Kvarn X tuo kryptovaluuttojen steikkauksen Suomeen

kvarn x
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Kvarn X on syksyllä 2023 avattu kotimainen kryptovaluuttojen kaupankäyntialusta. Kvarn X on Suomessa rekisteröity virtuaalivaluuttojen tarjoaja (VASP), jonka toimintaa reguloi Suomen Finanssivalvonta.

Kvarn X on tullut kotimaan markkinoille varsin vauhdikkaasti. Se lähti heti alusta asti kilpailemaan matalilla kuluilla sekä muita toimijoita laajemmalla tarjonnalla. Kryptovaluuttojen valikoima on kasvanut reilun puolen vuoden aikana peräti 50 kolikkoon.

Tutustu Kvarn X:ään tästä linkistä.

Tällä viikolla Kvarn X ilmoitti merkittävästä uudistuksesta palveluunsa. Jatkossa Kvarn X:n kautta on mahdollista steikata Ethereumia. Minkään kryptovaluutan steikkaus ei ole ollut aiemmin mahdollista suomalaisten kauppapaikkojen kautta.

Näin Kvarn X:n X-tili postasi aiheesta.

Kvarn X:n yhteistyökumppanina toimii tanskalainen Northstake. Kyseessä on instituutioille steikkauspalveluita tarjoava yhtiö, joka toteuttaa steikkauksen teknisen puolen. Lue lisää osoitteesta northstake.dk.

Mitä kryptovaluuttojen steikkaus oikein tarkoittaa?

Suurin osa kryptovaluutoista käyttää nykyisin Proof of Stake -konsensusalgoritmia. Siinä verkon validaattorit steikkaavat eli käytännössä lukitsevat ko. kryptovaluuttaa saadakseen oikeuden lohkoketjun ylläpitoon. Mitä enemmän steikkaat, sitä enemmän saat palkkioita.

Steikkaajille maksetaan yleensä noin 1–10 prosentin korkoa panokselleen vuositasolla. Suosituin steikattava kryptovaluutta on Ethereum, joka maksaa tällä hetkellä noin 3,5 prosentin korkoa.

Steikkaus on teknisesti haastavaa ja vaatii rahallisesti ison panostuksen. Tämän vuoksi on tarjolla erilaisia steikkauspalveluita, joiden kautta voit delegoida omat tokenisi steikattavaksi. Steikkauspalvelu ottaa palkkioista pienen siivun itselleen. Näin toimii myös Kvarn X.

Steikkauksessa on hyvä huomioida tokenien lukitus. Jos haluat lopettaa steikkauksen, varojen palautus tilillesi kestää yhdestä neljään viikkoa. Älä siis steikkaa sellaisia varoja, joiden myyntiä harkitset lähiaikoina.

Kvarn X aloittaa Ethereumin steikkauksella, mutta palvelun verkkosivujen mukaan myös Solana ja Near Protocol seuraavat lähitulevaisuudessa. Esimerkiksi Solanan steikkauksesta on tarjolla yli tuplasti parempaa tuottoa kuin Ethereumista.

Kvarn X:n uusi aluevaltaus kirittää todennäköisesti myös muita suomalaisia toimijoita tarjoamaan steikkausta.

Lue lisää Kvarn X:stä ja Asialinjan kokemuksista tästä linkistä: Kvarn X kokemuksia.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on suomalainen kryptovaluutta- ja talousasiantuntija. Hän on Suomen suurimman kryptovaluutta-aiheisen sivuston, Bitcoinkeskuksen, perustaja ja päätoimittaja. Antti jakaa säännöllisesti näkemyksiään taloudesta ja sijoittamisesta Asialinja.com-sivustolla. Antti on seurannut rahoitusmarkkinoita vuodesta 2010 lähtien keskittyen Yhdysvaltojen markkinaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *