Margin Call elokuva-arvostelu

margin call elokuva arvostelu
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Margin Call on intensiivinen draama, joka kuvaa yhden vuorokauden tapahtumia investointipankin sisällä vuoden 2008 finanssikriisin alkumetreillä.

Elokuvan perustiedot

Margin Call valmistui vuonna 2011 ja sen ohjasi J.C. Chandor. Elokuvan pääosissa nähdään useita tunnettuja näyttelijöitä, kuten Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Zachary Quinto ja Stanley Tucci.

Elokuvan lipputulot olivat merkittävät, ja se sai laajalti positiivista huomiota sekä kriitikoilta että yleisöltä. Elokuva ei perustu kirjaan, vaan se on alkuperäinen käsikirjoitus, joka keskittyy finanssikriisin (2008) aikaisiin tapahtumiin.

Kriitikot ylistivät elokuvan käsikirjoitusta, ohjausta ja näyttelijöiden suorituksia.

Elokuvan juoni

Margin Call seuraa investointipankin työntekijöitä 24 tunnin aikana, kun he yrittävät selviytyä orastavasta finanssikriisitä. Kun nuori analyytikko (Zachary Quinto) löytää potentiaalisesti tuhoisan taloudellisen epätasapainon yrityksen taseista, se käynnistää kiireellisen ja jännittyneen sarjan tapahtumia.

Yrityksen johto, mukaan lukien sen karismaattinen toimitusjohtaja (Jeremy Irons), yrittää epätoivoisesti ratkaista tilanteen ja minimoida vahingot. Elokuvan aikana katsojat pääsevät näkemään, kuinka moraali, lojaalius ja ahneus kohtaavat rahoitusmaailman korkeimmilla tasoilla.

Margin Call elokuva-arvostelu

Margin Call tarjoaa katsojalle varsin todentuntuisen kuvauksen siitä, mitä investointipankkien sisällä saattoi tapahtua vuoden 2008 finanssikriisin alkumetreillä. Se paljastaa hyvin pankkimaailman sisäiset paineet ja moraaliset dilemmat.

Elokuvan alussa koetaan myös korporaatioiden kylmä todellisuus, kun Stanley Tuccin esittämä Eric Dale saa potkut 19 vuoden palveluksen jälkeen. Dale ei saa suuria fanfaareja vaan mies ohjataan ulos toimistostaan varttitunnissa.

Elokuvan vahvuus on sen kyvyssä näyttää, kuinka eri hahmot reagoivat kriisiin. Kevin Spaceyn esittämä Sam Rogers, lojaali yrityksen mies, joutuu kohtaamaan omat moraaliset dilemmansa samalla kun yrittää pelastaa yrityksen.

Jeremy Ironsin esittämä John Tuld, yrityksen toimitusjohtaja, on kylmä ja laskelmoiva, mutta samalla hän ymmärtää, mitä on tehtävä yrityksen pelastamiseksi. Ironsin tähdittämät kohtaukset elokuvan lopussa ovat ehdottomasti Margin Callin parasta antia.

Margin Callia voi suositella kaikille finanssimaailman elokuvien ystäville. Siinä missä The Big Short kuvaa finanssikriisiä laajalla linssillä ja useista eri näkökulmista, Margin Call keskittyy yhden yrityksen ja yhden päivän tapahtumiin.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *