KHL kausiennakko
Kausiennakko

KHL kausiennakko 2017/2018

KHL-kausi 2017/2018 alkaa virallisesti maanantaina 21. elokuuta. Harjoitusottelut ovat pyörähtäneet käyntiin jo pari viikkoa sitten, joten nyt on sopiva aika ennakoida tulevaa kiekkokautta. Asialinjan KHL kausiennakko selvittää tulevan kauden marssijärjestyksen. Sarjan avausottelussa kohtaavat SKA sekä Moskovan CSKA erottuvat selvästi muista joukkueista.

SKA:n puolustus vastaan CSKA:n hyökkäys

Hallitseva mestari SKA on jälleen yksi KHL:n mestarisuosikkeja. Pietarilaisilla on sarjan paras maalivahtikaksikko sekä monipuolisin pakisto. Laajan materiaalin lisäksi takalinjoilta löytyy myös sarjan parasta laatua.

Hyökkäypäässä Shipachyovin ja Dadonovit lähdöt eivät voi olla näkymättä, mikä nostaa CSKA:n hyökkäyksen laadukkaammaksi kokonaisuudeksi. SKA pystyy haastamaan pahimman kilpailijansa kärkiyksilöissä, mutta CSKA saa kasaan esim. Venäjän maajoukkueesta tutun Lyubimov-Andronov-Telegin -ketjun. Tämä kolmikko pystyy pimentämään minkä tahansa vastustajan KHL:ssä ja iskemään ohessa myös kohtuulliset tehopisteet.

CSKA sai täksi kaudeksi riveihinsä myös Sibir-duon Shalunov-Shumakov, ja rosterista löytyy valmiiksi nimiä kuten Kaprizov, Platt, Scott, Burdasov, Nichushkin ja läpimurron partaalla oleva Okulov. Eikä unohdeta Grigorenkoa, Svetlakovia, Popovia ja Petrovia. Moskovalaisten hyökkäys onkin käsittämättömän laaja. Eikä edes Sorokin-Johansson jää paljon jälkeen SKA-kaksikosta Koskinen-Shestyorkin.

SKA ja CSKA ovat omassa luokassaan KHL:n voittajakertoimissa. Molemmille on tarjolla kerroin 3, kun pahin haastaja Magnitogorsk saa 6,50-7,00 -tasoisia kertoimia. Tämän kolmikon jälkeen kertoimet hyppäävät jo 14,00 pintaan (ja nopeasti myös ylemmäs).

Lokomotiv on lännen ykköshaastaja

Lännessä kärkikaksikon ykköshaastaja on Lokomotiv, jolla on kasassa laadukas joukkue. Taustalla vaanivat seuraavina Torpedo, Jokerit sekä Moskovan Dynamo. Joukkueen kasaaminen voi tosin osoittautua moskovalaisille haastavaksi kaiken turbulenssin keskellä.

Spartakilta odotetaan jopa pudotuspelipaikkaa. Sochissa on paljon potentiaalia, mutta hyökkäysvoimaan vaikuttaa olennaisesti osin epävarmojen ulkomaalaisten onnistuminen. Vityaz pystynee myös taistelemaan pudotuspelipaikasta yhdessä profiiliaan nostaneen Severstalin kanssa.

Lännessä rankingin pohjalla ovat ulkomaalaisjoukkueet Slovan, Minsk ja Riga.

Minsk on ollut aiempina vuosina erittäin iskukykyinen ryhmä, mutta nyt tilanne näyttää todella synkältä kokoonpanon osalta. Valko-Venäjän maajoukkueen runkoa on edelleen mukana ja Enroth on pätevä veskari, mutta terävin kärki loistaa poissaolollaan.

Slovan ei saanut pidettyä haluamiaan pelaajia edes heikompia vastaan kilpailtaessa, eikä Bratislava ole erityisen haluttu paikka palkanmaksuongelmista johtuen. Rigalla pakiston latvialaisrunko alkaa ikääntyä, eikä hyökkäyksen kärkeen riitä enää tulivoimaa. McMillan, Lessio, Galiardi, Gillies ja Kristo eivät ole ratkaisu. Kristo on toki erittäin mielenkiintoinen pelaaja, joka kannattaa pitää suurennuslasin alla.

KHL kausiennakko – lännen ranking kaudelle 2017/2018:

1. CSKA
2. SKA

3. Lokomotiv

4. Jokerit
5. Torpedo
6. Dynamo Moscow

7. Spartak
8. Sochi
9. Vityaz
10. Severstal

11. Riga
12. Minsk
13. Slovan

Magnitogorsk menettää idän ykkösaseman

Idässä huomio kiinnittyy konferenssia hallinneen Magnitogorskin heikentymiseen. Joukkueen peli on perustunut vahvaan erikoistilannepelaamiseen, hyvään puolustuspeliin sekä superketjuun Mozyakin-Kovar-Zaripov. Pakistosta on poistunut isoja palasia Leen, Antipinin ja Bereglazovin muodossa. Superketju on myös rikottu, ja Zaripovin paikan ottaa tulevalla kaudella Matt Ellison. Hän on kyllä laadukas pelaaja, mutta kemiat eivät ole ketjukavereiden kanssa millään samalla tasolla.

Kokenut Denisov on iso vahvistus Magnitogorskin puolustukseen, mutta kiekollisena pakkina sisään tuleva Schaus on iso kysymysmerkki KHL-tasolle. Miehen puolustuspeli ei vakuuttanut ainakaan Tsekin liigassa. Magni tulee olemaan yksi kärkijoukkueista, mutta vedonlyönnin kannalta on fiksuinta harkita ohipeliä. Esim. Kazanille on tarjolla konferenssivoitosta 4,35-tasoisia kertoimia.

Kazan on uusi idän valtias

Idän vahvin joukkue on tulevalla kaudella Kazan. Zaripovin dopingpanna aiheuttaa ongelmia, mutta peli ei ole välttämättä täysin pelattu tämän asian suhteen. Kazanilla on tällä kaudella miehistössään laatua sekä syvyyttä, ja joukkueen vahvuus tulee olemaan varmasti erittäin tiivis puolustuspeli. Kazan hakee vielä yhtä todella kovaa vahvistusta puolustukseen, ja seuraan on yhdistetty esim. Markov NHL:stä.

Seuraavana rankingissa ovat Magnitogorsk, Omsk ja Ufa. Omskin puolustuspeli on tällä hetkellä hyvässä kuosissa, mutta hyökkäys on liikaa Everbergin ja Sundströmin harteilla. Kaksikko ei vain ole KHL-tasolla huippuluokan tuloksentekijöitä. Kakkos- ja kolmosketjuun jää myös laatupelaajia. Kokonaisuutena Omsk vaikuttaa tällä hetkellä hyvin vähämaaliselta joukkueelta.

Ufan materiaali on myös kunnossa, ja joukkue kiinnostaa Suomessa tietysti Erkka Westerlundin vuoksi. Ufalla on periaatteessa eväät nousta idän konferenssin kärkijoukkueeksi. Pakisto on myös paljon laadukkaampi, kuin monen pelaajan viime kauden otteista voisi päätellä. Scrivens on etenkin vahva upgreidaus ylipelaavaan Svedbergiin nähden.

Avtomobolist yllättää

Neljän idän suurjoukkueen jälkeen nostetaan esiin yllätys – Avtomobilist. Kyseessä on todella monipuolinen joukkue, josta löytyy myös paljon laatua. Avtomobolistin pakisto on tarpeeksi jämäkkä haastamaan suuretkin joukkueet, ja hyökkäyksestä löytyy mukavasti tulivoimaa. Kyseessä on yks KHL:n mielenkiintoisimpia joukkueita ensi kaudella.

Idän rankingissa seuraavat tämän jälkeen Kunlun ja Traktor. Kiinassa on myös mielenkiintoinen joukkue kasassa. Depth chartin kasaaminen ei ole aivan helppo tehtävä, sillä potentiaalisia pelaajia löytyy neljään ketjuun.

Traktorin ranking on kiinalaisjoukkueeseen verrattuna varmempi. Joukkue jatkaa saman valmentajan komennuksessa, eikä puolustusvoittoinen pelityyli tule varmasti viime kaudesta muuttumaan. Traktor on myös hankkinut erikoistilanteisiin lisää tehoja mm. Bailenin muodossa. Koltsov jatkaa myös seurassa. Traktorin ongelmat ovat ennakkoon maalinteossa, mutta joukkue pystyy kompensoimaan tätä hyvällä puolustuspelillä.

Idän heikot joukkueet

Neftekhimik, Sibir, Vladivostok ja Lada ovat varsin lähellä edellä mainittuja joukkueita. Nefteltä ja Sibiriltä puuttuu hyökkäyksessä terävin kärki, joten menestystä voidaan saada ainoastaan puolustusvoittoisella pelityylillä. Ladalla on kasassa yllättävän hyvä ja mielenkiintoinen joukkue täksi kaudeksi. Se saa myös etua kapeasta kotikaukalostaan etua.

Admiralin tilanne on hieman epämääräinen. Rosteri näytti pitkään katastrofaaliselta, mutta joukkue on ilmeisesti saaneet solmittua useita jatkosopimuksia. Rankingin kolme viimeistä joukkuetta ovat tällä hetkellä Barys, Amur ja Yugra.

Barysin valtava ongelma on superketjun Dawes-Boyd-Bochenski hajoaminen. Tästä kolmikosta on jäljellä ainoastaan Dawes. Positiivisena asiana joukkue sai sentään solmittua jatkosopimuksen Dallmanin kanssa. Barys saattaa olla tulevalla kaudella ennakoitua parempi, mutta tehoketjun hajoaminen on kyllä näillä näkymin iso ongelma. Vedonlyöjän kannattaa pitää silmät auki tämän joukkueen kohdalla ja reagoida tarvittaessa nopeasti, jos suoritukset ovatkin odotettua parempia.

Yugrakin nostanut hieman profiiliaan, mutta jumbosijan välttäminen on silti realistisempi tavoite kuin pudotuspelipaikasta taisteleminen.

KHL kausiennakko – idän ranking kaudelle 2017/2018:

1. Kazan
2. Magni
3. Ufa
4. Omsk

5. Avtomobilist
6. Traktor
7. Kunlun

8. Neftekhimik
9. Sibir
10. Vladivostok
11. Lada

12. Barys
13. Amur
14. Yugra

Artikkelin teksti on peräisin nimimerkki Jantsan kirjoittamasta kausiennakosta Ylikerroin.com -foorumilta. Teksti on julkaistu kirjoittajan luvalla. Asialinja suosittelee vahvasti seuraamaan kyseistä nimimerkkiä, jos olet kiinnostunut voitollisesta KHL-vedonlyönnistä.

Kuva: Agris Krusts / Shutterstock.com

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

1 Comment

  1. […] lukea myös KHL:n kausiennakko tästä […]

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Kausiennakko