MTV C More
Teknologia

MTV haastaa Netflixin ja aloittaa C More -suoratoistopalvelun

Mediakenttä on tällä hetkellä kovassa murroksessa, ja kuluttajia houkutellaan jatkuvasti TV:n sekä muiden päätelaitteiden ääreen uusilla palveluilla. Tänään julkaistun uutisen mukaan Maikkari avaa ensi kuussa uuden C More -palvelun, jonka alle kootaan kaikki MTV:n nykyinen maksullinen sisältö urheilusta elokuviin.

Suoratoistopalvelusta tulee ulos kaksi eri versiota; 9,95e/kk hintaan saa näkyviin leffat ja sarjat, ja 24,95e/kk maksava kalliimpi versio tuo kuluttajalle myös kaiken MTV:n urheilusisällön kuten F1, MM-jääkiekko, hiihtolajit ja niin edelleen. Suoratoistopalvelun lisäksi C More -maksukanavapaketin voi yhä tilata myös antenni-, kaapeli- ja satelliittiverkon kautta katsottaviksi. Verkossa toimiva Katsomo -palvelu jää uudistuksen jälkeen edelleen toimintaan, mutta sen sisältö tulee vapaasti katseltavilta mainosrahoitteisilta kanavilta.

C More houkuttelee suomenkielisellä tarjonnalla

Maikkarin mukaan sen kilpailuetuna Netflixiin ja muihin ulkomaisiin toimijoihin verrattuna on suomalaisille suunnattu tarjonta. Perheitä houkutellaan C Moren asiakkaaksi suomeksi puhutuilla lastenohjelmilla, ja tarjolla on myös kotimaista draamaa. Aika näyttää, riittääkö kanavan sarja- ja elokuvasisältö houkuttelemaan ostajia peruspaketille, vai tuleeko tilaajakunta pääasiassa urheilupaketin ostajista tai lapsiperheistä.

Kuluttajan kannalta tilanne alkaa olla jo nyt ärsyttävä, ja lähitulevaisuudessa palveluiden pirstaloituminen jatkuu varmasti entisestään. Jokainen tuote houkuttelee tilaajia eksklusiivisella sisällöllä, jonka vuoksi juuri kyseinen paketti on hankittava. Monille miehille esimerkiksi yhdistelmä Jeremy Clarkson, Formula 1, Valioliiga ja Game Of Thrones on hyvin kiinnostava. Nyt sen näkemiseksi on tilattava neljä erillistä palvelupakettia.

Eikä maksaminen todellakaan lopu Netflixin, C Moren ja muiden suoratoistopalveluiden tilaamiseen. Musiikkia kuuntelevat maksavat kuukausimaksua esimerkiksi Applen tai Spotifyn käytöstä. Haluatko nähdä suosikkiseurasi Arsenalin pelaajahaastatteluita ja materiaalia? Onnistuu – maksat vain vuosimaksun Arsenal TV:stä. Jalkapallon Ykköstä, Korisliigaa ja Mestistä on myös nykyään tarjolla livestriimeinä FanSeat -palvelussa – joka ei luonnollisesti ole ilmainen. Tämän lisäksi kuluttajia totutetaan yhä enemmän maksamaan myös yksittäisten urheilutapahtumien striimeistä, kuten esimerkiksi jalkapallo-otteluista alemmilla sarjatasoilla. Tässä vain muutamia esimerkkejä maksullisista palveluista, sillä lista on loputon, ja kasvaa koko ajan.

Palveluähky uhkaa kuluttajaa

Kuluttajalle tarjontaa on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan, mutta se on myös pirstaloitu yhä useamman maksumuurin taakse. Vaikka hinnat ovat palveluissa tyypillisesti alle 10e/kk tasolla, niin pienistä puroista alkaa koostua jo nyt liikaa kustannuksia. Samaan aikaan kaikki muukin eläminen kallistuu, mutta palkat eivät nouse kustannusten kanssa samaa tahtia, joten kuluttajalla on edessä yhä enemmän karsintaa. Vasta-argumenttina voidaan tietysti todeta se, että “palveluähky” on myös osaltaan seurausta uusista palveluista, joita mm. kehittynyt teknologia on mahdollistanut.

Netflix ja HBO tarjoavat esimerkiksi aivan eri tasoisia TV-sarjoja, mitä 10-15 vuotta sitten oli saatavilla missään. Sama koskee monia urheilulähetyksiä pienemmistä sarjoista, joita ei ollut ennen tarjolla striimattuna missään. Joten nyt kuluttajalla on sentään mahdollisuus ostaa näitä tuotteita, jos rahaa ja mielenkiintoa löytyy.

Yksi mahdollinen skenaario on ottaa pari askelta takaisin kohti ilmaista, mainosrahoitteista, palvelua. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa sitä, että kuluttajalla on pääsy maksulliseen sisältöön riittävän huonolla laadulla, jotta sen katselu ei esimerkiksi TV-ruudulta ole käytännössä mahdollista. Netflixin sisältöä voisi kuitenkin katsoa esimerkiksi mobiililaitteella ilmaista rekisteröitymistä vastaan, jos hyväksyy mainokset sähköpostiin tai tekstiviestinä. Sisältöä voitaisiin myös näyttää esimerkiksi viikon viiveellä ilmaiseksi, mutta Katsomo-palvelun tapaan täytettynä mainoksilla 15-20 minuutin välein.

Kuva: Adobe Stock

Web Hosting

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

1 Comment

  1. […] aiemmin artikkelin MTV:n uudesta C More -palvelusta, joka tulee kilpailemaan suoratoistoasiakkaista Suomen markkinoilla. Myös C More tulee […]

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Teknologia