Kryptovaluuttojen viikkokatsaus: onko uusi nousu alkanut?

bitcoin reaaliaikainen kurssi

Kryptovaluuttojen markkinoilla on näkyvissä pitkästä aikaa orastavaa nousua. Edeltävät kolme viikkoa ovat olleet tasaista alamäkeä, mutta markkinoiden suunta näyttää vihdoin kääntyneen.

Bitcoin teki historian nopeimman nousunsa

Bitcoinin kurssi oli edellisen viikkokatsauksen aikaan noin 6700 dollarissa. Kurssit olivat laskeneet tasaisesti alaspäin muutaman viikon ajan, mutta Bitcoin vaikutti löytäneen pohjan 6500-6700 dollarin tuntumasta. Monet sijoittajat odottivat kurssin putoavan alle 6000 dollarin tasolle, jossa Bitcoin käväisi reilut kaksi kuukautta sitten.

Viime viikon alussa ei tapahtunut oikeastaan mitään merkittävää, ja kurssi pyöri 6800-6900 dollarin välissä maanantaista keskiviikkoon. Torstaina kuitenkin räjähti. Bitcoin nousi kolmessa vartissa 6900 dollarista yli 8000 dollariin! Kyseisen tunnin aikana tehtiin myös historiaa, sillä Bitcoinin volyymi oli suurempi kuin koskaan kryptovaluutan historiassa.

Yllä olevassa kuvassa nähdään hyvin tuo torstain käsittämätön piikki, jonka kärki ulottuu lähes 8100 dollariin saakka. Bitcoinin kurssi laski tuon pyrähdyksen jälkeen pari sataa dollaria ja otti uuden nousun perjantai-iltapäivänä. Kolmas piikki nähtiin sunnuntaina, jolloin kurssi kohosi jo yli 8300 dollarin.

Viimeiset pari päivää on pyöritty 8000 dollarin tuntumassa, mutta järisyttävää myyntiaaltoa ei ole vielä nähty. Monet sijoittajat miettivätkin kuumeisena seuraavaa kysymystä: onko Bitcoinin pohja nyt nähty? Mielestäni jokaisen on syytä katsoa alla olevaa kuvaa hartaasti, joka nähtiin myös edellisessä viikkokatsauksessa.

Bitcoinin kurssi on edennyt viikon aikana mukavasti kohti koillista, mutta se ei ole vieläkään saavuttanut tai puhkaissut punaista log. trendilinjaa. Kurssi päätyy tuolle trendilinjalle todennäköisesti tulevan viikon aikana, jos viime päivien positiivinen vire jatkuu. Tämä kohtaaminen tulee olemaan merkittävä asia Bitcoinin lähitulevaisuuden kannalta, ja sitä ennen ei kannata pistää päätä pantiksi uuden bull runin alkamisesta.

Pörssien maailmassa tapahtuu: Bittrex avasi ovensa, OKEx suuntaa Maltalle

Yksi kuluneen viikon merkittävistä tapahtumista oli Bittrex-pörssin päätös avata uusien asiakkaiden rekisteröinti pitkän tauon jälkeen. Yhdysvaltalainen Bittrex on yksi monista pörsseistä, jotka joutuivat pistämään ovensa kiinni joulukuun kryptobuumin aikana. Saman tempun tekivät mm. Bitfinex ja Binance, jotka ovat avanneet rekisteröinnit uudelleen aiemmin tänä vuonna.

Mielenkiintoista tapauksessa on se, että Bittrex joutui sulkemaan rekisteröinnin uudelleen noin puolen tunnin kuluttua. Tämä johtui valtavasta asiakasvyörystä, joka ilmeisesti jumitti palvelimet välittömästi. Tapahtunut kertoo osaltaan siitä, millainen joukko ihmisiä odottaa kulisseissa kryptovaluuttojen seuraavaa nousukautta.

Toinen pörsseihin liittyvä uutinen koskee hongkongilaista OKEx-pörssiä. Kyseessä on erittäin suosittu palveluntarjoaja Aasiassa, jota monet ammattilaiset käyttävät myös kryptovaluuttojen shorttaamiseen. OKEx on uusimpien tietojen mukaan matkalla Maltalle! Pari viikkoa sitten myös maailman suosituin pörssi, Binance, ilmoitti aikeistaan avata toimipisteen tälle Välimeren saarelle.

Malta haluaa olla Euroopan Blockchain Island, mikä on luonteva jatko maan vahvalle asemalle iGaming-teollisuudessa. Malta on rakentamassa lohkoketjuteknologiaan ja peliteollisuuteen liittyvää lainsäädäntöä, ja houkuttelee maailman suurimpia kryptovaluuttapörssejä maaperälleen.

Vergen omituiset tapahtumat

Kryptovaluutta Verge on ollut taustajoukkoineen kovassa pyörityksessä. Vergen ympärillä on tapahtunut paljon kummallisia asioita, ja monet ovat leimanneet projektin yksinkertaisesti scammiksi. Doug Polk Crypto -kanavan video on hyvä yhteenveto tapahtumista sellaiselle henkilölle, joka on elänyt viime viikot tynnyrissä.

Tapahtumat lähtivät käyntiin pari viikkoa sitten, jolloin Vergen kehitystiimi pyysi sijoittajilta rahaa uuden partnerin julkaisua varten. Kuvio haiskahti hieman oudolta etenkin siinä vaiheessa, kun 3,5 miljoonaa kolikkoa oli siirretty tästä potista huomaamatta online-pörssin tilille. Vergen kehitystiimin mukaan rahat oli käytetty Ledger Nano S -integrointiin, mutta yhteistyö kumottiin julkisesti Ledgerin toimesta.

Tämän lisäksi Vergen lohkoketjuun suoritettiin ns. 51%-hyökkäys, jonka avulla rikolliset onnistuivat louhimaan huomattavan määrän valuuttaa. Joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia Verge-kolikoita olisi joutunut hakkereiden haltuun. Kun näihin tapahtumiin yhdistetään Vergen pääkehittäjä Justin ”Sunerok” Vendettan ilmoitus hänen rahojensa jäädyttämisestä ja ongelmista veronmaksun kanssa, niin seuraava teoria on kerännyt syystäkin suosiota:

(1) Justin Sunerok is having trouble raising money to pay his taxes. (2) Justin Sunerok launches desperately fast crowdfunding to raise approximately $3 million in XVG tokens. Says it is for a partnership. (3) Justin Sunerok says the partnership will be announced April 16, the day after the final deadline for filing taxes.

Eikä draama vielä lopu tähän. Vergen ilmoituksen mukaan uusi partneri julkaistaisiin 17.4. klo 17:00 Suomen aikaa. Noin tuntia aiemmin nettiin levisi tieto siitä, että Vergen uusi partneri on suosittu pornosivusto Pornhub.com. Tämän jälkeen Twitter kaatui maailmanlaajuisesti lähes samalla sekunnilla, kun Vergen virallisen julkistuksen piti tulla ulos.

Pölyn laskeuduttua vaikuttaa siltä, että Pornhub on tuo aiemmin kohuttu partneri. Toistaiseksi klassinen toteamus buy the rumor, sell the fact näyttää pitävän kutinsa. Vergen kurssi on nimittäin lähtenyt ripeään laskuun heti Pornhub-ilmoituksen myötä.

Jos Vergeen sijoittaminen kiinnostaa, niin viime viikkojen tapahtumiin kannattaa perehtyä huolella.

Altcoinit ovat nousussa

Altcoinien orastava nousu on ollut myös aiempien viikkokatsausten aiheena. Monet eri kryptovaluutat ovat alkaneet osoittaa merkkejä pohjan löytymisestä myös ennen viime torstain rajua kurssinousua. Bitcoinin lähdettyä laukalle, altcoin-markkina on seurannut luonnollisesti perässä.

Artikkelin kirjoitushetkellä top 10 -kryptovaluutat ovat 20-65% nousussa viimeisen seitsemän päivän aikana. Kovin suorittaja on ollut Cardanon ADA-token. Lähes kaikkien altcoinien kurssinousut ovat peräisin teknisen analyysin suosituksista. Osta tokeneista on saanut virtaa myös projektin uusista kehitysvaiheista (EOS, Populous), mutta pääosin sijoittajat ovat trendien perässä.

Useat kryptovaluutat näyttävät löytäneen todella selkeän pohjan viimeisen parin viikon aikana. Yllä olevassa kuvassa on Ethereumin log.käyrä, jossa pohja näyttäisi ajoittuvan todella selvästi huhtikuun alkuun. Ethereum on suosituin älysopimuksia ja Dapp-sovelluksia tukeva platform.

Samaan aikaan Bitcoinin markkinaosuus on lähtenyt hiljalleen laskuun, mikä indikoi myös markkinoiden luottamusta nousukauteen. Bitcoinin markkinaosuus kasvaa usein vaikeina aikoina, jolloin rajummin laskevat altcoinit dumpataan ulos portfoliosta. Nousumarkkinassa altcoinien tarjoama potentiaali on monien mielestä Bitcoiniin verrattuna kertaluokkaa suurempi.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että markkinoilla on pitkästä aikaa positiivinen meininki. Uusi bull run ei ole vielä kirkossa kuulutettu, mutta yhä useampi sijoittaja alkaa uskoa siihen.

Asialinjan artikkelit tuottaa Bitcoinkeskus.com. Löydät Bitcoinkeskuksesta Suomen parhaat kryptovaluuttaoppaat, aloittelijoille tarkoitettua perustietoa sekä tärkeimmät uutiset kryptovaluuttojen maailmasta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*