Kristian Sundqvist ääriajattelu
Satraapin linjanveto

Miksi Sundqvist on Asialinjalla?

Tämän sivuston omistaja ja ylläpitäjä eli media-alan kielellä kustantaja Antti Hyppänen kertoi toukokuussa hurjasta ideastaan: aloitteleva verkkolehti ilman klikkihuorausta, hömppää, tissejä ja hassuja eläinvideoita. Yhteisö ihmisille, jotka haluavat tutustua ympäröivään maailmaan pintaa syvemmältä.

Asianlinjalla ei ole myöskään pakkoa tunkea mahdollisimman nopeasti julki toimittajan “kommenttia” mihin hyvänsä lukijoiden mieliä potentiaalisesti kuohuttavaan uutistapahtumaan. Kavahdan nykyistä suomalaista mediatodellisuutta, joka pursuaa vahvoja ja mukavarmoja mielipiteitä asiaan kuin asiaan. Donald Trumpin ja brexitin kaltaisten valtavan monimutkaisten ja -uloitteisten asioiden suuntaan ammutaan lonkalta.

Ei ehkä niin osu, mutta pääasia, että paukkuu. Maalit ovat niin kaukana, että lukijat eivät yleensä kykene tarkistamaan taulua.

Toinen ajankuva on ainakin näennäisesti maahanmuuton ympärillä kuohuva kulttuurisota. Siinä aseina ovat sanat ja laajemmin ottaen käsitteet, kun 2010-luvun Suomessa yritetään vetää kulttuurisia ja aatteellisia rajoja. Ilmiö on osittain yleiseurooppalainen linkittyen muun muassa kaupungistumiseen, mutta tuskin semanttinen jankkaus ja muu metakeskustelu monessa muussa maassa on Suomen kaltaisiin sfääreihin yltänyt?

Kohinaa kohinan päällä, pikkuruiseen osaan siitä olen ollut itsekin syyllinen. Asianlinja voisi olla pieni hedelmällinen saari kohisevalla, kitkeränsuolaisella merellä?

Älköön tällä ymmärrettäkö, etteikö Sundqvistin palstoilla olisi luvassa myös mielipiteitä, polemiikkaa, provojakin. Kirjoitin Sundqvistin Maailma -palstamme perustukseksi näkemykset juurikin Trumpista, brexitistä, EU:sta ylipäätään sekä kotimaisesta kulttuurisodasta eli tässä tapauksessa eräästä sen päähenkilöstä. Tekstien kanssa saa ja halutessaan kannattaa olla eri mieltä.

En kuitenkaan koskaan joudu keksimään mielipidettä vain siksi, että joku (ihan mikä tahansa) nopea kommentti vaikka terrori-iskusta on varma klikkausmagneetti. Enkä takuulla yritä edettää omia piilotettuja agendojani missään asiassa. Enkä ota silmätikkuja, joita palstoilla haukuttaisiin, koska heitä niin syvästi inhoan.

Tai no, viimeksi mainitun asian osalta teen varauksen Jyrki Kataisen osalta. Joku raja linjan asiallisuudella jopa Asialinjalla.

Asialinja on uunituore verkkolehti, jota tehdään hyvin pienillä resursseilla. Tällä hetkellä meillä on pari innokasta tyyppiä, hyvä nimi, mielestämme hyvä idea ja suomenkielinen maailma auki. Tämä on startup, jollaisista media-alalla vain jokunen prosentti varsinaisesti menestyy.

Uskon Asialinjan mahdollisuuksiin, muuten en olisi mukana. Sinä voit vaikuttaa asiaan jakamalla meitä sosiaalisessa mediassa, eikä meillä muita markkinointikeinoja olekaan.

Asialinja ei muuten tarkoita, että unohtaisimme huumorin. Sitä pitää maailmassa olla ja johan yksi täysi vitsi (Katainen) mainittiin.

Asialinja on edustettuna myös sosiaalisessa mediassa. Voit kommentoida uusimpia artikkeleita paitsi sivullanne myös twitterin tai Facebookin kautta. Evil Dead II -elokuvan eli kaikkien aikojen hauskimman kauhuleffan demoneja lainaten: Join us!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

1 Comment

  1. […] käy tuota kulttuurisotaa, vaan yritän välillä toimia sen sotakirjeenvaihtajana, kuten Asilinjalla aloittaessani lupailin. Nyt kirjautui jälleen yksi pieni taisteluvoitto Halla-aholle, eikä alkusysäykseksi tarvittu […]

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *