bitcoin kurssi
Kryptovaluutat

Kryptovaluuttojen viikkokatsaus: Bitcoin etsii tukea 7000 dollarin tuntumasta

Kulunut viikko ei tuonut vieläkään helpotusta kryptosijoittajien olotilaan. Bitcoinin kurssi ei löytänyt tukea tärkeältä trendilinjalta ja putosi viikon takaisesta kurssitasosta noin tuhat taalaa alemmas. Tällä hetkellä ei ole näkyvissä mitään selkeää muutosta matalapaineeseen.

Bitcoin ja death cross

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 7000 dollaria. Viikko sitten lukema oli 8000 dollaria, ja kaksi viikkoa sitten 9000 dollaria. Trendi on siis varsin selvä, eikä viime päivien alamäki ole tullut yllätyksenä. Bitcoinin kurssi lähestyi viikko sitten kahden tärkeän trendilinjan risteystä. Monet sijoittajat seurasivat tarkasti, minkä linjan kurssi tulisi rikkomaan ja millaisella volyymilla.

Kuten yllä olevasta kuvasta voidaan todeta, Bitcoin rikkoi valitettavasti sinisen trendinlinjan, mikä oli signaali selkeästä alamäestä. Näin myös tapahtui, ja kurssi jatkoi kuvan tilanteesta alaspäin usean päivän ajan.

Viikonloppuna nähtiin myös toinen negatiivinen tapahtuma, joka tunnetaan nimellä death cross. Se tarkoittaa 50 ja 200 päivän liikkuvan keskiarvon menemistä ristiin.

Yllä olevassa kuvassa näet kurssitilanteen parin päivän takaa, jolloin death cross tapahtui. Tästä ei seurannut mitään suurempaa liikehdintää, vaikka pahimmat ennustukset tällaista lupasivatkin. Bitcoinin kurssi itse asiassa nousi  jopa 7500 dollariin asti, mutta takana ei ollut riittävästi volyymia suurempaan lentoon.

Molemmat kuvat ovat Carter Thomasin Coin Mastery -kanavalta. Suosittelen vahvasti seuraamaan näitä videoita, niin pysyt erittäin hyvin kärryillä kryptomaailman tilanteesta.

Markkinat ovat palautuneet artikkelin kirjoitushetkellä takaisin 7000 dollarin tuntumaan, joten uusi testaus 6000-6500 dollarin pohjissa voi olla jälleen edessä. Yleisnäkymä on markkinoilla edelleen hyvin vaisu, ja suurin osa ihmisistä ei halua koskea kryptovaluuttoihin juuri nyt.

Vaikka monet ymmärtävät kurssin olevan halpa, sijoittajia pelottaa uusi romahdus mahdollisesti 2000-3000 dollarin tasolle. Ostohousuja ei vedetä jalkaan, ennen kuin on saatu varmuus uudesta nousukaudesta.

Sijoittajalegenda ja teknisen analyysin guru Peter Brandt kertoo yllä olevassa twiitissään, milloin pohja todella saavutetaan.

G20-maiden linja: säätelyä on luvassa, ei bänniä

Maailman johtavat taloudet eli ns. G20-maat pitivät pari viikkoa sitten kokousta Argentiinassa. Asialistalla olivat myös kryptovaluutat, joten eri maiden suhtautumisesta on nyt saatu hyvä yleiskuva.

G20-maiden viesti on tällä hetkellä varsin selvä: We will not ban, but regulate the market. Alla olevassa kuvassa on merkitty värikoodeilla eri maiden suhtautuminen kryptovaluuttoihin. Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi koko ruudulle.

Kiinan suhtautuminen on selkeästi negatiivisinta, kuten kaikki varmasti tietävät. Maa on kieltänyt sekä ICO:t että kryptovaluuttapörssit. Lisäksi kiinalaisten on vaikea avata tilejä ulkomailla toimiviin pörsseihin. Kiinan kiellon taustalla on yritys estää sen kansalaisia siirtämästä omaisuuttaan maan ulkopuolelle.

Samaan aikaan Kiinassa käytetään paljon resursseja lohkoketjuteknologian tutkimiseen. Bitcoinkeskuksessa esitellyt NEO, Ontology ja Elastos ovat myös kiinalaisia projekteja. Kiina tulee varmasti olemaan yksi maailman edelläkävijöitä blockchain-teknologian hyödyntämisessä. Tällä hetkellä moni kiinalaistaustainen projekti sijaitsee Hong Kongissa, joista hyvänä esimerkkinä toimii Binance-pörssi.

Euroopassa ei ole havaittavissa mitään suurempaa negatiivisuutta, jos sellaiseksi ei lasketa suomalaisten pankkien asennetta. Islanti, Ruotsi ja Venäjä ovat tällä hetkellä suosittuja kohteita louhinta-alan yrityksille. Sveitsi haluaa kutsua ICO:t maahansa, ja Malta on ottamassa myös askeleita kohti blockchain-pohjaisten pelintarjoajien säätelyä. Edellä mainittu Binance-pörssi on myös muuttamassa tällä hetkellä Maltalle ja avaamassa käyttäjilleen mahdollisuudet talletuksiin fiat-rahalla.

Yhdysvalloissa käydään tällä hetkellä keskustelua kryptomarkkinan säätelystä. Maassa toimii jo lukuisia pörssejä, kuten Coinbase ja Bittrex. Yhdysvalloissa on käytössä myös erilliset kryptolisenssit, jonka on saanut aikoinaan myös Ripple. Toiminta on siis säädeltyä, ja kansalaisia verotetaan krypovaluuttatuotoista. Tällä hetkellä säätelyn fokus on ICO:ssa, ja Yhdysvallat haluaa varmasti pitää blockchain-innovaattorit jatkossakin Piilaaksossa.

Kaikki maailman johtavat teollisuusmaat ymmärtävät lohkoketjuteknologian merkityksen. Se tulee valloittamaan monia eri teollisuuden aloja lähitulevaisuudessa, ja erilaiset innovaatiot luovat myös uusia työpaikkoja. Kukapa haluaisi ajaa innovaattorit ja työpaikat kilpaileviin maihin? Samaan aikaan kryptovaluuttojen omistajat halutaan verotuksen piiriin, ja etenkin ICO:t tarkemman säätelyn alle.

Altcoinien kurssiliikkeet jatkuvat

Edellisen viikon katsauksessa mainittiin altcoinien liikehdintä, joka näyttää pikkuhiljaa alkaneen. Vielä 1-2kk sitten markkina eteni täysin Bitcoinin tahtiin, mutta nyt top 50 -listalla nähdään yhä enemmän irtiottoja yleisestä trendistä.

Viime päivien komeetta on ollut privaattikrypto Verge. Projekti sai äskettäin uuden lisärahoituksen, ja eilen kurssia nosti lähes 50% huhut uudesta ja mahtavasta yhteistyökuviosta, joka julkaistaan parin viikon sisällä.

Ontology-projekti on pitänyt myös hyvin pintansa verrattuna muuhun markkinaan. Se treidaa tälläkin hetkellä yli 7% nousussa (24h), kun samaan aikaan muut suurimmat kryptovaluutat ovat 3-7% pakkasella. Kyseessä on todella mielenkiintoinen ja laaja kokonaisuus, johon voit tutustua tässä artikkelissa.

Cardano-projektin ADA-token on ollut yksi alkuvuoden surkeimmin suorittavista top 50 -kryptovaluutoista. Monien mielestä ADA on saavuttanut nyt pohjakosketuksensa, ja tokenin suunta on ylöspäin. Tähän viittaa myös viime päivien kurssikehitys.

Wall Street Cheat Sheet – depression

Yleisesti ottaen markkinat ovat edelleen depression-tilassa, jos apuna käytetään kuuluisaa Wall Street Cheat Sheet -käyrää:

Näitä eri vaiheita on käyty läpi Bitcoinin sekä lukuisten muiden sijoitusinstrumenttien kanssa vuosien saatossa. Tämän hetken fiilis markkinoilla on hyvin vahvasti sanan depression mukainen. Monet harrastesijoittajat ovat menettäneet toistaiseksi kiinnostuksensa, ja kaikenlainen huuma ja hehkutus on hävinnyt täysin.

Nyt edes pienet positiiviset trendiliikkeet eivät saa aikaan liikehdintää somessa, sillä ihmiset odottavat kurssin vain palautuvan pian takaisin lähtöpisteeseensä.

Edeltänyt Anger-vaihe tuntuu selkeästi olleen helmikuun pohjassa, jolloin sijoittajat raivosivat kurssiromahdusta ja etsivät kilvan syyllisiä sen aiheuttajaksi. Nyt ollaan lähinnä lamaantuneita ja odotetaan, mitä kauheuksia seuraavaksi tapahtuu.

Monet ovat myös ostaneet tammi- ja helmikuun aikana Bitcoinin dippejä 15000 dollarista alaspäin tuhannen taalan välein. Tämä porukka on varsin haluton tunkemaan lisää rahaa markkinoille, ennen kuin kurssit antavat jonkinlaista varmuutta uudesta noususta.

Ainoa hyvä puoli asiassa on se, että masentavan vaiheen jälkeen alkaa ennemmin tai myöhemmin uusi sykli. Kuten edellä mainittiin, useat altcoinit ovat alkaneet jo hieman oireilla tähän suuntaan. Parin viikon aikana on nähty pitkästä aikaa yli 50% päivänousuja merkittäviltä kryptovaluutoilta. Toistaiseksi markkinoiden yleinen tila on vielä liian negatiivinen, mutta nämä pyrähdykset voivat olla merkkejä myös paremmista ajoista.

Asialinjan artikkelit tuottaa Bitcoinkeskus.com. Löydät Bitcoinkeskuksesta Suomen parhaat kryptovaluuttaoppaat, aloittelijoille tarkoitettua perustietoa sekä tärkeimmät uutiset kryptovaluuttojen maailmasta.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *