Kvarn X kokemuksia: Steikkaa ja sijoita kryptoihin!

kvarnx kokemuksia
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Kvarn X on kotimainen kryptovaluuttojen kaupankäyntialusta. Kvarn X:n hyvät puolet ovat ehdottomasti matalat kulut ja laaja kryptotarjonta. Asialinjan tiimillä on Kvarn X kokemuksia vuodesta 2024 lähtien. Kvarn X tilin avaus tapahtuu helposti alle vartissa.

Kvarn X tukee eurojen talletusta tilille pankkisiirroilla. Kvarn X:stä voi ostaa euroilla 50 erilaista kryptovaluuttaa. Kvarn X kulut ovat alimmillaan vain 0,4 prosenttia. Steikkaus eli staking erottaa Kvarn X:n kilpailevista palveluista.

Kvarn X on laadukas ja aktiivinen tulokas Suomen kryptomarkkinassa, jota voi suositella kaikille kryptosijoittajille!

Mikä on Kvarn X?

Kvarn X on kotimainen kryptovaluuttojen kaupankäyntialusta. Kvarn X avasi ovensa syyskuussa 2023. Palvelun taustalla on suomalainen Kvarn Capital Oy, jolla on virtuaalivaluuttojen tarjoajan (VASP) lisenssi Suomessa. Kvarn Capitalin toimintaa valvoo ja reguloi Suomen Finanssivalvonta.

Kvarn X on kolmas suomalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka. Se lähtee haastamaan vanhat toimijat laajemmalla tarjonnalla sekä matalilla kuluilla. Kvarn X pyrkii saamaan kiinni monet suomalaiset kryptosijoittajat, jotka ovat aiemmin lähteneet laajan tarjonnan perässä ulkomaisiin kryptovaluuttapörsseihin.

Palvelu on toiminut artikkelin kirjoitushetkellä noin puolen vuoden ajan. Tähän asti Kvarnista ei ole näkynyt suurempaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Kvarn X on myös pystynyt parantamaan palveluaan jatkuvasti. Tästä osoituksena on mm. steikkauksen lisääminen tarjontaan huhtikuussa 2024 sekä kryptotarjonnan laajentuminen joka kuukausi.

Kvarn X on suunnattu kaiken kokoisille kryptosijoittajille. Se tarjoaa myös treidaustyökaluja aktiivista kaupankäyntiä harrastaville. Tämän lisäksi Kvarnista löytyy erillinen Kvarn X Pro ammattisijoittajille. Saat Kvarn X Pro -asiakkaana henkilökohtaista palvelua ja lisäneuvontaa ilman kuluja, kun varasi ylittävät 30.000 euroa tai treidaat summan 90 päivän aikana.

Tämä artikkeli on Kvarn X arvostelu. Kerromme myös Asialinjan Kvarn kokemuksia!

Kvarn X arvostelu –  hyvät ja huonot puolet

Kvarn X:n hyvät puolet ovat ehdottomasti matalat kulut ja laaja kryptotarjonta. Muutamia heikkouksiakin palvelusta löytyy. Listataan seuraavaksi plussat ja miinukset eriteltynä.

Kvarn X hyvät puolet

Seuraavat ominaisuudet ovat mielestämme Kvarn X:n hyviä puolia.

OminaisuusInfo
Tarjonta Kvarn X tarjoaa yli 50 kryptovaluutan valikoiman, joka on moninkertaisesti suurempi kuin muilla suomalaisilla kauppapaikoilla.
Kulut Kvarn X kulutaso on kotimaisia kilpailijoita matalampi.
Kirjautuminen Kirjautuminen hoidetaan pankkitunnuksilla, mikä parantaa turvallisuutta.
Staking Kvarn X tarjoaa ainoana kotimaisena palveluna steikkausta (Ethereum).
Kvarn X Pro Saat Kvarnin tiimiltä apua veloituksetta, kun tilisi varat tai treidausvolyymi ylittävät tietyn tason.
Raportit Kvarn X tarjoaa kattavat raportit verottajaa varten.

Kvarn X huonot puolet

Seuraavat ominaisuudet ovat mielestämme Kvarn X:n huonoja puolia.

OminaisuusInfo
Uusi palvelu Kvarn X on toiminut Suomen markkinoilla vasta vuodesta 2023 lähtien, joten palvelun toiminnasta on rajallisesti kokemuksia.
Kirjautuminen Vaikka pankkitunnuksilla kirjautuminen on turvallista, se on myös hidas prosessi. Tämä voi ärsyttää aktiivista käyttäjää.
Kotiuttaminen Kryptovaluuttojen kotiutus on rajoitettu toistaiseksi vain Bitcoiniin ja Ethereumiin, ja sekin täytyy aktivoida erikseen asiakaspalvelun kautta.
Talletukset Talletus onnistuu vain pankkisiirrolla eli debit-korttia tai luottokorttia ei vielä tueta.

Kvarn X:stä on helppo listata selvästi enemmän hyviä kuin huonoja puolia!

Kvarn X kokemuksia

Asialinjan tiimillä on Kvarn X kokemuksia vuodesta 2024 lähtien. Toistaiseksi meillä on palvelusta pääasiassa positiivista sanottavaa. Kaikki toimii kuten pitääkin, minkä lisäksi Kvarn X on ehtinyt parantaa tuotettaan jo useaan otteeseen.

Kryptopörssejä käytetään nykyisin pääasiassa mobiililaitteilla. Kvarn X:ltä löytyy myös laadukas mobiilisovellus, jossa oleelliset toiminnot on helppo tehdä. Myös navigointi on varsin selkeää. Onko Kvarn X:n mobiilisovellus paras suomalaisista toimijoista – vaikea sanoa. Nämä ovat makuasioita.

Käytössä korostuvat vahvasti Kvarn X:n vahvuudet eli tarjonta ja kulut. Yli 50 krypton valikoima riittää suurimmalle osalle kryptosijoittajista oikein hyvin. Jos kuulostaa hyvältä, niin tutustu Kvarn X:ään tästä linkistä!

kvarnx arvostelu

Kryptoja on helppo ostaa ja myydä. On myös hienoa, että valikoimaa on kasvatettu joka kuukausi laajemmaksi. Lisäksi Kvarn teki päivityksen kesällä 2024, minkä ansiosta ostovaiheessa voi syöttää myös eurosumman (esim. 100 euroa). Sitä ennen ostettava määrä piti syöttää ostettavassa kryptovaluutassa.

Entä sitten heikkoudet eli onko myös huonoja Kvarn X kokemuksia?

Kirjautuminen palveluun on hieman kömpelöä pankkitunnuksilla kun on tottunut biometriseen loginiin eli silmäskanniin. Hyvä asia tietysti turvallisuuden kannalta, mutta appi loggaa myös ulos turhan ripeästi, joten tuntuu, että pankkitunnuksia saa olla syöttämässä turhan tiuhaan.

Kryptojen kotiutuksen puuttuminen on myös selkeä miinus muiden kuin Bitcoinin ja Ethereumin osalta. Oletamme, että tämä paranee tulevaisuudessa. Muuten on kyllä vaikea keksiä mitään huonoa sanottavaa.

Onko sinulla myös Kvarn X kokemuksia? Jos kyllä, niin kommentoi ihmeessä ja auta tekemään artikkelista parempi lukijoille.

Kvarn X tilin avaus

Kvarn X tilin avaus tapahtuu helposti alle vartissa. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle.

Avaa Kvarn X tili tästä

Valitse asiakastyypiksi henkilöasiakas ja kirjaudu seuraavaksi sisään pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen suoritetaan KYC-prosessi, kuten nykyisin kaikissa pörsseissä. Sinun täytyy vastailla kysymyksiin varojesi alkuperästä ja kertoa millaisia summia aiot palveluun tallettaa.

Erona muihin pörsseihin on käyttäjätunnuksen ja salasanan puuttuminen. Kvarn X:ään ei siis luoda erillistä käyttäjätiliä, vaan kirjaudut jatkossakin aina palveluun pankkitunnuksilla.

Rekisteröinnin lopuksi sinut ohjataan palveluun sisälle. Saat myös sähköpostiisi viestin onnistuneesta rekisteröinnistä.

Eurojen talletus Kvarn X -tilille

Kvarn X tukee eurojen talletusta tilille pankkisiirroilla. Tarjolla ei ole toistaiseksi muita talletustapoja, kuten esimerkiksi debit-kortti tai luottokortti. Tosin, Suomessa tehdyt SEPA-siirrot ovat usein perillä muutamassa tunnissa, joten tämä ei ole suuri ongelma.

Voit tehdä joko normaalin SEPA-siirron tai reaaliaikaisen talletuksen, joka on toteutettu Klarnan avulla. Talletus tehdään klikkaamalla mobiiliapin oikeasta ylänurkasta avautuvaa valikkoa.

kvarnx talletus

Voit tämän jälkeen valita ”Reaaliaikainen talletus” tai ”Talletus tilisiirrolla” -vaihtoehdon. Samasta valikosta löytyy myös ”Nosta” -optio, jos haluat kotiuttaa euroja tililtäsi.

Kryptovaluuttojen osto Kvarn X:stä

Kvarn X:stä voi ostaa euroilla 50 erilaista kryptovaluuttaa. Tarjonnassa ovat kaikki tunnetuimmat kryptot, kuten Bitcoin, Ethereum, XRP, Dogecoin jne. Kvarn X listaa myös kolme suosituinta stablecoinia eli USDC, USDT ja DAI. Suurimmalle osalle sijoittajia tarjontaa on enemmän kuin tarpeeksi.

Kryptojen osto tapahtuu Kaupankäynti-sivulta. Kyseisellä sivulla listataan ensin Kvarnin valikoima. Klikkaa haluamaasi kryptoa ja etene ostolomakkeelle. Alla olevassa kuvassa ollaan ostamassa esimerkkinä 0,0003 bitcoinia.

kvarnx osta kryptoja

Osto voidaan suorittaa toistaiseksi vain syöttämällä määrä ostetussa kryptovaluutassa, eli tässä tapauksessa bitcoinissa. Et voi siis syöttää summaa 100 euroa. Tämä on selkeä puute, mikä varmasti korjataan aikanaan.

Kvarn X:ssä voi luoda myös salkkuja. Voit ajatella niiden olevan kuin portfolioita. Kyseessä on mukava pieni lisätoiminto, jos haluat organisoida omistuksiasi tietyllä tavalla.

Ostettu kryptovaluutta näkyy tilisi saldossa parin sekunnin jälkeen.

Verotus ja Kvarn X

Kvarn X ei lähetä automaattisesti tietoja kaupoistasi Suomen verottajalle. Sama koskee myös muitakin kryptovaluuttapörssejä, joten Kvarn X ei eroa tässä suhteessa kilpailevista palveluista. Sinun täytyy itse huolehtia veroilmoituksen tekeminen kryptotreideistäsi joka vuosi.

Kvarn X tarjoaa kuitenkin kattavat raportit avuksesi. Jos suoritat kaiken kaupankäyntisi vain Kvarn X:ssä, verotuksen tekeminen on todella helppoa. Muussa tapauksessa kannattaa hyödyntää kryptovero-ohjelmistoja, jotka laskevat voitot ja tappiot puolestasi.

Kvarn X kulut

Kvarn X kulut ovat alimmillaan vain 0,4 prosenttia. Tämä tekee palvelusta erittäin kilpailukykyisen muihin suomalaisiin toimijoihin verrattuna.

Kvarn X kulut ovat kolmitasoiset. Saat sitä matalammat kulut, mitä enemmän treidaat.

  • Taso 1: 0,4 % kulut (Kaupankäyntivolyymi yli 100.000 € edellisen 90 päivän aikana).
  • Taso 2: 0,6 % kulut (Kaupankäyntivolyymi 10.001–100.000 € edellisen 90 päivän aikana).
  • Taso 3: 0,8 % kulut (Kaupankäyntivolyymi 0–10.000 € edellisen 90 päivän aikana).

Vaikka treidausvolyymisi jäisi matalaksi, myös lähtötason 0,8 % kulut ovat hyvin kilpailukykyiset.

Kvarn X ei peri kuluja tilin avaamisesta tai käytöstä. Myös eurojen siirrot tilille ja tililtä ovat ilmaisia.

Steikkaus (staking) Kvarn X:ssä

Steikkaus eli staking erottaa Kvarn X:n kilpailevista palveluista. Kvarn X lisäsi tämän palvelun valikoimiinsa huhtikuussa 2024 ensimmäisenä suomalaisena kauppapaikkana. Steikkaus on ensi vaiheessa mahdollista Ethereumin avulla.

Ethereumin steikkaus on toimenpide, jossa Ethereum-verkon validaattori lukitsee Ethereumia saadakseen oikeuden luoda uusia lohkoja. Tästä hyvityksenä validaattorit saavat steikkauspalkkioita. Niiden suuruus ilmoitetaan vuosikorkona sijoitetulle pääomalle.

Alla on kuva stakingrewards.com -sivustolta, jossa näkyy suosituimpien Proof of Stake -kryptovaluuttojen steikkauspalkkioita. Palkkiot ovat useimmiten 1–10 prosentin välimaastossa.

stakingrewards

Piensijoittaja ei voi alkaa validaattoriksi korkean rahallisen panoksen vuoksi. Vaihtoehto tälle on delegointi. Kvarn X toimii tässä välikätenä, eli palvelu välittää sinun Etherisi validaattorille steikattavaksi ja ottaa tästä hyvästä 30 % siivun palkkioista itselleen.

Steikkaus ei ole täysin riskitöntä, mutta kryptovaluuttojen maailmassa sitä voidaan pitää matalariskisenä optiona – etenkin Ethereumin tapauksessa. Sinun on syytä huomioida, että steikatut ETH-tokenisi ovat lukittuina mahdollisesti useita viikkoja vielä steikkauksen lopettamisen jälkeen.

Ethereum maksaa tällä hetkellä noin 3,2 % steikkauspalkkiota, josta jää Kvarnin siivun jälkeen noin kaksi prosenttia käyttäjälle. Tulevaisuudessa tarjolla on myös mm. Solanan steikkausta, jossa korko on tuplasti suurempi.

Yhteenveto

Kvarn X on laadukas ja aktiivinen tulokas Suomen kryptomarkkinassa, jota voi suositella kaikille kryptosijoittajille! Palvelusta ei ole kuulunut toistaiseksi mitään negatiivista. Sen taustavoimat ovat myös kokeneita alan osaajia, joten Kvarn X vaikuttaa olevan luotettava ja toimiva paketti.

Asialinjan tiimi pitää siitä, että Kvarn X on lähtenyt haastamaan alan vanhat toimijat ja tuonut selkeästi muista poikkeavia ominaisuuksia. Laajempi tarjonta, matalammat kulut ja nyt uutuutena myös steikkaus. Myös pankkitunnusten käyttö kirjautumisessa on alalla uutta.

Aika näyttää, miten ison suosion Kvarn X saavuttaa Suomessa. Asialinja suosittelee tutustumaan palveluun. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, eikä sinulta peritä myöskään kuukausi- tai vuosimaksuja.

Tutustu Kvarn X:ään tästä

Kvarn X on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Tämän lisäksi yhtiö julkaisee Kvarn Pulse -uutiskirjettä, joka sisältää hyödyllistä markkina-analyysia. Voit tilata uutiskirjeen Kvarnin sivuilta.

Asialinjan tiimi
Asialinjan tiimi

Asialinjan tiimi koostuu sivuston kirjoittajista. Artikkelit, jotka ovat tiimin tekemiä, ovat useiden kirjoittajian yhteistyön tulos. Asialinjan tiimissä on ajoittain mukana myös sivuston ulkopuolisia ammattilaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *