aarrearkku
Historia

Miljonäärin piilottama kulta-aarre on edelleen löytämättä

Amerikkalainen Forrest Fenn ei ole tunnettu nimi kotimaansa ulkopuolella, mutta hänen piilottamansa aarre on saavuttanut jo maailmanlaajuista huomiota. Fenn on 87-vuotias miljonääri, joka on luonut modernin ajan suurimman aarrejahdin. Hän on haudannut Kalliovuorille miljoonien arvoisen aarteen, jota tuhannet ihmiset etsivät joka päivä. Aarrejahti on vaatinut vuosien mittaan myös useita kuolonuhrejta.

Forrest Fenn on entinen Vietnamin sodan lentäjä

Forrest Fenn on entinen Yhdysvaltain armeijan lentäjä, joka suoritti Vietnamin sodassa 328 tehtävää. Hän sai 20 vuoden armeijaurastaan myös useita mitaleita. Fenn jäi eläkkeelle 1970-luvulla ja muutti New Mexicoon, jossa hän ryhtyi taidekauppiaaksi. Kekseliäs mies onnistui luomaan miljoonabisneksen alalla, josta hänellä ei ollut mitään kokemusta.

“I’ve never been interested in art. Art to me was always a commodity. If you say that out loud, everybody will throw rocks at you. It’s like cussing in church.… But I looked at it as a business instead of a love. I never loved art, and that’s what gave me an advantage.”

Fennin elämä muuttui peruuttamattomasti 1980-luvun lopulla, jolloin hänellä diagnosoitiin pitkälle edennyt syöpä. Hoitoja tehnyt lääkäri ei ollut positiivinen Fennin mahdollisuuksista, mutta mies toipui lopulta täysin vuonna 1988.

Miljonääriksi tullut Fenn luuli hoitojen aikana kuolevansa ja halusi julkaista elämäkertansa. Tässä vaiheessa hän sai myös idean kätketystä aarteesta. Fenn halusi alun perin kuolla aarteensa mukana, mutta idea ei miellyttänyt elämäkerran julkaisijaa.

Forrest Fenn ja idea aarrejahdista

Hoidoista selvittyään idea aarrejahdista jäi kytemään – Fenn toteutti sen lopulta vuonna 2010. Hän oli kerännyt varsinaista aarretta jo parin kymmenen vuoden ajan. Kyseessä on miehen omien sanojensa mukaan kirstu täynnä kultakolikoita, joiden arvo on tällä hetkellä miljoonia dollareita.

Eräänä päivänä miljonääri livahti kotoaan aarre mukanaan ja hautasi sen toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. Fenn oli tässä vaiheessa jo 80-vuotias, mikä rajoitti melkoisesti aarteen mahdollista sijoituspaikkaa. Hän teki omien sanojensa mukaan kaksi eri matkaa maastoon saadakseen koko aarteen sisällön kuljetettua määränpäähän.

Fenn piti tempauksensa salassa myös omalta perheeltään. Hänen kaksi tytärtään kuulivat asiasta vasta siinä vaiheessa, kun Forrest julkaisi omaelämäkertansa The Thrill of the Chase. Kirja sai valtavasti julkisuutta heti ilmestyttyään. Fenn painatti sitä ensin vain 1000 kappaletta, mutta nykyisin tuo määrä on ylitetty jo 20-kertaisesti.

The Thrill of the Case liittyy olennaisesti aarteeseen. Se nimittäin sisältää Fennin vuosien aikana hioman runon, joka toimii karttana miljoonien arvoiseen arkkuun. Asia ei tietenkään ole näin yksinkertainen, sillä karttana toimiva runo on täynnä sopivan epämääräisiä vihjeitä.

forrest fenn runo vihjeet

Kuva: sivu Forrest Fennin elämäkerrasta. Kyseinen runo sisältää aarteen löytämiseksi tarvittavat vihjeet.

Runo sisältää Fennin mukaan yhdeksän vihjettä, joita oikein seuraamalla pääsee aarteen jäljille. Mielenkiintoista on se, että miljonäärin mukaan jotkut etsijät ovat päässeet alle sadan metrin päähän aarteesta. Tämän hän tietää siksi, koska seikkailijat lähestyvät Fenniä usein sähköpostitse kertoen tutkimastaan reitistä.

Netistä löytyy paljon erilaisia vinkkejä, joiden avulla aarteen mahdollista sijaintia on rajattu huomattavasti.

– The Treasure is hidden higher than 5,000 feet above sea level.
– No need to dig up the old outhouses, the treasure is not associated with any structure.
– The treasure is not in a graveyard.
– The treasure is not hidden in Idaho or Utah.

Fennin alkuperäinen idea oli antaa ihmisille toivoa ja luoda jotain erilaista. Vuosien myötä aarrejahti on alkanut vaatia myös kuolonuhreja, kun seikkailijat ovat kiipeilleet Kalliovuoren rinteillä.

Fenn: aarrejahtia ei lopeteta kuolonuhreista huolimatta

Kolme viimeisintä tapausta sattuivat parin kuukauden sisään viime kesänä. Jeff Murphy -niminen menehtyi 9. kesäkuuta 2017 etsiessään Fennin aarrearkkua. Murphyn jalka lipesi Kalliovuoren rinteellä, ja mies putosi reilut 150 metriä kuolemaansa.

Aarrejahti vaati seuraavan uhrinsa vain viikkoa myöhemmin. Pastori Paris Wallace oli kertonut perheelleen etsivänsä Forrest Fennin aarretta. Hänen ruumiinsa löydettiin rotkosta, muutaman mailin päästä miehen autosta.

Viimeisin aarrejahtiin liitetty kuolema tapahtui heinäkuussa 2017. Vasta 31-vuotias aarteenetsijä Eric Ashby menehtyi Arkansas-joella, jossa hän ilmeisesti hukkui.

forrest fenn aarrearkku

Kuva: miljonääri Forrest Fenn ja aarrearkku, jonka hän on omien sanojensa mukaan kätkenyt Kalliovuorille.

Forrest Fenn on saanut myös useaan otteeseen pyynnön lopettaa aarrejahti, ennen kuin useampi ihminen menettää henkensä sen etsinnässä. Joidenkin arvioiden mukaan koko juttu on myös huuhaata, eikä mitään aarretta ole edes oikeasti olemassa.

Fenn on todennut itse, että aarre on ja pysyy, kunnes se on löydetty.

“At this point, I don’t have any inclination to call off the search. Thousands of people are having positive experiences, and the rewards that come with hiking in the mountains are many. It is out of my hands now, and the search will continue until it is found.”

Tapaus on saanut jo vuosien aikana niin paljon huomioita, että miljonäärin olisi vaikea tehdä asialle mitään enää tässä vaiheessa. Aika näyttää, löytääkö joku mystisen aarrearkun vai paljastaako Fenn joku päivä kaiken olleen vain tekosyy saada ihmiset pois sohvalta TV:n äärestä.

Lähde: californiasunday.com,

Kuva: kuvakaappaus blazesolve.com ja westworld.com -sivustolta. Artikkelikuva Pixabay

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Historia