Korkoa korolle laskuri: näin säästösi tuottavat!

korkoa korolle laskuri
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Korkoa korolle -laskuri on työkalu, joka auttaa ymmärtämään korkoa korolle -efektin voiman pitkällä aikavälillä. Laskuriin syötetään alkusijoituksen summa, kuukausittaisen sijoituksen määrä, säästöaika (vuosina) ja vuotuinen tuotto-odotus (prosentteina).

Kun klikkaat Laske-painiketta, laskuri näyttää ruudulla sijoituksesi arvon tulevaisuudessa. Tämä työkalu on hyödyllinen sijoittajille ja säästäjille, jotka haluavat arvioida sijoitustensa potentiaalista kasvua ja suunnitella taloudellista tulevaisuuttaan.

Alkusijoitus (€):
Sijoitus per kuukausi (€):
Säästöaika (vuosia):
Tuotto-odotus (% per vuosi):

Korkoa korolle laskennan lopputulos:

Oma pääoma: €
Tuotot: €
YHT: €

Korkoa korolle - laskurin toiminta

Korkoa korolle -laskuriin syötetään neljä parametria:

 • Alkusijoitus: Alkusijoitus on summa, jonka sijoitat aluksi. Tälle summalle lasketaan vuosittainen korko.
 • Kuukausisijoitus: Tämä on summa, jonka aiot sijoittaa joka kuukausi. Korko lasketaan jokaiselle kuukausisijoitukselle erikseen sen perusteella, kuinka monta kuukautta se on ollut sijoitettuna.
 • Vuosikorko: Tämä on vuotuinen tuotto-odotus prosentteina. Korko lasketaan sekä alkusijoitukselle että kuukausisijoituksille.
 • Sijoitusaika: Tämä on aika vuosina, jonka aiot pitää rahasi sijoitettuna.

Korkoa korolle -laskuri toimii seuraavasti:

 1. Aluksi alkusijoitus ja ensimmäisen kuukauden sijoitus saavat täyden vuosikoron.
 2. Joka kuukausi kun teet uuden sijoituksen, se saa korkoa vuosikoron mukaisesti suhteessa siihen, kuinka monta kuukautta se on ollut sijoitettuna kyseisen vuoden aikana. Esimerkiksi toisen kuukauden sijoitus saa 11/12 vuosikorosta, kolmannen kuukauden sijoitus 10/12 vuosikorosta, ja niin edelleen.
 3. Vuoden lopussa lasketaan vuoden aikana kertynyt korko, joka lisätään kokonaispääomaan, ja prosessi toistuu jokaisena vuonna sijoitusajan loppuun asti.
 4. Laskuri ei huomioi mahdollisia kuluja, jotka ovat esim. rahastoissa yleensä 0,1-0,5 prosentin luokkaa vuositasolla.

Tämä laskentatapa on yksinkertaistettu, mutta se antaa suhteellisen tarkan arvion tuottojen määrästä ja se vastaa monien pankkien ja rahoituslaitosten käyttämiä laskureita sijoitustuottojen arvioimiseksi. Se on suunniteltu antamaan selkeä kuva siitä, kuinka sijoitukset ja korkoa korolle -efekti voivat kasvattaa pääomaasi ajan myötä.

Mitä tarkoittaa korkoa korolle -ilmiö?

Korkoa korolle -ilmiö on taloudellinen periaate, joka kuvaa rahan kasvua ajan myötä, kun korkotuotot lisätään pääomaan ja tuottavat itse lisää korkoa. Tämän ilmiön ymmärtäminen on keskeistä jokaiselle sijoittajalle ja säästäjälle, sillä se on avain pitkäaikaiseen vaurastumiseen.

Korkoa korolle -ilmiö perustuu yksinkertaiseen konseptiin: aina kun sijoitat tai säästät rahaa, sijoituksesi tuottaa voittoa. Sen sijaan, että nostaisit korkotuotot pois joka vuosi, jätät ne kasvamaan lisää korkoa. Näin sijoituspääomasi alkaa kasvaa eksponentiaalisesti ajan myötä.

Esimerkki: Jos sijoitat 1000 euroa ja se tuottaa 5% vuosikorkoa, ensimmäisen vuoden jälkeen sinulla on 1050 euroa. Toisena vuonna et saa korkoa vain alkuperäisestä 1000 eurosta, vaan myös ensimmäisen vuoden aikana kertyneestä 50 eurosta, mikä johtaa suurempaan tuottoon kuin ensimmäisenä vuonna. Tämä korkojen kertyminen korkojen päälle on juuri korkoa korolle -ilmiön ydin.

Alkuvuosina korkoa korolle -ilmiön vaikutus voi näyttää vähäiseltä, mutta vuosien kuluessa sen vaikutus kasvaa merkittävästi. Se on kuin lumipallo, joka kasvaa kooltaan vierittäessään alamäkeä – mitä pidempi matka, sitä suurempi lumipallo. Korkoa korolle -ilmiö on saanut lempinimen "maailman kahdeksas ihme", koska sen vaikutus taloudelliseen kasvuun voi olla hämmästyttävä.

Miten Voit Hyötyä Korkoa Korolle -Ilmiöstä Sijoittamisessa

Korkoa korolle -ilmiö on kuin taikatemppu vaurastumisessa, joka toimii hitaasti, mutta tehokkaasti. Tämän ilmiön ymmärtäminen ja hyödyntäminen sijoittamisessa voivat avata ovet mittavaan taloudelliseen kasvuun pitkällä aikavälillä. Katsotaan seuraavaksi, miten tämä voi toimia sinun hyväksesi.

Ensin on ymmärrettävä, että korkoa korolle -ilmiön voima piilee ajassa. Mitä pidempään sijoituksesi saavat kasvaa, sitä merkittävämmäksi niiden arvo kasvaa. Ajattele sitä kuin lumipallon vyörymässä alamäkeen – mitä pidemmälle se rullaa, sitä suuremmaksi se kasvaa. Tämä on erityisen tärkeää, kun puhutaan pitkäaikaisesta sijoittamisesta. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa pienetkin sijoitukset voivat kasvaa huomattavan suuriksi sumiksi.

korkoa korolle ilmiö

Toinen keskeinen tekijä on säännöllinen sijoittaminen. Sijoittamalla säännöllisesti (esimerkiksi kuukausittain) et vain kasvata pääomaasi, vaan myös hyödynnät korkoa korolle -ilmiötä entistä tehokkaammin. Jokainen uusi sijoitus lisää pääomaa, joka puolestaan kasvattaa tulevia korkotuottoja. Tämä on kuin lisäisit yhä enemmän lunta lumipalloon, mikä saa sen kasvamaan nopeammin.

Ehkä kaikkein tärkeintä on aloittaa ajoissa. Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä enemmän aikaa sijoituksillasi on kasvaa. Aloittaminen nuorena, jopa pienillä summilla, voi johtaa merkittävästi suurempiin tuottoihin verrattuna siihen, että aloittaisit myöhemmin elämässä suuremmilla summilla. Tämä ei ole vain matematiikkaa, vaan myös psykologiaa – sijoittamisen aloittaminen nuorena auttaa kehittämään taloudellista kurinalaisuutta ja ymmärrystä.

Lopuksi, sijoittamisessa on tärkeää ymmärtää riskit ja hajauttaa sijoituksia. Korkoa korolle -ilmiö toimii parhaiten, kun sijoituksesi ovat turvassa suurilta markkinan vaihteluilta. Hajauttamalla sijoituksesi eri omaisuusluokkiin ja maantieteellisiin alueisiin, voit suojautua yksittäisen sijoituskohteen riskiltä, samalla hyödyntäen korkoa korolle -ilmiön tuomaa eksponentiaalista kasvua.

Kulujen minimoinnin tärkeys korkoa korolle -Ilmiössä

Kulujen minimointi on avainasemassa korkoa korolle -ilmiön tehokkaassa hyödyntämisessä. Kun puhutaan sijoittamisesta ja säästämisestä, pienetkin säästöt kuluissa voivat pitkällä aikavälillä johtaa huomattaviin eroihin sijoitusten loppuarvossa. Tässä luvussa käsittelemme, miksi kulujen hallinta on niin kriittistä ja miten se vaikuttaa korkoa korolle -ilmiön hyödyntämiseen.

Korkoa korolle -ilmiö perustuu ajatukseen, että sijoituksesi tuotot sijoitetaan uudelleen, jolloin ne alkavat tuottaa lisää korkoa. Jos näihin tuottoihin liittyy kuitenkin korkeat kulut, kuten hallinnointipalkkiot tai transaktiomaksut, ne voivat syödä merkittävän osan tuotoista. Tämä vähentää sitä summaa, joka jää uudelleen sijoitettavaksi, ja siten myös sitä, kuinka nopeasti sijoituksesi kasvavat.

Seuraavassa muutamia tärkeintä pointteja kuluihin liittyen:

 • Pitkän aikavälin vaikutus: Pienetkin erot kuluissa voivat kumuloitua merkittäviksi summiksi vuosien kuluessa. Esimerkiksi 1% korkeampi hallinnointipalkkio voi näyttää pieneltä lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä se voi vähentää sijoituksen arvoa merkittävästi.
 • Valitse kustannustehokkaat sijoitustuotteet: Kuten indeksirahastot tai ETF:t, jotka yleensä tarjoavat alhaiset hallinnointipalkkiot verrattuna aktiivisesti hoidettuihin rahastoihin.
 • Vältä tarpeettomia transaktioita: Jokainen osto ja myynti voi tuoda lisäkuluja, kuten välityspalkkioita. Harvemmat transaktiot tarkoittavat vähemmän kuluja.
 • Tutki ja vertaile kuluja: Ennen sijoituspäätöksen tekemistä on tärkeää vertailla eri sijoitusvaihtoehtojen kuluja.

Kulujen minimointi sijoittamisessa ei ole pelkästään taloudellisesti järkevää, vaan se on myös kriittinen osa korkoa korolle -ilmiön hyödyntämistä. Sijoittaja, joka kiinnittää huomiota kulujen hallintaan, varmistaa, että suurempi osa hänen sijoituksistaan voi kasvaa korkoa korolle, mikä johtaa suurempaan varallisuuteen pitkällä aikavälillä. Tämä lähestymistapa korostaa viisasta ja harkittua sijoitusstrategiaa, joka on perusta kestävälle taloudelliselle menestykselle.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *