bitcoin kurssiromahdus
Kryptovaluutat

Kryptovaluuttojen viikkokatsaus: uutta nousua odotellessa

Kryptovaluuttojen markkinoilla odoteltiin viime viikolla uuden nousukauden alkua. Lupaavista merkeistä huolimatta tuloksena oli vain liikehdintää vaakasuoraan ja alas.

Bitcoinin kurssi yhä 200 päivän keskiarvon alapuolella

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä hieman alle 8000 dollaria. Viikko sitten kurssi pyöri 1000 taalaa korkeammalla, joten tunnelmat ovat markkinoilla taas astetta synkemmät. Merkille pantavaa on se, että Bitcoinin kurssi laahaa jatkuvasti 200 päivän liikkuvan keskiarvon alapuolella.

Tätä kehitystä seuraa Twitterissä tili Mayer Multiple, jonka viimeisin mittaus kertoo seuraavaa:

Mayer Multiple on käytännössä Bitcoinin kurssi jaettuna 200 päivän keskiarvolla. Kuten twiitistä näkyy, kyseinen kerroin on ollut nykytasoa korkeampi 83,21% Bitcoinin historiasta. Bitcoinin kurssin ja 200 päivän keskiarvon suhde on ollut pitkän aikaa hyvä indikaattori osto- ja myyntipaikoista. Kun Bitcoin romahti edellisen kerran 6000 dollarin pintaan, Mayer Multiple oli noin 0,75.

Treidaajien katseet ovat tällä hetkellä tiukasti alla olevassa kuvassa:

Bitcoinin kurssi saapuu merkittävään käännekohtaan kahden viikon sisällä, sillä se rikkoo väistämättä joko sinisen tai punaisen trendilinjan. Näihin leikkauspisteisiin on asetettuna tuhansia osto- ja myyntipyyntöjä. Sinisen trendilinjan rikkominen voi indikoida uutta alamäkeä 5-6000 dollarin tasolle, kun taas vaihtoehtoinen skenaario voisi tarkoittaa ripeää nousua 12-14000 dollariin.

Kryptovaluuttojen mainoskielto laajenee

Facebook ja Google ovat ilmoittaneet aiemmin kieltävänsä kryptovaluuttoihin liittyvän mainonnan. Nyt samaan joukkoon on liittynyt myös Twitter, joka antoi äskettäin vahvistuksen asialle. Twitterin bänni sisältää ICO-mainosten lisäksi kryptovaluuttapörssit sekä lompakot ym. tuotteet, jos mainostaja ei ole pörssilistattu yhtiö.

Mielenkiintoista on se, että Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey oli viime viikolla otsikoissa täysin päin vastaisesta syystä. Hänen lausuntonsa The Timesin haastattelussa ei voisi olla enempää Bitcoin-myönteinen: ” Bitcoin will overtake the dollar in importance as it becomes the single global currency of the internet within a decade.”

Myös Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on ilmaissut tänä vuonna kiinnostuksensa kryptovaluuttoja kohtaan.

” There are important counter-trends to this –like encryption and cryptocurrency — that take power from centralized systems and put it back into people’s hands. But they come with the risk of being harder to control. I’m interested to go deeper and study the positive and negative aspects of these technologies, and how best to use them in our services.”

Mitä tästä pitäisi sitten päätellä? Käytännössä mainoskielto on isossa kuvassa vain hyvä asia. Mikään oikeasti hyödyllinen ja merkittävä projekti ei tarvitse some-mainontaa saadakseen näkyvyyttä. ICO-bänni poistaa kuluttajien näkökentästä todella paljon turhia projekteja sekä suoranaisia huijauksia, mikä on pelkästään positiivista.

Coinbase teki merkittävän ilmoituksen

Yksi kuluneen viikon merkittävimpiä uutisia liittyy yhdysvaltalaiseen Coinbase-pörssiin. Kyseessä on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalveluista. Coinbase on erityisesti aloitteleville sijoittajille sopiva palvelu, jonka tytäryhtiö on ammattilaisille suunnattu GDAX-pörssi.

Coinbasen tarjonnasta löytyvät tällä hetkellä Bitcoin, Bitcoin Cash, älysopimus ja Dapp-alusta Ethereum sekä Litecoin. Yhtiö pääsee kohujen keskelle tasaisin väliajoin, kun markkina spekuloi sen tarjonnan laajenemista. Ripple on ollut viimeiset 3-4 kuukautta ykkösehdokas uudeksi Coinbasen kryptovaluutaksi, mutta nämä huhut on torjuttu kerta toisensa jälkeen.

Nyt Coinbase on vahvistanut mielenkiintoisen uutisen: se aikoo lisätä tuen ERC20-tokeneille tulevien kuukausien aikana. ERC20-tokenit ovat Ethereum-alustalle luotuja kryptovaluuttoja, joista käytetään tarkemmin sanottuna termiä token. Ethereum on tällä hetkellä lähes 100-prosenttinen valinta ICO:lle, joiden tuloksena nämä tokenit ovat syntyneet. Suosituimpia ERC20-tokeneita ovat tällä hetkellä mm. EOS, TRON, ICON ja VeChain.

Coinbasen ilmoitus ei tarkoita satojen tokeneiden tuloa yhtiön tarjontaan. Se lisää ensin valitun tokenin GDAX-pörssin puolelle. Tämän jälkeen kyseinen virtuaalivalutta voi tulla myös Coinbasen puolelle, jos yhtiö näin päättää.

Kyseessä on jälleen yksi merkittävä askel kryptovaluutan kentässä, joka olisi aiheuttanut 3-4 kuukautta sitten varsin positiivisia markkinaliikkeitä. Tällä hetkellä Coinbasen uutinen jää monien muiden ilmoitusten tapaan yleisen markkinatrendin jalkoihin.

Altcoineissa näkyy liikehdintää

Kuluneella viikolla on nähty ensimmäisiä merkkejä siitä, että altcoinit alkavat nostaa jälleen päätään. Markkinat ovat liikkuneet kolme kuukautta hyvin Bitcoin-vetoisesti molempiin suuntiin. Viime viikolla nähtiin muutamia poikkeavia liikkeitä, jotka palauttivat mieleen loppuvuoden 2017 markkinahulinat.

Veritaseum ja ICON nostivat kurssiaan yli 50% viime viikon tiistaina. ICON on näistä kahdesta selvästi tunnetumpi, ja kurssinousun takana oli valuutan listaus eteläkorealaiseen Bithumb-pörssiin. Näiden lisäksi STORM-niminen kryptovaluutta raketoi parhaimmillaan yli 250% yhden päivän aikana.

Tällä hetkellä Ontology-projekti on myös yli 40% päivänousussa, vaikka muu markkina on pääosin laskusuuntainen. Vastaavia kurssinousuja ei olla juuri nähty top 50 -kryptovaluuttojen joukossa. Tällä hetkellä kryptovaluuttojen kentässä on nähtävillä pientä hajontaa Bitcoinin kurssiin nähden. Binance coin, TRON, Verge, Siacoin ja monet muut kulkevat myös hieman eri tahtiin.

Ovatko nämä ensimmäisiä merkkejä altcoin-kevään alkamisesta? Bitcoinin markkinaosuus on ainakin toistaiseksi vielä vahvasti 45 prosentin tuntumassa, mutta käännekohta saattaa olla lähiviikkoina luvassa. Haluatko pysyä ajan tasalla kurssikehityksestä? Tsekkaa siis tästä Bitcoinin kurssi ja altcoinit. Löydät myös hyödyllistä lisätietoa erillisiltä Litecoinin kurssi, XRP Ripple kurssi ja Ethereum kurssisivulta.

Binance matkaa Maltalle

Maailman johtava kryptovaluuttapörssi Binance oli viime viikolla otsikoissa useaan otteeseen. Ensin Japanista tuli uutisia, joiden mukaan Binance olisi saanut varoituksen paikalliselta FSA:lta (Financial Services Agency). Toimitusjohtaja Changpeng Zhao torjui ensin tiedon perättömänä, mutta 24h myöhemmin vahvisti yhtiön saaneen viestin:

https://twitter.com/cz_binance/status/976997061156519937

Todennäköisesti joku JFSA:lta oli vuotanut kirjeen sisällön lehdistölle ennen sen lähettämistä Binancelle. Varoitus liittyy ilmeisesti Binancella oleviin työntekijöihin Japanissa, mutta tarkkaa sisältöä aiheesta ei vielä tiedetä. JFSA valvoo japanilaisia pörssejä, mutta Binance sijaitsee tällä hetkellä Hong Kongissa.

Toinen uutinen liittyy Binancen mahdolliseen saapumiseen Maltalle. Bloombergin uutisen mukaan Binance aikoo avata fiat-krypto -pörssin Maltalle, joka on tunnettu peliyhtiöiden kotipaikkana.

Binancen perustaja Changpeng Zhao kommentoi: ”We are very confident we can announce a banking partnership there soon. Malta is very progressive when it comes to crypto and fintech.”

Binancella ei ole tällä hetkellä pankkitoimintaa. Kryptovaluuttoja on siis mahdollista ostaa vain toisilla kryptovaluutoilla, mikä tarkoittaa usein Bitcoinia. Kyseessä on mielenkiintoinen askel, ja Malta voi hyvinkin houkutella Binancen vanavedessä myös muita kryptovaluuttapörssejä.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *