Kryptovaluuttojen viikkokatsaus: George Soros ja Intia varastivat otsikot

bitcoin opas

Kryptovaluuttojen markkinoilla on takana jälleen negatiivinen viikko. Kurssit ovat noin 10% alempana kuin huhtikuun alussa, eikä horisontissa näy vielä indikaattoreita uudesta noususta.

Bitcoin on löytänyt pohjan 6500 dollarin tuntumasta

Bitcoinin kurssi oli edellisen viikkokatsauksen aikaan noin 7000 dollarin tasolla. Tätä ennen nähtiin lukemat 8000 ja 9000 dollaria, joten suuntaus on ollut selkeästi negatiivinen edelliset 3-4 viikkoa. Tällä hetkellä maailman tunnetuimman virtuaalivaluutan kurssi on 6700 dollaria, joten sama trendi jatkuu.

Bitcoinin kulunut viikko oli varsin tapahtumaköyhä, sillä kurssi on pyörinyt 6600-7100 dollarin tuntumassa koko ajan. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Bitcoin on löytänyt pohjaa 6500-6600 dollarin tasolta. Kaksi kuukautta sitten nähty romahdus vei Bitcoinin aina 5900 dollariin saakka, ja moni on odottanut tämän kurssitason testausta uudelleen.

Yllä oleva kuva on monien treidaajien näytöllä tällä hetkellä (kyseessä on kuvakaappaus tästä videosta). Bitcoin bear market ei ole uskottavasti ohi, ennen kuin kurssi pystyy puhkaisemaan punaisen trendilinjan. Bitcoin puhkaisi pari viikkoa sitten yhden ylöspäin menevän trendilinjan väärään suuntaan, ja pian se kohtaa toisen (vihreällä näkyvän) merkittävän trendin.

Nämä kaksi viivaa muodostavat mielenkiintoisen kolmion, johon kurssi ajautuu väistämättä tulevan kuukauden aikana.

Tällä hetkellä on todella vaikea ennustaa Bitcoinin kurssia tulevina viikkoina – 10.000$ tai 4.000$ ei yllättäisi. Markkinoilla nähdään lähes päivittäin kummallisia nousuja sekä laskuja ilman mitään erityistä syytä. Kursseja manipuloivat valaat ovat siis työn touhussa, ja tulevaisuudessa markkinoille on tulossa yhä suurempia pelureita.

Sorosin ja Rockefellerin rahastot lähtevät mukaan kryptoihin

Unkarilainen George Soros on Warren Buffettin ohella yksi maailman tunnetuimmista sijoittajista. 87-vuotiaalla Sorosilla on ollut näppinsä pelissä Euroopan taloudessa ja politiikassa jo vuosikymmenien ajan. Hän tuli kuuluisaksi vuoden 1992 hyökkäyksessä Iso-Britannian keskuspankkia vastaan, jossa Soros nettosi arviolta miljardi dollaria. Soros sai tapauksen johdosta nimen The man who broke the Bank of England.

Embed from Getty Images

Tuoreiden tietojen mukaan, Soros Fund Managementin johtaja Adam Fisher on saanut virallisen luvan aloittaa sijoitukset myös kryptovaluuttoihin. Sorosin rahasto on sijoittanut aiemminkin kryptovaluuttoihin Overstock.com -nimisen palvelun kautta. Kyseessä on ensimmäinen suuren kokoluokan online-jälleenmyyjä, joka hyväksyi kryptovaluutat maksuvälineeksi.

Sorosin lisäksi nimi John D. Rockefeller pitäisi olla tuttu jokaiselle taloudesta kiinnostuneelle. Kyseessä on amerikkalainen teollisuuspohatta, joka on yksi historian rikkaimmista miehistä. Rockefellerin omaisuus on nykyisin hänen jälkeläistensä hallussa.

Yksi perheen sijoitusrahastoista, Venrock, on lähtenyt mukaan kryptomaailmaan. Venrock tekee yhteistyötä Coinfund-nimisen rahaston kanssa ja aikoo sijoittaa miljoonia dollareita lupaaviin kryptomaailmaan projekteihin. Tämä voi tarkoittaa kryptovaluutta-alan startuppeja, kryptovaluuttapörssejä sekä muita palveluita.

Nämä tapaukset ovat vain pari esimerkkiä institutionaalisen rahan virtaamisesta kryptovaluuttoihin. Lukuisat rahastot ovat jo mukana, ja uusia toimijoita tulee mukaan joka viikko.

Sijoittajien kannalta tilanne on hieman ristiriitainen, sillä tällaiset pelurit eivät tule markkinoille häviämään rahaa. Sorosin ja monien muiden suursijoittajien rahastojen on helppo manipuloida pienen volyymin kryptomarkkinoita. Isot ostot ja myynnit tehdään myös usein otc-kaupoilla, jolloin ne eivät vaikuta yleiseen markkinahintaan. On mielenkiintoista nähdä, miten markkinat kehittyvät loppuvuoden aikana!

Intia yrittää estää kryptovaluuttojen ostamisen

Intia on tällä hetkellä yksi maailman väkirikkaimmista maista. Sen asukasmäärä on jossain 1,35 miljardin tasolla, eli karkeasti sanottuna vain sata miljoonaa Kiinaa perässä. Kyseessä on valtava talousalue, joka näyttää seuraavan Kiinaa myös kryptovaluuttojen säätelyssä.

Intian keskuspankki RBI ilmoitti viime viikolla päätöksestä, jonka mukaan sen lisensoimat pankit eivät saa olla missään tekemisissä kryptovaluuttojen kanssa. Tämä koskee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Käytännössä ilmoitus tulee estämään kryptovaluuttojen kauppapaikkojen toiminnan. Ihmiset eivät voi enää konvertoida kryptovaluuttoja paikalliseksi valuutaksi ja siirtää rahoja pankkitililleen.

RBI:n päätös on saanut aikaan laajaa vastustusta, eikä mikään ihme. Kyseessä on varsin järjetön linjaus, sillä maa ei virallisesti bännää kryptovaluuttoja. Päinvastoin – RBI suunnittelee oman kryptovaluuttansa lanseeraamista!

Estämällä pörssien toiminta, kryptovaluuttojen osto ja myynti siirtyvät sen jälkeen P2P-kauppapaikkoihin. Yksi suosituimmista on suomalaistaustainen localbitcoins.com. Kyseinen sivusto yhdistää Bitcoinien ostajat ja myyjät toisiinsa, jonka jälkeen maksu voidaan suorittaa esimerkiksi normaalilla pankkisiirrolla.

Bitcoinien kauppaa on mahdoton estää, ja RBI:n kaltaiset toimet ovat loppujen lopuksi haitallisia myös valtiolle. Kryptovaluuttojen verotus hoituu huomattavasti helpommin, jos niiden kauppa käydään lisensoiduissa pörsseissä, joissa käyttäjät ovat suorittaneet KYC-prosessin.

Altcoinien liikkeet jatkuvat

Edellisessä viikkokatsauksessa sivuttiin tätä samaa aihetta, eli altcoinit ovat alkaneet osoittaa elonmerkkejä. Markkina ei ole enää täysin Bitcoin-vetoinen, kuten se oli pitkät pätkät tammi-helmi-maaliskuussa.

Kuluneen viikon vahvoja suorittajia ovat olleet mm. Ontology ja Verge, jotka ovat tänäänkin reippaasti yli 10 prosentin nousussa. Samaan aikaan markkina on noin keskimäärin pari prosenttia miinuksella. VeChain on kiivennyt myös tasaisesti ylöspäin kuluneen viikon ajan.

Monet altcoinit ovat tällä hetkellä kuvan mukaisessa tilanteessa, eli englanniksi sanottuna breaking out of the falling wedge. Nämä ovat monille teknisen analyysin treidaajille suosikkipaikkoja ostoihin.

Edellä mainittu Verge on ollut myös suosiossa projektin tekemien lupausten vuoksi. Verge aikoo julkistaa todella merkittävän yhteistyösopimuksen viikon päästä, joten monet ovat spekuloineet kryptoille tyypilliseen tapaan kurssinousulla. Kannattaa muistaa tällaisissa tapauksissa vanha viisaus: buy the rumor, sell the fact. Todennäköisesti luvassa on kurssin korjausliike alaspäin varsinaisen uutisen noustessa pintaan.

Yleisesti ottaen kryptovaluutat menevät alana koko ajan eteenpäin. Bitcoinin Lightning Network laajenee joka päivä, ja lähitulevaisuudessa nähdään muitakin merkittäviä uudistuksia. Pienemmät projektit etenevät myös lähemmäs reaalimaailman tuotteita ja palveluita.

Finanssipuolella rahaa sijoitetaan yhä suuremmassa määrin erilaisiin krypto-alan startuppeihin. Uusia pörssejä avataan jatkuvasti ympäri maailmaa, ja institutionaalista rahaa valuu kryptoihin. Myös Wall Streetin osaajia siirtyy jatkuvasti kryptovaluuttojen pariin.

Kryptovaluutat kehittyvät alana tällä hetkellä oikeaan suuntaan, mutta tämä ei näy Bitcoinin tai muidenkaan kryptovaluuttojen kursseissa. Isossa kuvassa olemme edelleen syklin pohjalla, ja moni sijoittaja pitää tällä hetkellä varansa poissa markkinoilta. Uusi nousukausi tulee olemaan edellistä rajumpi, mutta tällä hetkellä sen alkamisesta ei uskalleta vielä lyödä vetoa. Sijoittajat haluavat selviä merkkejä siitä, että sykli alkaa kääntyä parempaan suuntaan. Alkuvuonna kovia kokenut kryptoportfolio aiheuttaa vielä liian monelle sijoittajalle liian kovia kipuja.

Asialinjan artikkelit tuottaa Bitcoinkeskus.com. Löydät Bitcoinkeskuksesta Suomen parhaat kryptovaluuttaoppaat, aloittelijoille tarkoitettua perustietoa sekä tärkeimmät uutiset kryptovaluuttojen maailmasta. Äskettäin on avattu myös Bitcoin keskustelufoorumi, jossa voit kysyä neuvoa ja jakaa infoa muiden sijoittajien kanssa!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*