Miten tienata 1000 euroa: parhaat vinkit!

miten tienata 1000 euroa
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Voit tienata 1000 euroa yhdistämällä useita eri tulonhankintamahdollisuuksia, kuten freelance-töitä, flippaamista ja tavaroiden myyntiä kirpputorilla. Aivan ensin on tehtävä huolellinen budjetti omasta taloudesta. Saat artikkelista monta konkreettista ideaa, miten pääset käytännössä 1000 euron tavoitteeseesi.

Helpoin tapa tienata ylimääräistä rahaa on säästää olemassa olevista menoista. Ennen kuin ilmoittaudut iltavuoroon mäkkäriin, käy ensin läpi kaikki turhat tavarat kodistasi.  Asuntojen flippaaminen on suosittu strategia rahan tienaamiseen, mutta se vaatii luonnollisesti paljon pääomaa.

Jokainen meistä voi myydä jotain tuotteita tai palveluita. Toisen työpaikan hankkiminen on monille se helpoin tapa rahan tienaamiseksi. Yhteenvetona voidaan todeta, että voit tienata 1000 euroa monin eri tavoin.

Miten tienata 1000 euroa?

Voit tienata 1000 euroa yhdistämällä useita eri tulonhankintamahdollisuuksia, kuten freelance-töitä, flippaamista ja tavaroiden myyntiä kirpputorilla.

Tämä artikkeli vastaa kysymykseen ”miten tienata 1000 euroa” antamalla konkreettisia vinkkejä ja neuvoja tavoitteen saavuttamiseksi. Tarjolla on useita mahdollisuuksia, joista voit valita juuri sinulle sopivat.

Tienaamismahdollisuuksiin vaikuttaa myös oleellisesti oma varallisuus. Mitä enemmän sinulla on jo säästöjä, sitä enemmän tarjolla on mahdollisuuksia kalliimpien asioiden flippaamiseen tai tienesteihin sijoitustoiminnasta.

Huom. Jos haluat tähdätä vieläkin suurempiin tienesteihin, tutustu tähän artikkeliin: Ansaitse rahaa kotona 15.000 € / kk.

Tee ensin budjetti

Aivan ensin on tehtävä huolellinen budjetti omasta taloudesta. Budjetointi auttaa sinua löytämään säästökohteet, joiden avulla saat kenties jo pari sataa euroa säästöön kulutustottumuksia muuttamalla.

budjetointi

Voit tehdä budjetoinnin kynällä ja paperilla tai Excelillä. Kirjaa ensin ylös kiinteät kulut, joiden kokoon et voi vaikuttaa. Tällaisia ovat esimerkiksi vuokra, autolaina ja muut vastaavat kuukausittaiset kulut.

Tämän lisäksi meillä kaikilla on lukuisia menoja, joiden suuruuteen voimme vaikuttaa. Esimerkiksi puhelinlaskun, vakuutusmaksujen tai nettimaksun suuruus. Milloin olet kilpailuttanut edellisen kerran sähkösopimuksesi tai vakuutuksesi? Jos tilaat lehtiä, voit saada helposti myös paremman diilin.

Lopuksi voit siirtyä vaihteleviin kustannuksiin. Aloita budjetointi suurimmista menoeristä kuten ruokakuluista. Katso paljon rahaa kuuluu vaatteisiin, kosmetiikkaan, ravintoloihin ja niin edelleen.

Lähes kaikissa verkkopankeissa on mahdollisuus luokitella menot, tai pankkiappi tekee sen jopa puolestasi. Laske summat vuositasolla ja laske tästä sitten kuukausittainen keskiarvo.

Miten tienata 1000 euroa: viisi erilaista tapaa

Saat artikkelista monta konkreettista ideaa, miten pääset käytännössä 1000 euron tavoitteeseesi.

Euro säästetty on euro tienattu!

Helpoin tapa tienata ylimääräistä rahaa on säästää olemassa olevista menoista. Rahan tienaamiseen pätee nimittäin sama periaate kuin laihduttamiseen. On huomattavasti helpompi pudottaa painoa syömällä vähemmän kuin kuntoilemalla syödyt kalorit pois.

Vastaavasti, on helpompi tienata 100 euroa säästämällä nykyisistä menoista kuin hankkimalla lisätyö ja saada 100 euroa käteen (verojen jälkeen). Olipa elämäntapasi millainen hyvänsä, se on varmaa, että kaikesta voi säästää.

Organisoitu säästäminen on mahdollista vasta sitten, kun olet tehnyt ensin budjetoinnin.

Rahan säästäminen ei ole vaikeaa ja vaatii vain pientä uhrautumista. Mitä enemmän sinulla on ns. ylimääräisiä menoja, sen helpompaa on säästäminen. Jos käyt usein ravintoloissa, ostat herkkuja, hankit jatkuvasti vaatteita, shoppailet netissä jne. – hyviä uutisia! Saat taatusti pari sataa euroa kasaan pienillä uhrauksilla.

shoppailu

Voit valita käytännössä kaksi tapaa:

  1. Juustohöylä on malli, jossa karsit esim. 10–20 prosenttia useista menoeristä, jolloin sinun ei tarvitse luopua täysin mistään.
  2. Toinen vaihtoehto on lopettaa esimerkiksi kokonaan ravintoloissa tai baareissa käynti tai netissä shoppailu. Näin luovut yhdestä isosta menoerästä, mutta voit jatkaa muita nautintoja entiseen malliin.

Miten tienata 1000 euroa? Aloita karsimalla nykyisiä menoja, niin saat projektisi hyvin käyntiin!

Vinkki: Hyökkää suurimpiin menoeriin, jotka näet budjetistasi. Useimmille tämä on ruoka. Mitä suurempi menoerä, sitä suurempi säästömahdollisuus on tarjolla.

Lue lisää tästä artikkelista: Näin säästäminen tuo sinulle satoja euroja.

Myy turhat tavarat

Ennen kuin ilmoittaudut iltavuoroon mäkkäriin, käy ensin läpi kaikki turhat tavarat kodistasi. Hyvä nyrkkisääntö on tämä: jos et ole käyttänyt jotain tavaraa tai vaatetta vuoteen, et tarvitse sitä.

Kirpputori on helppo paikka myydä tavaroita. Netissä myynti on myös todella suosittua. Myy netissä kalliimpia tavaroita, joille saat paremman hinnan isomman yleisön avulla. Vie kirpparille kaikenlaista pientä roinaa, joita ei kannata postittaa yksittäispakattuina.

Miten tienata 1000 euroa? Budjetoinnin, säästämisen ja parin kirpparikeikan jälkeen olet hyvin todennäköisesti jo puolessa välissä!

Moni nuoremman sukupolven edustaja ei ole kuullut panttilainaamosta. Tämä on myös hyvä vaihtoehto etenkin koruille ja vastaaville esineille. Voit pantata esim. sormuksia tai koruja tiettyä summaa vastaan ja lunastaa ne sitten takaisin, kun taloudellinen tilanteesi on parantunut.

Satasen tai parin saaminen panttilainaamosta ei ole vaikeaa, jos laatikon pohjalla on yhtään kultaa tai hopeaa sisältäviä koruja.

Flippaaminen

Asuntojen flippaaminen on suosittu strategia rahan tienaamiseen, mutta se vaatii luonnollisesti pääomaa. Flippaus ei kuitenkaan liity pelkästään asuntoihin. Se on vain trendikkäämpi sana ”osta halvalla ja myy kalliilla” -toiminnalle.

Internet on avannut valtavasti uusia mahdollisuuksia flippaamiseen. Yllättävän moni tekee mukavaa lisätuloa siten, että hankkii tiettyjä tuotteita (netin kautta) ulkomailta ja myy ne Suomessa mukavalla katteella. Suosittuja palveluita ovat AliExpress ja eBay.

ebay

Flippausta voi harrastaa myös Suomen sisällä. Yksi suosittu alue ovat erilaiset keräilytavarat. Välillä harrastajat lopettavat keräilyn ja myyvät koko keräilykokoelmansa kerralla, jolloin saat erinomaisia hintoja verrattuna ostamalla kokoelma yksitellen.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten voit flipata tavaroita eli ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Toinen esimerkki ovat konkurssihuutokaupat, joista voit tehdä todella hyviä löytöjä.

Flippaus vaatii hyvät pohjatiedot tietyn sektorin tuotteista ja palveluista, jotta ymmärrät mitkä ovat väärin hinnoiteltuja. Flippaus vaatii myös hieman pääomaa.

Flippaus on monille tuottava harrastus, jolla voit tienata suhteellisen pienellä vaivalla pari sataa euroa kuukaudessa lisätuloja. Suosittelen keskittymään sellaisiin tuotteisiin, joita on helppo postittaa ja joissa yksikköhinta on yli 50 euroa.

Jos yrität flippailla parin euron arvoista rojua, se ei ole kannattavaa. Kannattaa myös keskittyä sellaisiin tuotteisiin, joista tiedät todella paljon.

Myy tuotteita tai palveluita

Jokainen meistä voi myydä jotain tuotteita tai palveluita. Riippuu täysin taidoistasi ja esim. asuinpaikastasi mitä mahdollisuuksia on tarjolla. Jos olet nuori, voit tehdä pihatöitä tai kolata lumia asuessasi omakotitaloalueella. Jos olet eläkkeellä, voit tehdä kotona käsitöitä ja myydä tuotteita kirpparilla tai netissä.

Internet tarjoaa monia eri mahdollisuuksia. Oletko hyvä somessa? Voit myydä yrityksille palveluna sometilien ylläpitoa, videoiden editointia tai graafikon palveluita. Mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Kaikilla meistä on jotain taitoja. Ja vaikka ei olisi, voit oppia minkä tahansa asian nykyisin Youtubessa täysin ilmaiseksi.

Nykyisin on helppo tarjota palveluita myös kevytyrittäjänä esimerkiksi ukko.fi -palvelun kautta. Voit näin ollen laskuttaa myös yrityksiä kätevästi.

Hanki lisätöitä

Toisen työpaikan hankkiminen on monille se helpoin tapa rahan tienaamiseksi. Jos et ole natiivi netissä eikä sinulla ole turhaa roinaa tai erikoisia taitoja, voit aina hankkia lisätöitä. Niitä maailmassa nimittäin riittää.

Riippuu täysin henkilöstä, millainen lisätyö on kenellekin sopiva. Myös asuinpaikka ja käytössä olevat liikkumismuodot vaikuttavat asiaan. Kehä 3:n sisäpuolella on aivan erilaiset mahdollisuudet tienesteihin kuin pienillä paikkakunnilla.

Fakta on kuitenkin se, että Suomessa on tällä hetkellä krooninen työvoimapula. Maa on täynnä erilaisia pienipalkkaisia töitä, joihin ei löydy tekijää. Suomalaiset eivät enää halua siivota tai ajaa bussia. Moni muukin perinteinen ala joutuu hakemaan työvoimaa jatkuvasti ulkomailta.

siivous

Pienipalkkaiset työt eivät houkuttele, kun palkka ei riitä elämiseen kohonneiden elinkustannusten aikana. Tällaiset työt toimivat kuitenkin kakkosduunina, joita voit tehdä iltaisin tai viikonloppuisin normaalin työsi lisäksi.

Toinen työ ei usein houkuttele, koska se tarkoittaa menetettyä vapaa-aikaa. Tämä on totta. On kuitenkin hyvä huomioida, että kirpparilla kiertely ja flippaaminen vievät myös aikaa. Harva kuitenkaan laskee tälle työlle mitään arvoa, kun se nähdään harrastuksena eli oman vapaa-ajan käyttönä.

Huomaa, että lisätöitä voi nykyisin tehdä myös netin kautta, jolloin asuinpaikallasi ei ole merkitystä. Asialinjasta löytyy oma artikkelinsa, joka keskittyy juuri netissä tienaamiseen. Lue lisää: Tienaa rahaa netissä!

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että voit tienata 1000 euroa monin eri tavoin. Kannattaa lähteä liikkeelle helpoimmista asioista eli omien menojen karsimisesta ja turhan tavaran myynnistä. Jos tavoitteenasi on saada tonni taskuun kertaluontoisesti, voit saada sen kasaan jopa yhdessä kuukaudessa pienellä vaivalla.

Jos taas tavoittelet säännöllistä lisätuloa, tavaroiden myynti tai kanittaminen ei enää riitä. Joudut valitsemaan jonkin tavan tienata lisää rahaa. Budjetointi ja säästäminen auttaa siitä huolimatta. Mitä pienemmät menot, sitä vähemmän sinun on tehtävä lisätöitä tonnin tienaamiseksi.

Kaipaatko vielä lisää vinkkejä? Tsekkaa Asialinjan kattava opas miten saada rahaa nopeasti, jossa on kerrottu peräti 30 erilaista vinkkiä tienaamiseen!

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *