Nintendo Switch pelikonsoli
Teknologia

Nintendo Switch – uusi pelikonsoli

Nintendo Switch -konsolin julkaisu on yksi kevään odotetuimmista pelimaailman tapahtumista. Kyseessä on ensimmäinen Nintendon laite, joka julkaistaan maailmanlaajuisesti samana päivänä – 3.3.2017. Mitä Nintendo oikein tuo markkinoille, ja miten se eroaa olemassa olevista pelikonsoleista?

Nintendo Switch on hybridikonsoli

Nintendo on rakentanut laitteen, joka tuo markkinoille jotain täysin uutta. Switch on niin sanottu hybridikonsoli, eli yhtä aikaa televisioon liitettävä laite sekä kannettava pelikone. Switchiä voidaan itse asiassa käyttää kolmessa eri tilassa: TV, tabletop ja handheld. TV-moodissa laite on kytkettynä televisioon telakointiaseman kautta (katso yllä oleva kuva), jolloin Switch toimii perinteisenä pelikonsolina.

Handheld -moodi vastaa kannettavia konsoleita kuten PS Vita tai Nintendo DS. Laite irroitetaan telakointiasemasta, ja ohjaimet (Joy-Con) kytketään kiinni sen sivuille. Tämän jälkeen pelaaminen onnistuu näppärästi vaikkapa junassa tai lentokoneessa istuen.

Kolmas vaihtoehto on irrottaa Joy-Con ohjaimet itse laitteesta, ja asettaa Switch toimimaan näyttönä vaikkapa pöydän päälle sen takana olevan tuen varaan. Tämän jälkeen voit pelata pelejä myös kaverin kanssa jaetulta ruudulta.

Ohjaintikut voidaan myös liittää erilliseen Joy-Con Grip palikkaan. Näin syntyy pätevä ohjain, jota voidaan käyttää aina silloin, kun Switch on yhdistettynä TV-ruutuun. Jos laitetta käyttää pääasiassa telakoituna TV-ruudulta, on mahdollista hankkia myös Switch Pro Controller. Se on hieman jämäkämpi ohjain paljon pelaavalle.

Nintendo Switch Joy Con ohjaimet

Joy-Con ohjaintikut sisältävät Nintendo Wiin tapaan liikesensoreita, sekä uutta, kehittyneempää tekniikkaa. Tämä mahdollistaa paljon erilaisia pelejä, joissa toimintoja suoritetaan ohjaintikkuja heiluttelemalla (tanssia, urheilupelejä, erilaisia taistelupelejä jne.)

Peliaikaa useita tunteja

Yksi tärkeimmistä minkä tahansa kannettavan laitteen ominaisuuksista on sen toiminta-aika. Nintendo lupaa Switchin toimivan hieman käytöstä riippuen 3-6 tuntia, kun se on irti telakointiasemasta eli kannettavana. Tämän pitäisi riittää mainiosti esimerkiksi lentomatkalla pelailuun, jonka jälkeen konsolin voi taas ladata kytkemällä se telakointiasemaan. Hankkimalla Nintendon online-tilauspalvelun, voit pelata ystäviesi kanssa ilmaiseksi myös verkossa. Palvelun tilaajat voivat synkronoida pelitapaamisia erityisen älypuhelinsovelluksen kautta ja käyttää ääni-chat -ominaisuutta, kun he pelaavat. Tämä palvelu on ilmainen syksyyn 2017 saakka, jolloin hinnaksi Nintendon mukaan tulee noin 20 euroa kuussa.

Nintendo on julkistanut konsolille jo 65 erilaista peliä, joista viisi on ulkona laitteen myynnin alkaessa. Suurimmat ennakko-odotukset kohdistuvat tietysti legendaarisen Zelda-pelisarjan uusimpaan osaan, The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Tästä videosta löydät esittelyn julkaistuista peleistä.

Mitä tästä kaikesta sitten pitäisi ajatella? Onko Nintendo luonut jotain vallankumouksellista, vai laantuuko hype Switchin ympärillä nopeasti? Pelaajat ovat varmasti innokkaita jakamaan kokemuksensa sosiaalisessa mediassa, ja ennakkoon julkaistut videot antavat pelikonsolista varsin positiivisen kuvan. Switchin menestys tulee varmasti riippumaan paljon sille julkaistujen pelien laadusta ja aikataulusta. Lisäksi hyvin toimiva moninpeli on ehdoton edellytys, josta saadaan todellisia käyttäkokemuksia kun pelaajamassat ryntäävät pian verkkoon.

Nintendon osaketta salkkuun?

Sijoittajien kannalta kyseessä on mielenkiintoinen mahdollisuus – tai uhka. Monella on vielä muistissa Nintendon osaketta viime kesänä rajusti nostanut Pokemon GO. Kyseessä ei ollut edes Nintendon itse tekemä peli, mutta sen valtava suosio sai yrityksen osakkeen yli tuplaantumaan reilussa viikossa. Aikaisin liikkeellä olleet sijoittajat tekivät kovan tilin, kuten tästä käyrästä voi hyvin nähdä. Nintendon oli lopulta puuttuttava peliin ja huomautettava markkinoille, että se omistaa itse asiassa vain pienen siivun Pokemon GO -pelin tehneestä yrityksestä. Tämän lausunnon vaikutuksen voi nähdä hyvin edellä olevasta käyrästä, ja kurssi romahti noin 50% alas päin seuraavan 10 päivän aikana.

Loppuvuodesta 2016 Nintendo yritti uutta nousua julkaisemalla Super Mario Run -pelin, mutta tämä oli markkinoille (ja monille pelaajille) selkeä pettymys. Kurssi onkin nyt suurin piirtein samalla tasolla, jossa se oli heinäkuun 2016 lopussa tuon edellä mainitun romahduksen jälkeen. Lähipäivinä voi olla luvassa uusi nousukausi, jos pelaajat alkavat suoltaa sosiaaliseen mediaan ylistäviä viestejä.

Katso lopuksi vielä Nintendon virallinen Switch -esittelyvideo, joka kuvaa hyvin laitteen eri käyttötapoja. Voit myös lukaista lisätietoja osoitteesta nintendo.fi/nintendo-switch

Kuvat: kuvakaappauksia trailerista

Web Hosting

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Teknologia