vedonlyonti-urheilutapahtuma
Vedonlyönti

Näistä urheilutapahtumista lyödään eniten vetoa maailmalla

Vedonlyönti on tänä päivänä isoa kansainvälistä liiketoimintaa ja ‘isolla’ tarkoitamme tähtitieteellistä! Urheiluvedonlyöntiyritysten arvioidut globaalit tulot liikkuvat nimittäin 700 miljoonan – 1 triljoonan dollarin välillä vuosittain. Pelkästään Nevadan osavaltiossa pelaajat löivät vetoa jopa 4,68 miljardin dollarin edestä vuonna 2017!

Mistä ihmiset sitten lyövät vetoa? Mistä urheilutapahtumista lyödään eniten vetoa maailmalla? Tässä artikkelissa tarkastelemme joitain maailman suosituimpia urheilutapahtumia, joista ihmiset lyövät vetoa.

FIFA World Cup

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji ja on ymmärrettävää, että siitä pelaajat myös lyövät eniten vetoa. Joka vuosi pelaajat lyövät vetoa jalkapallosta noin 700 miljoonan dollarin edestä maailmalla.

FIFA:n maailmancup on yksi suosituimmista urheilutapahtumista maailmalla. Tapahtuma järjestetään joka neljäs vuosi. Vaikka FIFA World Cup kestääkin vain kuukauden se tarjoaa valtavan määrän vedonlyönti mahdollisuuksia pelaajille.

FIFA World Cuplopputurnaukseen osallistuu nykyisin 32 maata. Maat kilpailevat toisiaan vastaan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta etenevät pudotuspelivaiheeseen. Turnaus huipentuu lopulta finaaliin. Pelaajat ympäri maailmaa voivat lyödä vetoa turnauksen jokaisessa vaiheessa. Vaikka ei ole olemassa virallisia lukuja siitä, kuinka paljon ihmiset panostavat turnauksesta maailmanlaajuisesti, on arvioitu, että ihmiset lyövät vetoa FIFA World Cup turnauksesta jopa 260 miljoonan dollarin edestä.

Super Bowl

Yhdysvalloissa NFL eli National Football League on kuningas. NFL:n vedot muodostavat lähes puolet kaikista vedoista Amerikassa, ja Super Bowl on urheiluvuoden suosituin vedonlyönti tapahtuma. Vuoden 2018 Super Bowl turnauksen aikana Nevadan osavaltiossa turnauksesta lyötiin vetoa 158,6 miljoonan dollarin edestä.

March Madness

NCAA-turnaus on yksi urheiluvuoden kohokohdista urheilun ystäville ja vedonlyöjille. 68 joukkuetta kamppailee toisiaan vastaan seitsemän karsintakierroksen läpi kuukauden aikana tullakseen kansallisiksi mestareiksi.

American Gaming Associationin (AGA) luvut ennustivat, että ihmiset tulisivat lyömään vetoa jopa 10 miljardin dollarin edestä vuoden2018 NCAA:n miesten koripalloturnauksesta. Vain murto-osa tästä summasta todennäköisesti kuitenkin panostettiin laillisesti.

Kentucky Derby

Kentucky Derby on yksi tärkeimmistä hevosurheilutapahtumista Yhdysvalloissa ja se on itse asiassa yksi pisimmistä urheilutapahtumista Yhdysvalloissa. Tapahtuma järjestetään toukokuun ensimmäisenä lauantaina Churchill Downsin kilparadalla Louisvillessä, Kentuckyssa. ‘Run for the Roses’ (tunnetaan myös nimellä ‘urheilun nopein minuutti’) ja se vetää yli 150 000 katsojan joukon kilparadoille vuosi toisensa jälkeen.

Tämän lisäksi tapahtumaa seuraa valtava määrä ihmisiä kotoa käsin. Esimerkiksi 144. Kentucky Derby keräsi jopa 16,2 miljoonaa katsojaa NBC: llä. Churchill Downs kertoi, että tapahtumasta lyötiin vetoa peräti 209,2 miljoonan dollarin edestä vuoden 2018 Kentucky Derby tapahtumassa.

kentucky-derby

The Grand National

The Grand National on Ison-Britannian suurin hevosurheilutapahtuma. The Grand National kisaa pidetään yhtenä maailman haastavimmista hevoskilpailuista. Kilpailussa hevosten tulee juosta kaksi 4 mailin ja 514 metrin (6,907 kilometrin)matkaa ja hypätä jopa 30 esteen yli.

The Grand National on erittäin suosittu tapahtuma Iso-Britanniassa ja siihen osallistuu kuninkaallisen perheen jäseniä ja muita A-listan julkisuuden henkilöitä. Kokeneiden hevosurheilun harrastajien ja vedonlyöntipelaajien lisäksi se houkuttelee yli 600 miljoonaa kotikatsojaa, mikä tekee siitä yhden maailman katsotuimmista TV-tapahtumista.

Se päihittää myös Yhdysvaltojen Kentucky Derbyn vedonlyönnin lukemien osalta. Vuoden 2017 Grand National tapahtumasta lyötiin vetoa jopa 300 miljoonan punnan edestä, mikä vastaa noin 400 miljoonaa dollaria!

Yhteenveto

Urheiluvedonlyönti on tullut suositummaksi joka vuosi, ja erityisesti vedonlyönti netissä on noussut teknologisen kehityksen myötä todella suureksi liiketoiminnaksi ympäri maailmaa. Siinä missä aiemmin vedonlyönti oli vain R-kioskeilla tai muilla vastaavilla toimipisteillä tehtävää vetokuponkien täyttämistä, on veikkaamista mahdollista harrastaa tänä päivänä kirjaimellisesti missä vain ja milloin vain.

Vedonlyöntionnistuukin nykyään hyvin näppärästi ja nopeasti kaikilla verkkoselaimilla varustetuilla älylaitteilla, kuten tietokoneella, tabletilla, läppärillä tai älypuhelimella. Tämän takia vedonlyönti verkossa tarjoaakin pelaajille erinomaiset puitteet lisäjännityksen saamiselle.

On sanomattakin selvää, että urheiluvedonlyönti on erittäin suosittua Suomessa ja maailmalla nykyisin. Suosituimmat vedonlyönnin tapahtumat keräävät nimittäin jopa satojen miljoonien dollarien edestä vetoja tänä päivänä eikä alan kasvu näytä hidastuvan. Tänä päivänä ihmiset voivat lyödä vetoa mitä erikoisimmistakin lajeista ja vedonlyöntikohteiden kirjokin näyttää olevan vain kasvamaan päin.

Jos sinua kiinnostaa vedonlyönti, voit lukea tämän aloittelijan vedonlyöntioppaan sivustoltamme päästäksesi alkuun harrastuksen parissa. Voit löytää sivustoltamme myös muuta mielenkiintoista ja informatiivista sisältöä aiheesta ´vedonlyönti´. Toivomme sinulle antoisia hetkiä tämän jännittävän harrastuksen parissa!

Image credit: Richard Boyle on Unsplash, Noah Silliman on Unsplash,

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Vedonlyönti