lincoln lawyer arvostelu
Elokuvat

Elokuva-arvostelu: Lincoln Lawyer

Lincoln Lawer ei ole elokuvana kovinkaan tunnettu, johtuen osittain myös Matthew McConaugheyn naamasta. Ennen 2010-lukua McConaughey tunnettiin pääasiassa rooleistaan monissa tyhjänpäiväisissä Hollywood-elokuvissa, mutta viimeiset 5-6 vuotta ovat olleet selkeä käänne parempaan. Lincoln Laywer kuuluu ehdottomasti McConaugheyn uran hyvään vaiheeseen, jota ovat seuranneet laatuelokuvat kuten Mud, Dallas Buyers Club, The Wolf of Wall Street, Interstellar, sekä TV-sarja True Detective.

Matthew McConaugheyn esittämä Lincoln Lawyer eli Mike Haller, on Lincoln-limusiinia toimistonaan käyttävä asianajaja. Haller on lipevä suustaan. Hän tuntee sekä katujen että oikeussalien kaikki kiemurat. Haller saa elokuvassa hoidettavakseen rahakkaan tapauksen, joka vaikuttaa ensin varsin selkeältä. Ryan Philippen esittämä Louis Roulet on rikkaan perheen lapsi, ja syytettynä prostituoidun pahoinpitelystä. Roulet kertoo olevansa syytön tapahtumiin, ja todisteet tuntuvat tukevan hänen kertomaansa tapahtumaketjua. Haller ottaa tapauksen hoitoonsa William H. Macyn esittämän Frank Levinin kanssa, ja kaksikko alkaa valmistella puolustuksen todistusaineistoa.

Pikkuhiljaa tapaus menee yhä oudompaan suuntaan. Haller löytää vaarallisia todisteita, joista Roulet ei alun perin puhunut mitään. Lisäksi tapaus näyttäisi kytkeytyvän pelottavalla tavalla muutaman vuoden takaiseen juttuun, jossa Hallerin puolustama henkilö joutui vankilaan samanlaisissa olosuhteissa. Mitä syvemmälle hän uppoaa Rouletin casen todistusaineistoon, sitä selkeämmäksi tilannekuva muodostuu: Haller ei saanut juttua vahingossa. Peli alkaa muuttua kovemmaksi, ja Haller huomaa olevansa itsekin vaarassa – niin ovat myös hänen partnerinsa Frank, sekä Hallerin vaimo Maggie (Marisa Tomei).

Lincoln Lawyer on hyvin rakennettu draama, jonka pääosissa on mainiosti rooleihinsa sopivat henkilöt. Elokuva oli myös kohtalainen kaupallinen menestys, sillä se keräsi 87 miljoonan dollarin lipputulot suhteessa 40 miljoonan budjettiin. Lincoln Lawyer on tästä huolimatta varsin vähälle huomiolle jäänyt elokuva ainakin Suomessa, mutta täysin syyttä. Kyseessä viihdyttävä elokuva, jossa on sopiva tasapaino oikeussalin sekä sen ulkopuolisten tapahtumien välillä.

Katso myös alla oleva elokuvan traileri!

Kuva: kuvakaappaus trailerista 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Elokuvat