Lauri Markkanen NBA
Urheilu

Lauri Markkanen – Suomen kaikkien aikojen lupaavin joukkueurheilija

Lauri Markkanen on Suomen mittapuulla poikkeuksellinen urheilija. 19-vuotias Markkanen on nousemassa maailman valioiden joukkoon yhdessä maailman suurimmista joukkuelajeista. Superlupaus tullaan varaamaan kymmenen parhaan pelaajan joukossa ensi vuoden NBA:n varaustilaisuudessa. Pienintä varausnumeroa suomalaisittain pitää hallussaan tällä hetkellä Petteri Koponen, joka huudettiin vuoden 2007 varaustilaisuudessa numerolla 30. Koripallolegenda Hanno Möttölä varattiin numerolla 40.

213-senttisestä Markkasesta on tulossa koripallon Jari Litmanen. Mikä tekee tästä nuoresta miehestä Suomen kaikkien aikojen lupaavimman koripalloilijan – ja kenties kotimaan kaikkien aikojen lupaavimman joukkueurheilijan?

Lähipiirin tuki ja veljesten välinen kilpailu

Markkanen tulee perheestä, jossa urheilu on ollut aina arjessa läsnä. Isä Pekka on entinen maajoukkuetason koripalloilija. Koripallomaajoukkueen päävalmentaja, Henrik Dettmann, näki isä-Markkasessa lahjakkuuden tämän esiintyessä nuorten maajoukkueleireillä 90-luvulla. Laurin syntyessä vuosituhannen lopulla Dettmann tiedusteli isältä, saisiko tehdä pojan kanssa jo sopimuksen.

Markkasten perheestä löytyy roppakaupalla urheilullista lahjakkuutta. Hänen äitinsä Riikka on myös entinen huippu-urheilija, joka saavutti urallaan koripallon SM-hopeaa. Ei liene siis liioittelua todeta, että Laurin geenit lienevät kohdillaan. Lisäksi veli Miikka on pelannut koripalloa nuorten maajoukkuetasolla ja isoveli Eero luo tällä hetkellä kansainvälistä uraa jalkapallokentillä.

Veljesten välinen kilpailu on ajanut Lauria eteenpäin. Nuorimpana veljenä Lauri oli usein häviäjän roolissa veljesten välisissä pihamittelöissä. Välillä tunnelma saattoi äityä kiihkeäksikin. Halu voittaa ajoi Markkasta harjoittelemaan yhä enemmän ja enemmän. Kuka nyt haluaisi veljilleen hävitä? Lisäksi isä Pekka toimi harjoitusvastustajana lukemattomia kertoja.

Markkanen on aina halunnut olla paras. Hän on ymmärtänyt myös sen, että ollakseen paras täytyy harjoitella kuten parhaat. Markkanen haluaa murtaa ajatukset siitä, että hänen heittotaitonsa olisi perua hänen vanhemmiltaan. Koripallolahjakkuuden mukaan taidot ovat lukuisten, raakojen työtuntien tulosta. Harjoittelua eivät rajoittanut pakkaset tai muutkaan luonnonoikut. Lapaset kädessä koreja nakkaillut Markkanen ajautui ylirasitustilaan 16-vuotiaana. Sittemmin tästä on otettu opiksi harjoittelussa.

Lauri Markkanen – taitelija

Raameista Markkasen menestys ei tule jäämään kiinni. Ne ovat suorastaan ideaalit koripalloammattilaiselle. Keskeinen kysymys nuoren huippulupauksen kohdalla onkin pääkopan kestävyys. Sekin vaikuttaisi olevan lujaa tekoa. Tärkeässä roolissa tässä on ollut isä, joka kiertänyt Laurin matkassa uran alkutaipaleella. Kokeneelta ketulta löytyy varmasti hyviä ohjeita tiukkoihin tilanteisiin. Ylipäätään turvallisessa ja unelmia tukevassa ympäristössä kasvaminen on tehnyt hyvää Markkaselle. Lisäksi veljet ovat varmasti palauttaneet maan pinnalle, jos lievää kohoamista on ollut havaittavissa.

Lauri Markkanen on taiteilijasielu, joka haaveilee valokuvaajan ammatista ja on opiskellut koulussaan tähtitieteitä. Se on se jokin, mikä erottaa zlatanit, ronaldot, ovechkinit ja laineet muista taunotasalakeista. Tämän lisäksi nuorella miehellä on kokonaispaketti lähes täydellisesti kasassa. Luvassa on penkkiurheilijan juhla-aikaa!

Tekstin on tuottanut Miika Kyllönen | Kuva: Pexels | Lähteet: Yle, HS, CBS Sports

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Urheilu