Nordnet kokemuksia: Pohjolan paras sijoitusalusta!

nordnet kokemuksia
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Nordnet on Pohjoismaiden johtava digitaalinen sijoitusalusta. Nordnet on kokemusteni mukaan paras sijoitusalusta suomalaisille. Nordnetin hyviin puoliin kuuluvat ehdottomasti luotettavuus, talletussuoja, suomen kieli sekä kuluton indeksirahasto.

Nordnet tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka kattavat mm. osakesijoittamisen, rahastot ja ETF:t, osakesäästötilin ja sijoitusvakuutuksen. Nordnetin kulut ovat pyöreä nolla euroa kun puhutaan asiakkauuden kustannuksista. Nordnet tarjoaa myös laajan valikoiman koulutusmateriaalia, jonka avulla voit parantaa omaa sijoitusosaamistasi.

Nordnet on erinomainen vaihtoehto sinulle, jos luotettavaa, monipuolista ja käyttäjäystävälistä palvelua!

Mikä on Nordnet?

Nordnet on Pohjoismaiden johtava digitaalinen sijoitusalusta. Voit ostaa Nordnetin kautta mm. osakkeita, ETF-rahastoja, hyödykkeitä, krypto-trackereita ja paljon muuta. Nordnetin kautta voi myös avata osakesäästötilin ja sijoitusvakuutuksen.

Nordnet on perustettu vuonna 1996, ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Nordnetilla on paikalliset toimistot myös Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa.

Nordnet on toiminut Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Yhtiöllä on nykyisin jo yli 560.000 suomalaista asiakasta. Kyseessä on ehdottomasti Suomen suosituin palvelu osakesijoittajille!

Perustiedot Nordnetista: 

OminaisuusInfo
Yhtiö (Suomessa) Nordnet Bank AB Suomen sivuliike
Listattu pörssiin Tukholma, 2020, ticker: SAVE
Asiakasmäärä Pohjoismaissa 1,8 miljoonaa, joista Suomessa 550k
Palvelut Osakkeet, rahastot, indeksit, hyödykkeet, treidaus, private banking, osakesäästötili, sijoitusvakuutus jne.
Social Trading Shareville
Demotili Ei ole
Talletussuoja 100.000 euroa (kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin, ei sisällä sijoitusvakuutusta)
Rahansiirrot Pankkisiirto (SEPA)
Kuluton asiakkuus Kyllä (ei tilin avausmaksua tai vuosimaksuja)

Nordnet on myös taloudellisesti erittäin vakaalla pohjalla. Yhtiö teki vuoden 2023 päätteeksi ennätystuloksen, ja sen asema Pohjoismaissa vahvistuu vuosi vuodelta.

Nordnetin tavoitteena on demokratisoida säästäminen ja sijoittaminen. Tämän yhtiö saavuttaa tarjoamalla yksityissäästäjille pääsyn samaan tietoon ja työkaluihin kuin ammattisijoittajille. Nordnet onkin suunnattu sekä aloitteleville sijoittajille että alan ammattilaisille.

Huom. Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Nordnet kokemuksia yli kuuden vuoden ajalta

Nordnet on kokemusteni mukaan paras sijoitusalusta suomalaisille. Se tarjoaa enemmän plussia kuin kilpailijat ja kaupan päälle parhaat lisäpalvelut. Käyn seuraavaksi läpi tarkemmin omia kokemuksiani tästä palvelusta.

Olen käyttänyt Nordnetia vuodesta 2017 lähtien. Omat Nordnet-kokemukseni ovat sijoittamisesta osakkeisiin ja ETF-rahastoihin. Olen käyttänyt Nordnetia sekä yksityishenkilönä että yrityksenä.

Käytin Nordnetia pitkään selaimella, mutta siirryin täysin mobiilikäyttäjäksi pari vuotta sitten. Käytettävyys on molemmilla tavoin erinomaista, ja voin suositella palvelua myös aloittelijalle. Nordnetin apista on helppo löytää halutut toiminnot. Mobiilissa parasta on nopea kirjautuminen biometrisellä tunnistautumisella (face ID).

kokemuksia nordnetista

Mielestäni Nordnetin suurin etu ulkomaisiin palveluihin verrattuna on sijoittamisen helppous ja turvallisuus:

  • Verotus: Sinun ei tarvitse huolehtia työläästä kirjanpidosta, koska Nordnet ilmoittaa tiedot kaupoistasi verottajalle
  • Aidot osakkeet: Sinun ei tarvitse pelätä sitä, että ostat vahingossa CFD-sopimusta etkä aitoa osaketta
  • Regulaatio: Nordnet on Suomessa ja muissa Pohjoismaissa reguloitu palvelu

Nämä pointit on varmasti monen muunkin Nordnet-käyttäjän helppo allekirjoittaa. Jos kiinnostuit, niin tutustu Nordnetiin tästä! (mainoslinkki)

Nordnetin lisäpalvelut ovat mielestäni toinen iso plussa. Voit avata Nordnetiin myös osakesäästötilin, jota voi vahvasti suositella jokaiselle suomalaiselle. Helpottaa arkea, kun OST ja AOT ovat samassa paikassa. Nordnet avasi syksyllä 2023 myös erinomaisen sijoitusvakuutus-tuotteen, jossa on hyvin samankaltaiset ominaisuudet kuin osakesäästötilissä (molemmista lisää myöhemmin).

Saat niputettua Nordnetissa kätevästi kaikki eri palvelut saman katon alle.

Itselläni on myös kokemuksia Nordnetista sivuston pyörittäjän näkökulmasta. Olen tehnyt yhteistyötä Nordnetin kanssa vuodesta 2019 lähtien. Kaikki Nordnet-kontaktini ovat ystävällisiä henkilöitä, joiden kanssa on todella helppoa tehdä yhteistyötä. Kuvaa hyvin fiilistäni koko firmasta.

Onko sinulla Nordnet kokemuksia, jota haluaisit jakaa artikkelin lukijoille? Risuja tai ruusuja. Kommentoi artikkelin alle tai lähetä mailia!

Nordnetin hyvät ja huonot puolet

Nordnetin hyviin puoliin kuuluvat ehdottomasti luotettavuus, talletussuoja, suomen kieli sekä kuluton indeksirahasto. Listaan seuraavaksi Nordnetin hyvät ja huonot puolet, jotka ovat mielestäni tärkeitä mainita palvelusta.

Nordnetin hyvät puolet:

Ominaisuus:Perustelut:
Turvallisuus Nordnet on pörssilistattu yhtiö, joka on Suomen (ja Skandinavian) tiukan regulaation alaisuudessa.
Talletussuoja Varasi ovat talletussuojan piirissä ja turvattu aina 100.000 euroon saakka (ei sisällä sijoitusvakuutusta).
Suomen kieli Suomenkielinen asiakaspalvelu ja käyttöliittymä ovat iso etu ulkomaisiin palveluihin verrattuna.
Verotus Tiedot kaupoistasi menevät suoraan verottajalle, joten sinun ei tarvitse tehdä laskelmia itse.
OST & sijoitusvakuutus OST ja sijoitusvakuutus ovat erinomaisia palveluita, joita ei ulkomaisilta palveluntarjoajilta löydy.
Indeksirahasto Täysin kuluton Nordnet Indeksirahasto Suomi on hyvä tapa aloitaa sijoitusura!

Nordnetin huonot puolet:

OminaisuusPerustelut
Kulut Nordnetin kulut ovat matalat kun kauppaa käydään Helsingin pörssissä, mutta ulkomaille siirryttäessä ne kallistuvat selvästi.
Tarjonta Nordnetin tarjonnasta puuttuu tiettyjä osakkeita sekä rahastoja mm. regulaation vuoksi.

Hyviä puolia on mielestäni paljon enemmän tavallisen sijoittajan näkökulmasta, joka sijoittaa pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin. Onko sinulla tähän listaan lisättävää?

Nordnetin palvelut

Nordnet tarjoaa laajan valikoiman palveluita, jotka kattavat mm. osakesijoittamisen, rahastot ja ETF:t, osakesäästötilin ja sijoitusvakuutuksen.  Käydään seuraavaksi läpi tärkeimpiä palveluita.

Sijoittaminen osakkeisiin

Nordnet on tunnettu parhaiten sijoitusalustana osakkeisiin. Sen tarjonnasta löytyvät tietysti kaikki suomalaiset osakkeet. Koska Nordnet toimii aktiivisesti myös muissa Pohjoismaissa, tarjonta mm. Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta on todella kattava.

Tämän lisäksi löydät Nordnetista tuhansia amerikkalaisia osakkeita. Tarjolla on myös satoja osakkeita harvinaisemmista pörsseistä. On vaikea nähdä tilannetta, jossa tavallinen sijoittaja ei löydä haluamaansa sijoituskohdetta Nordnetista.

Alla on kuva Nordnetin osto- ja myyntilomakkeelta.

nordnet nokia osake

Nordnet tarjoaa osakekauppaan myös kattavasti työkaluja. Kurssigrafiikkaan saa näkyviin erilaisia teknisen analyysin indikaattoreita, ja sijoittaja näkee myös volyymitiedot sekä kaupankäyntihistorian.

Jos haluat siirtyä rauhallisesta kaupankäynnistä päivätreidaukseen, Nordnetista löytyy myös erillinen treidausalusta tämän alan ammattilaisille.

Osakesäästötili

Osakesäästötili on Nordnetin tarjoama palvelu, joka on suunniteltu erityisesti osakesijoittamiseen. OST-tili mahdollistaa verotehokkaan sijoittamisen, sillä veroa maksetaan vasta kun varoja nostetaan tililtä.

Jos sijoitat aktiivisesti osakkeisiin eli suoritat myös usein myyntejä, osakesäästötilistä voi olla sinulle paljon hyötyä. Normaalisti jokainen myynti laukaisee verotettavan tapahtuman, mutta osakesäästötilillä tästä ei tarvitse huolehtia.

Löydät Asialinjasta kattavan artikkelin aiheesta: Mikä on osakesäästötili?

ETF-rahastot

Löydät Nordnetista myös todella kattavan valikoiman ETF-rahastoja. ETF-rahastot ovat nousseet 2000-luvulla todella suosituiksi sijoitusinstrumenteiksi. Niiden avulla voit helposti hajauttaa salkkua sijoittamalla osakeindeksejä seuraaviin ETF:iin.

Nordnetissa on yli 1600 erilaista ETF:ää, ja tarjonta kattaa eri markkina-alueet ja toimialat. Löydät varmasti itsellesi sopivan sijoitusintrumentin! Yksi suosittu sijoitusluokka ovat jalometallit. Esmerkiksi kultaan sijoittaminen onnistuu myös Nordnetissa lukuista eri ETF-rahastojen kautta. Alla on kuva ”gold etf” -hakutuloksista Nordnetissa.nordnet kulta etf

Nordnetista löytyy myös kattavaa tietoa ja analyyseja rahastojen ja ETF:ien suorituskyvystä, mikä auttaa sinua valitsemaan parhaiten sopivat kohteet. Muista aina lukea huolella ETF-rahastojen sisältö ennen sijoittamista!

Lue lisää ETF:iin sijoittamisesta niiden eduista tästä artikkelista: Mikä on ETF?

Sijoitusvakuutus

Sijoitusvakuutus on syyskuussa 2023 lanseerattu tuote Nordnetiin. Sijoitusvakuutus yhdistää perinteisen henkivakuutuksen ja kustannustehokkaan sijoittamisen.

Sijoitusvakuutus muistuttaa hieman osakesäästötiliä. Voit käydä kauppaa ”vakuutuskuoren” sisällä ilman veroseuraamuksia, aivan kuten myös osakesäästötilillä. Sijoitusvakuutuksen etuna on mahdollisuus sijoittaa myös ETF:iin ja rahastoihin, eikä siinä ole osakesäästötilin maksimitalletusrajaa.

Koska kyseessä on henkivakuutus, sijoitusvakuutukseen määritellään aina edunsaaja. Vakuutetun kuoleman tapauksessa edunsaaja saa ”vakuutuskuoren” varat itselleen ohi kuolinpesän selvittelyn.

Lue lisää aiheesta Asialinjan kattavasta oppaasta: Nordnet sijoitusvakuutus. Tässä artikkelissa on käyty yksityiskohtaisesti läpi sijoitusvakuutuksen hyvät ja huonot puolet sekä kulut.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB Suomen sivuliikkeen avulla.

Talletustili

Nordnetista löytyy myös erillinen talletustili, joka vastaa perinteisten pankkien säästötiliä. Tili toimi aluksi hyvin maltillisella korkolla, mutta Nordnet nosti talletustilin korkoja huhtikuussa 2024 selvästi korkeammalle tasolle. Saat talletustililtä korkoa alkaen 1,5 prosentista ja aina 3,5 prosenttiin asti (yli 250.000 euron talletuksille).

Nordnetin talletustilin etuna ovat kuluttomuus ja helppokäyttöisyys. Talletustilissä ei ole avaus- tai vuosimaksuja. Moni korkeakorkoinen tili rajoittaa talletusten ja kotiutusten määrää, mutta ei Nordnet. Voit siirtää rahaa tilille ja tililtä ulos täysin vapaasti.

Huomaa, että talletustili on täysin erillinen tili esimerkiksi arvo-osuustilistä ja osakesäästötilistä.

Shorttaaminen

Nordnetissa on mahdollista myös shortata eli myydä lyhyeksi arvopapereita. Tämä on suosittu treidausstrategia, sillä shorttaamalla voit hyötyä myös arvopaperin kurssilaskusta. Voit shortata esimerkiksi osaketta, jonka kurssi on mielestäsi noussut aivan liikaa.

Ole kuitenkin tarkkana ja ota selvää shorttamisesta ennen kuin aloitat sen!

Nordnet vaatii myös sinulta tietämystestin suorittamista shorttauksesta. Tämän lisäksi sinun on täytettävä arvopaperilainoja koskeva puitesopimus. Salkussasi tulee olla myös luottoon liittyvä tietämystesti suoritettuna.

Lue lisää aiheesta Asialinjasta: osakkeiden shorttaaminen.

Vivuttaminen

Vivuttaminen eli velkavivun käyttö onnistuu myös Nordnetissa. Vivutus antaa sinulle mahdollisuuden moninkertaistaa tuottosi verrattuna perinteiseen long tai short -positioon.

Vivuttaminen on luotolla sijoittamista, mihin liittyy aina merkittävä riski. Jos luotolla ostamiesi rahoitusvälineiden arvo laskee, olet velvollinen maksamaan takaisin koko luottopääoman sekä korko-osuuden.

Tilillesi ei saa myöskään syntyä ylilainotustilannetta. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään.

Suosittelen vivuttamista vain alan ammattilaisille. Jos olet aloittelija, pysy suorissa osakeostoissa!

Voit lukea lisää vivutuksesta: Mitä vivuttaminen tarkoittaa?

Private Banking (varainhoito)

Nordnet tarjoaa muiden pankkien tavoin erillistä Private Banking eli varainhoitopalvelua varakkaammille asiakkaille. Se on myös ominaisuuksiltaan erittäin houkutteleva, sillä Nordnet ei peri lainkaan kiinteitä varainhoidon kuukausi- tai vuosimaksuja. Tyypillisesti kilpailijat laskuttavat 500-5000 euron vuosimaksuja ja/tai 0,15-1 prosentin varainhoitopalkkiota.

Myös henkilökohtainen palvelu on Nordnetin mukaan vain 12 sekunnin päässä. Tarjolla on myös mm. tehokas Infront Web Trader -kaupankäyntityökalu Private Banking -asiakkaille puoleen hintaan ja paljon muuta.

Jos haluat ymmärtää varainhoidon palveluita ja hyötyjä laajemmin, tutustu tähän artikkeliin: Näin varainhoito toimii. Saat artikkelista kattavat perustiedot varainhoidosta ja varainhoitajan toiminnasta.

Nordnetin hinnasto ja kulut

Nordnetin kulut ovat pyöreä nolla euroa kun puhutaan asiakkauuden kustannuksista. Voit avata tilin maksutta ja tehdä myös talletuksia. Myös OST:n ja sijoitusvakuutuksen voi avata maksutta. Kuluja alkaa tulla vasta siinä vaiheessa kun käyt kauppaa.

Tässä vielä tyypillisten toimenpiteiden kulut eriteltynä:

PalveluKulu
Tilin avaus 0 €
Tilin kk-maksu 0 €
Tilin vuosimaksu 0 €
Talletus 0 €
Kotiutus 0 €
Osakesäästötili 0 €, osakekaupat alk. 3 € / kpl
Sijoitusvakuutus 0 €, osakekaupat alk. 5 € / kpl

Käydään seuraavaksi läpi Nordnetin kulut kaupankäynnistä. Hinnasto on jaettu neljälle eri tasolle, kun käyt kauppaa Helsingin pörssissä. Näet kulut alla olevasta taulukosta.

TasoKulutMin. palkkioEhdot
Taso 1 0,06 % 3 € yli 50 kauppaa / kk
Taso 2 0,10 % 5 € 11-50 kauppaa / kk
Taso 3 0,15 % 7 € 1-10 kauppaa / kk
Taso 4 0,20 % 9 € alle 10 kauppaa / kk

Ulkomaisten pörssien kulut löydät tarkemmin Nordnetin sivuilta. Kulut vaihtelevat aina sijoitusinstrumentista ja pörssistä riippuen. Huomaa, että esimerkiksi rahastoissa on tiettyjä vuosikuluja, minkä lisäksi vivuttamisessa ja shorttauksessa on omat lisäkulunsa.

Nordnetin kulut ovat kilpailukykyiset jos sijoitat suomalaisiin osakkeisiin. Se ei kuitenkaan pärjää niin hyvin vertailussa, jos sijoituksesi menevät ulkomaisiin pörsseihin.

Nordnetin koulutusresurssit

Nordnet tarjoaa myös laajan valikoiman koulutusmateriaalia, jonka avulla voit parantaa omaa sijoitusosaamistasi. Nordnetin koulutusmateriaalit sisältävät webinaareja, blogikirjoituksia, podcasteja ja videoita, jotka käsittelevät erilaisia sijoitusteemoja.

Mukana on osakesijoittamista, rahastosijoittamista, sijoitusstrategioita ja markkina-analyyseja. Materiaaleista löytyy varmasti jokaiselle jotain.

Esimerkiksi Nordnet Trader’s Club ja Rahapodi ovat olleet jo vuosia Suomen suosituimpia sijoitusaiheisia podcasteja. Seuraan itsekin molempia podcasteja joka viikko, ja suosittelen samaa myös sinulle!

Alla on kuva Nordnetin Youtube-kanavalta.

nordnet youtube

Tiesitkö, että minäkin olen yksi Nordnetin blogin asiantuntijoista? Olen kirjoittanut Nordnetiin analyyseja kryptovaluutoista jo vuodesta 2019 lähtien. Löydät omat Nordnetin blogikirjoitukseni tästä linkistä.

Yhteenveto

Nordnet on erinomainen vaihtoehto sinulle, jos luotettavaa, monipuolista ja käyttäjäystävälistä palvelua! Perinteisen osakesijoittamisen lisäksi voit avata Nordnetiin myös OST-tilin, sijoittaa rahastoihin ja vaikka vivuttaa tai shortata raaka-aineita!

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös sijoitusvakuutukseen.

Nordnetilla on paljon vahvuuksia suomalaisten sijoittajien näkökulmasta. Moni ulkomainen platform voi tarjota halvemmat kulut esim. jenkkiosakkeista, minkä lisäksi regulaatio estää tietyt tuotteet Nordnetissa. Mutta, mahdollisuus yhdistää osakesäästötili, sijoitusvakuutus ja firman tilit kaikki saman katon alle on kyllä iso plussa.

Koska kirjoitan itsekin Nordnetin blogiin, olen ollut yhteydessä Nordnetin henkilökuntaan jo usean vuoden ajan. Myös tältä suunnalta on tullut paljon positiivisia Nordnet kokemuksia. Firmalla on erittäin hyvä maine, ja itse kyllä allekirjoitan sen.

Tutustu Nordnetiin tästä
(mainoslinkki)

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.Sijoittajan tulee huomioida, että historiallinen tai simuloitu kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan.

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Nordnetiin liittyen.

Nordnet UKK

Onko Nordnet luotettava?

Kyllä, Nordnet on luotettava. Nordnet on Skandinaviassa tarkasti reguloitu palvelu, jossa ei tarvitse pelätä luotettavuuden puolesta.

Onko Nordnet turvallinen?

Kyllä, Nordnet on turvallinen. Nordnetin Suomen yksikkö on Suomen finanssivalvonnan valvoma ja säätelevä. Lisäksi muiden pohjoismaiden yksiköitä valvovat ko. maiden viranomaiset. Nordnet on myös ruotsalaisena yhtiönä Ruotsin pankkeja koskevan talletussuojan piirissiä, mikä kattaa talletukset 100.000 euroon asti konkurssitilanteessa.

Onko Nordnet maksullinen?

Ei, Nordnet ei ole maksullinen. Nordnet-tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä tilillä ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Maksat palkkioita vain siinä tapauksessa, jos alat käydä kauppaa Nordnet-tililläsi.

Mitä Nordnet ilmoittaa verottajalle?

Nordnet ilmoittaa verottajalle arvo-osuustileilläsi syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, välityspalkkiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset. Näiden lisäksi Nordnet ilmoittaa myös vuoden lopussa olleet kotimaiset omistuksesi ja mahdolliset sijoituslainan korot.

Milloin Nordnet nosto näkyy tilillä?

Nordnet nosto näkyy tilillä tavallisesti viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Usein nosto voi näkyä jo samana päivänä, jos teet nostopyynnön aamulla. Nordnet käsittelee nostot kahdesti jokaisena arkipäivänä (kerran aamupäivällä ja kerran iltapäivällä).

Voiko Nordnetissa sijoittaa kultaan?

Kyllä, Nordnetissa voi sijoittaa kultaan. Löydät kaikki kultaan liittyvät sijoituskohteet kun kirjoitat hakukenttään gold tai kulta. Voit sijoittaa Nordnetissa kultaan mm. kaivososakkeiden, indeksien, rahastojen, sertifikaattien ja warranttien avulla.

Onko Nordnet arvo osuustili?

Kyllä, Nordnet-tilisi on arvo-osuustili (AOT). Voit avata Nordnetiin arvo-osuustilin lisäksi myös osakesäästötilin (OST).

Voiko Nordnetissä treidata?

Kyllä, Nordnetissa voi treidata. Nordnetista löytyy erillinen Active Trading -ohjelma, jonka kautta voit treidata tehokkaasti ja pienillä kuluilla. Välityspalkkiot ovat 0,055 prosentista alaspäin, ja käytösssäsi on Active Trader -treidaustyökalun lisäksi Infront Web Trader. Voit myös treidata vivulla.

Voiko Nordnetissä ostaa Bitcoinia?

Kyllä, voit ostaa Bitcoinin kurssia seuraavia trackereita tai ETF-tuotteita. Et voi kuitenkaan ostaa ns. aitoja bitcoineja. Nordnetin Bitcoin-instrumentit ovat johdannaisia Bitcoinin kurssista.

Voiko Nordnetissä shortata?

Kyllä, Nordnetissa voi shortata. Nordnetin Active Trader -ohjelmassa onnistuu long ja short. Voit myös shortata vipua käyttäen ja saada siten lisätuottoja korkeamman riskin kautta.

Kuka omistaa Nordnetin?

Nordnetin viisi suurinta omistajaa ovat tällä hetkellä Öhman Intressenter, Premiefinans, Norges Bank, Swedbank Robur Fonder ja Didner & Gerge Fonder. Ne omistavat hieman yli 45 % yhtiön osakkeista. Nordnet AB on listattu Tukholman pörssiin. Näet suurimpien omistajien listan tästä linkistä.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on suomalainen kryptovaluutta- ja talousasiantuntija. Hän on Suomen suurimman kryptovaluutta-aiheisen sivuston, Bitcoinkeskuksen, perustaja ja päätoimittaja. Antti jakaa säännöllisesti näkemyksiään taloudesta ja sijoittamisesta Asialinja.com-sivustolla. Antti on seurannut rahoitusmarkkinoita vuodesta 2010 lähtien keskittyen Yhdysvaltojen markkinaan.

One thought on “Nordnet kokemuksia: Pohjolan paras sijoitusalusta!

  1. Tämä oli hyvä artikkeli! Aloin itse käyttää pari vuotta sitten Nordnetia osakkeisiin ja ETF:iin sijoittamiseen ja olen ollut tyytyväinen 🙂 Appi on helppokäyttöinen eli ei ollut vaikea lähteä tekemään sijoituksia. Myös ETF- ja osakevalikoima riittää ainakin mulle, joten olen voinut hajauttaa sijoituksiani kunnolla. Aspa on ollut myös positiivinen yllätys! Ihmettelin miten nopeasti pääsin puhelimella läpi. Olen suositellut parille kaverillekin ja kertonut kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *