen korkeat, paras FPL-pistemies löytyy vähemmän yllättäen hyökkäyspäästä. Kyseessä on Heu-Ming Sonin joukkuekaveri Harry Kane. Hän on kerännyt 80 pistettä eli tasan kymmenen per matsi.

Kane ja Son ovat siis selvällä marginaalilla FPL:n pistekuninkaat. Kaksikon menestys näkyy myös Valioliigan tulostaululla; Tottenham on pelannut kaiken kaikkiaan erinomaisen alkukauden.

On hieman yllättävää, että seuraavaksi paras pistemies on 21 pistettä Kanen perässä. Väliin mahtuu siis useita keskikenttämiehiä. Sijan kakkosena on ikinuori Jamie Vardy, joka on johdattanut Leicesterin lukuisiin murskavoittoihin.

Vardyn etuna ovat miehen rankkarivelvoitteet. Tämä siitäkin huolimatta, ettei Vardy ole edes ampunut kaikkia joukkueensa pilkkuja.

Kane ja Vardy ovat ns. premium-tason hyökkääjiä eli hinnaltaan 10+ miljoonan kategoriassa. Heidän jälkeensä tulee nippu hyökkääjiä, jotka saa joukkueeseensa 6,1-7,8 miljoonan hinnalla. Tämän nelikon kärjessä on upean alkukauden pelannut Patrick Bamford.

Leedsin ykköskärjen kykyjä epäiltiin suuresti ennen kauden alkua, mutta Bamford on kyllä nollannut epäilijänsä täysin. Vain pisteen vähemmän on kerännyt Dominic Calvert-Lewin, joka on noussut vihdoin Evertonin ykköskärjeksi todella komealla tehosaldolla 8+1.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *