Nordnet kokemuksia: Paras palvelu suomalaisille

nordnet kokemuksia ja arvostelu
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Nordnet on Pohjoismaiden johtava digitaalinen sijoitusalusta. Itselläni on positivisia Nordnet kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta. Nordnetin hyviin puoliin kuuluvat ehdottomasti luotettavuus, talletussuoja, suomen kieli sekä kuluton indeksirahasto.

Nordnet tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka kattavat mm. osakesijoittamisen, rahastot ja ETF:t, osakesäästötilin ja sijoitusvakuutuksen. Nordnetin kulut on jaettu neljälle eri tasolle, kun käyt kauppaa Helsingin pörssissä.

Shareville on Nordnetin oma yhteisö, joka tarjoaa suomalaisille alustan keskustelua varten. Nordnet tarjoaa myös laajan valikoiman koulutusmateriaalia, jonka avulla voit parantaa omaa sijoitusosaamistasi.

Nordnet on erinomainen vaihtoehto sinulle, jos etsit luotettavaa, monipuolista ja käyttäjäystävälistä palvelua!

Mikä on Nordnet?

Nordnet on Pohjoismaiden johtava digitaalinen sijoitusalusta. Nordnet on perustettu vuonna 1996, ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Nordnetilla on paikalliset toimistot myös Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa.

Nordnet on toiminut Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Yhtiöllä on yli 550.000 suomalaista asiakasta, ja Pohjoismaissa asiakasmäärä ylittää jo 1,8 miljoonaa henkilöä.

Nordnet listautui myös marraskuussa 2020 Tukholman pörssiin. Jos siis uskot Nordnetin menestykseen, voit ostaa sen kautta myös palvelun omaa osaketta.

Yhtiön tavoitteena on demokratisoida säästäminen ja sijoittaminen. Tämän Nordnet saavuttaa tarjoamalla yksityissäästäjille pääsyn samaan tietoon ja työkaluihin kuin ammattisijoittajille.

Nordnetin digitaalinen alusta muodostaa yrityksen tarjonnan selkärangan. Siellä voit voit säästää, sijoittaa osakkeisiin, ostaa rahastoja ja avata mm. osakesäästötilin. Kyseessä on täyden palvelun talo sijoitustoimintaan!

Nordnet on suunnattu sekä aloitteleville sijoittajille että alan ammattilaisille.

Nordnet kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta

Itselläni on positivisia Nordnet kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta. Olen käyttänyt Nordnetia vuodesta 2017 lähtien, eikä palvelun toiminnassa ole ollut toistaiseksi mitään moitittavaa.

Omat Nordnet-kokemukseni keskittyvät kaupakäyntiin osakkeilla. Olen hankkinut vaihtelevasti osakkeita eri maista ja käytän Nordnetia aktiivisesti sekä tietokoneella että mobiililaitteella.

Kaupankäynti on mielestäni todella sujuvaa, ja esimerkiksi hakutoiminnot, graafit ja muut työkalut toimivat hyvin niin mobiililaitteella kuin tietokoneenkin näytöllä. Nordnetiin on helppo avata myös yritystili, jos haluaa ostaa osakkeita oman yrityksen nimiin. Olen myös itse tehnyt tämän.

Moni on avannut Nordnetiin myös osakesäästötilin. Oman kokemukseni mukaan on fiksua keskittää palvelut yhden luotettavan palveluntarjoajan alle verrattuna siihen, että avaisi jokaisen tilin eri pankkiin.

Miksi Nordnet on minulle ykkösvalinta eri palveluiden välillä? Kyseessä on luottava pohjoismainen toimija, josta saa aina apua tarvittaessa Suomen kielellä. Suomen regulaatio on tiukka, joten sen alla toimiviin yrityksiin voi luottaa. Arvostan itse myös Nordnetin statusta pörsslistattuna yhtiönä.

Tutustu Nordnetiin tästä!

Onko sinulla Nordnet kokemuksia, jota haluaisit jakaa artikkelin lukijoille? Kirjoita omat kokemuksesi artikkelin alla olevaan kommenttikenttään!

Nordnetin hyvät ja huonot puolet

Nordnetin hyviin puoliin kuuluvat ehdottomasti luotettavuus, talletussuoja, suomen kieli sekä kuluton indeksirahasto. Listaan seuraavaksi sekä hyviä ja huonoja puolia, jotka Nordnetista täytyy mielestäni mainita.

Nordnetin hyvät puolet:

Ominaisuus:Perustelut:
Turvallisuus Nordnet on pörssilistattu yhtiö, joka on Suomen (ja Skandinavian) tiukan regulaation alaisuudessa.
Talletussuoja Sinun varasi ovat Ruotsin talletussuojan piirissä ja turvattu aina 100.000 euroon saakka, jos Nordnet menisi konkurssiin.
Suomen kieli Suomenkielinen asiakaspalvelu ja käyttöliittymä ovat iso etu ulkomaisiin palveluihin verrattuna.
Verotus Tiedot kaupoistasi menevät suoraan verottajalle, joten sinun ei tarvitse tehdä laskelmia itse.
Talletussuoja OST ja sijoitusvakuutus ovat erinomaisia palveluita, joita ei ulkomaisilta palveluntarjoajilta löydy.
Sisäänheittotuotteet Täysin kuluton Nordnet Indeksirahasto Suomi on hyvä tapa aloitaa sijoitusura!

Nordnetin huonot puolet:

OminaisuusPerustelut
Kulut Nordnetin kulut ovat matalat kun kauppaa käydään Helsingin pörssissä, mutta ulkomaille siirryttäessä ne kallistuvat selvästi.
Tarjonta Nordnetin tarjonnasta puuttuu tiettyjä osakkeita sekä rahastoja mm. regulaation vuoksi.

Hyviä puolia on mielestäni paljon enemmän tavallisen sijoittajan näkökulmasta, joka sijoittaa pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin. Onko sinulla tähän listaan lisättävää?

Nordnetin palvelut

Nordnet tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka kattavat mm. osakesijoittamisen, rahastot ja ETF:t, osakesäästötilin ja sijoitusvakuutuksen.  Käydään seuraavaksi läpi tärkeimpiä palveluita.

Sijoittaminen osakkeisiin

Monille Nordnet on tunnettu parhaiten sijoitusalustana osakkeisiin. Nordnet mahdollistaa pääsyn sekä kotimaisten että kansainvälisten osakemarkkinoiden laajaan valikoimaan. Voit käydä kauppaa osakkeilla aina pörssien aukioloaikoina ja seurata osakkeiden kurssikehitystä erilaisten graafien avulla.

Nordnetin käyttöliittymä on todella käyttäjäystävällinen, mikä tekee osakesijoittamisesta helppoa myös aloittelijoille. Lisäksi Nordnet tarjoaa arvokasta tietoa ja analyyseja osakemarkkinoista, auttaen sijoittajia tekemään informoituja päätöksiä.

Osakesäästötili

Osakesäästötili on Nordnetin tarjoama palvelu, joka on suunniteltu erityisesti osakesijoittamiseen. OST-tili mahdollistaa verotehokkaan sijoittamisen, sillä veroa maksetaan vasta kun varoja nostetaan tililtä.

Jos sijoitat aktiivisesti osakkeisiin eli suoritat myös usein myyntejä, osakesäästötilistä voi olla sinulle paljon hyötyä. Normaalisti jokainen myynti laukaisee verotettavan tapahtuman, mutta osakesäästötilillä tästä ei tarvitse huolehtia.

Löydät Asialinjasta kattavan artikkelin aiheesta: Mikä on osakesäästötili?

ETF-rahastot

Löydät Nordnetista myös todella kattavan valikoiman ETF-rahastoja. ETF-rahastot ovat nousseet 2000-luvulla todella suosituiksi sijoitusinstrumenteiksi. Niiden avulla voit helposti hajauttaa salkkua sijoittamalla osakeindeksejä seuraaviin ETF:iin.

Nordnetissa on yli 1600 erilaista ETF:ää, ja tarjonta kattaa eri markkina-alueet ja toimialat. Löydät varmasti itsellesi sopivan sijoitusintrumentin! Yksi suosittu sijoitusluokka ovat jalometallit. Esmerkiksi kultaan sijoittaminen onnistuu myös Nordnetissa lukuista eri ETF-rahastojen kautta. Alla on kuva ”gold etf” -hakutuloksista Nordnetissa.nordnet kulta etf

Nordnetista löytyy myös kattavaa tietoa ja analyyseja rahastojen ja ETF:ien suorituskyvystä, mikä auttaa sinua valitsemaan parhaiten sopivat kohteet. Muista aina lukea huolella ETF-rahastojen sisältö ennen sijoittamista!

Lue lisää ETF:iin sijoittamisesta niiden eduista tästä artikkelista: Mikä on ETF?

Sijoitusvakuutus

Nordnetin sijoitusvakuutus on syksyllä 2023 lanseerattu tuote. Sijoitusvakuutus yhdistää perinteisen henkivakuutuksen ja kustannustehokkaan sijoittamisen.

Sijoitusvakuutus muistuttaa hieman osakesäästötiliä. Voit käydä kauppaa ”vakuutuskuoren” sisällä ilman veroseuraamuksia, aivan kuten myös osakesäästötilillä. Sijoitusvakuutuksen etuna on mahdollisuus sijoittaa myös ETF:iin ja rahastoihin, eikä siinä ole osakesäästötilin maksimitalletusrajaa.

Koska kyseessä on henkivakuutus, sijoitusvakuutukseen määritellään aina edunsaaja. Vakuutetun kuoleman tapauksessa edunsaaja saa ”vakuutuskuoren” varat itselleen ohi kuolinpesän selvittelyn.

Lue lisää aiheesta Asialinjan kattavasta oppaasta: Mikä on sijoitusvakuutus?

Shorttaaminen

Nordnetissa on mahdollista myös shortata eli myydä lyhyeksi arvopapereita. Tämä on suosittu treidausstrategia, sillä shorttaamalla voit hyötyä myös arvopaperin kurssilaskusta. Voit shortata esimerkiksi osaketta, jonka kurssi on mielestäsi noussut aivan liikaa.

Ole kuitenkin tarkkana ja ota selvää shorttamisesta ennen kuin aloitat sen!

Nordnet vaatii myös sinulta tietämystestin suorittamista shorttauksesta. Tämän lisäksi sinun on täytettävä arvopaperilainoja koskeva puitesopimus. Salkussasi tulee olla myös luottoon liittyvä tietämystesti suoritettuna.

Lue lisää aiheesta Asialinjasta: osakkeiden shorttaaminen.

Vivuttaminen

Vivuttaminen eli velkavivun käyttö onnistuu myös Nordnetissa. Vivutus antaa sinulle mahdollisuuden moninkertaistaa tuottosi verrattuna perinteiseen long-positioon.

Vivuttaminen on luotolla sijoittamista, mihin liittyy aina merkittävä riski. Jos luotolla ostamiesi rahoitusvälineiden arvo laskee, olet velvollinen maksamaan takaisin koko luottopääoman sekä korko-osuuden.

Tilillesi ei saa myöskään syntyä ylilainotustilannetta. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään.

Suosittelen vivuttamista vain alan ammattilaisille. Jos olet aloittelija, pysy suorissa osakeostoissa!

Voit lukea lisää vivutuksesta: Mitä vivuttaminen tarkoittaa?

Nordnetin hinnasto ja kulut

Nordnetin kulut on jaettu neljälle eri tasolle, kun käyt kauppaa Helsingin pörssissä. Näet kulut alla olevasta taulukosta.

TasoKulutMin. palkkioEhdot
Taso 1 0,06 % 3 € yli 50 kauppaa / kk
Taso 2 0,10 % 5 € 11-50 kauppaa / kk
Taso 3 0,15 % 7 € 1-10 kauppaa / kk
Taso 4 0,20 % 9 € alle 10 kauppaa / kk

Ulkomaisten pörssien kulut löydät tarkemmin Nordnetin sivuilta.

Kulut vaihtelevat aina sijoitusinstrumentista ja pörssistä riippuen. Huomaa, että esimerkiksi rahastoissa on tiettyjä vuosikuluja, minkä lisäksi vivuttamisessa ja shorttauksessa on omat lisäkulunsa.

Nordnetin kulut ovat kilpailukykyiset jos sijoitat suomalaisiin osakkeisiin. Se ei kuitenkaan pärjää niin hyvin vertailussa, jos sijoituksesi menevät ulkomaisiin pörsseihin.

Shareville-yhteisö

Shareville on Nordnetin oma yhteisö, joka tarjoaa suomalaisille alustan keskustelua varten. Shareville-palvelu on avoin kaikille ja löytyy osoitteesta shareville.fi.

Alla on kuva Sharevillen etusivulta.

nordnet shareville

Sharevillessä voit jakaa oman salkkusi  muiden nähtäväksi ja seurata toisten käyttäjien sijotusuraa. Saat ehkä hyviä vinkkejä sijoituskohteista, jotka olet itse missannut! Voit myös vaihtaa ajatuksia strategioista, osakkeista, ETF:stä ja mistä tahansa muusta maan ja taivaan väliltä!

Sharevillestä on varmasti hyötyä, jos olet aloitteleva sijoittaja. Voit kysyä rohkeasti neuvoa kokeneemmilta käyttäjiiltä ja oppia uutta. Suosittelen liittymään osaksi Sharevilleä jos haluat parantaa osaamistasi sijoittajana.

Shareville on osa laajempaa kokonaisuutta, jonka avulla Nordnet pyrkii jakamaan tietoa ja tekemään asiakkaistaan menestyneempiä sijoittajia. Sharevillen lisäksi Nordnetista löytyy koulutusmatskua, markkinatietoa ja niin edelleen.

Nordnetin koulutusresurssit

Nordnet tarjoaa myös laajan valikoiman koulutusmateriaalia, jonka avulla voit parantaa omaa sijoitusosaamistasi. Nordnetin koulutusmateriaalit sisältävät webinaareja, blogikirjoituksia, podcasteja ja videoita, jotka käsittelevät erilaisia sijoitusteemoja.

Mukana on osakesijoittamista, rahastosijoittamista, sijoitusstrategioita ja markkina-analyyseja. Materiaaleista löytyy varmasti jokaiselle jotain.

Esimerkiksi Nordnet Trader’s Club ja Rahapodi ovat olleet jo vuosia Suomen suosituimpia sijoitusaiheisia podcasteja. Seuraan itsekin molempia podcasteja joka viikko, ja suosittelen samaa myös sinulle!

Alla on kuva Nordnetin Youtube-kanavalta.

nordnet youtube

Tiesitkö, että minäkin olen yksi Nordnetin blogin asiantuntijoista? Olen kirjoittanut Nordnetiin analyyseja kryptovaluutoista jo vuodesta 2019 lähtien. Löydät omat Nordnetin blogikirjoitukseni tästä linkistä.

Yhteenveto

Nordnet on erinomainen vaihtoehto sinulle, jos etsit luotettavaa, monipuolista ja käyttäjäystävälistä palvelua! Perinteisen osakesijoittamisen lisäksi voit avata Nordnetiin myös OST-tilin, sijoittaa rahastoihin ja vaikka vivuttaa tai shortata raaka-aineita!

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös sijoitusvakuutukseen.

Nordnetilla on paljon vahvuuksia suomalaisten sijoittajien näkökulmasta. Moni ulkomainen platform voi tarjota halvemmat kulut esim. jenkkiosakkeista, minkä lisäksi regulaatio estää tietyt tuotteet Nordnetissa. Mutta, mahdollisuus yhdistää OST-tili, sijoitusvakuutus ja firman tilit kaikki saman katon alle on kyllä iso plussa.

Nordnet on myös luotettava ja Skandinaviassa reguloitu eli pomminvarma palvelu, jossa ei tarvitse koskaan pelätä rahojen menettämistä.

Koska kirjoitan itsekin Nordnetin blogiin, olen ollut yhteydessä Nordnetin henkilökuntaan jo usean vuoden ajan. Myös tältä suunnalta on tullut paljon positiivisia Nordnet kokemuksia. Firmalla on erittäin hyvä maine, ja itse kyllä allekirjoitan sen.

Tutustu Nordnetiin tästä

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Nordnetiin liittyen.

Nordnet UKK

Onko Nordnet turvallinen?

Nordnet on turvallinen. Nordnetin Suomen yksikkö on Suomen finanssivalvonnan valvoma ja säätelevä. Lisäksi muiden pohjoismaiden yksiköitä valvovat ko. maiden viranomaiset. Nordnet on myös ruotsalaisena yhtiönä Ruotsin pankkeja koskevan talletussuojan piirissiä, mikä kattaa talletukset 100.000 euroon asti konkurssitilanteessa.

Onko Nordnet maksullinen?

Ei ole. Nordnet-tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä tilillä ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Maksat palkkioita vain siinä tapauksessa, jos alat käydä kauppaa Nordnet-tililläsi.

Mitä Nordnet ilmoittaa verottajalle?

Nordnet ilmoittaa verottajalle arvo-osuustileilläsi syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, välityspalkkiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset. Näiden lisäksi Nordnet ilmoittaa myös vuoden lopussa olleet kotimaiset omistuksesi ja mahdolliset sijoituslainan korot.

Milloin Nordnet nosto näkyy tilillä?

Nordnet nosto näkyy tilillä tavallisesti viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Usein nosto voi näkyä jo samana päivänä, jos teet nostopyynnön aamulla. Nordnet käsittelee nostot kahdesti jokaisena arkipäivänä (kerran aamupäivällä ja kerran iltapäivällä).

Voiko Nordnetissa sijoittaa kultaan?

Nordnetissa voi sijoittaa kultaan. Löydät kaikki kultaan liittyvät sijoituskohteet kun kirjoitat hakukenttään gold tai kulta. Voit sijoittaa Nordnetissa kultaan mm. kaivososakkeiden, indeksien, rahastojen, sertifikaattien ja warranttien avulla.

Onko Nordnet arvo osuustili?

Kyllä, Nordnet-tilisi on arvo-osuustili (AOT). Voit avata Nordnetiin arvo-osuustilin lisäksi myös osakesäästötilin (OST).

Voiko Nordnetissä treidata?

Kyllä, Nordnetissa voi treidata. Nordnetista löytyy erillinen Active Trading -ohjelma, jonka kautta voit treidata tehokkaasti ja pienillä kuluilla. Välityspalkkiot ovat 0,055 prosentista alaspäin, ja käytösssäsi on Active Trader -treidaustyökalun lisäksi Infront Web Trader. Voit myös treidata vivulla.

Voiko Nordnetissä ostaa Bitcoinia?

Et voi ostaa Nordnetissa aitoja bitcoineja, mutta voit ostaa Bitcoinin kurssia seuraavia trackereita tai ETF-tuotteita. Ero näiden sijoitusten välillä on siinä, että aidot bitcoinit on mahdollista säilyttää omassa lompakossa. Nordnetin instrumentit ovat sen sijaan johdannaisia Bitcoinin kurssista.

Voiko Nordnetissä shortata?

Kyllä, Nordnetissa voi shortata. Nordnetin Active Trader -ohjelmassa onnistuu long ja short. Voit myös shortata vipua käyttäen ja saada siten lisätuottoja korkeamman riskin kautta.

Kuka omistaa Nordnetin?

Nordnet AB on listattu Tukholman pörssiin, ja näet suurimpien omistajien listan tästä linkistä. Viisi suurinta omistajaa ovat tällä hetkellä Öhman Intressenter, Premiefinans, Norges Bank, Swedbank Robur Fonder ja Didner & Gerge Fonder. Ne omistavat hieman yli 45 % yhtiön osakkeista.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *