Nordnet teki vuoden 2023 viimeisellä kvartaalilla ennätystuloksen

Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Suomen suosituin sijoitusalusta Nordnet julkaisi tänään raportin vuoden 2023 viimeiseltä neljännekseltä. Kvartaali oli yhtiölle erittäin menestyksekäs, mikä ilmenee sekä asiakaskasvusta että taloudellisista tuloksista.

Toimitusjohtaja Lars-Åke Norlingin mukaan sekä neljänneksen että koko vuoden tulokset olivat vahvempia kuin koskaan aiemmin, ja yhtiön toiminta kehittyi myönteisesti niin asiakkaaseen liittyvien mittareiden kuin taloudellisten avainlukujenkin osalta.

Seuraavassa muutamia taloudellisia avainlukuja (Q4-2023): 

  • Oikaistu käyttökate: Nordnetin oikaistu käyttökate oli 830 miljoonaa Ruotsin kruunua, kasvua edellisvuoden 623 miljoonasta kruunusta.
  • Liikevaihto: Liikevaihto oli 1,189 miljardia kruunua, kasvua edellisvuoden 952 miljoonasta kruunusta.
    Osakekohtainen tulos laimennuksen jälkeen: Osakekohtainen tulos oli 2,55 kruunua, kun se edellisvuonna oli 1,97 kruunua.
  • Säästöpääoma: Säästöpääoma oli vuoden lopussa 825 miljardia kruunua, kasvua edellisvuoden 715 miljardista kruunusta.
  • Uudet Asiakkaat: Uusia asiakkaita liittyi 38600, kun edellisvuonna uusia asiakkaita saatiin 30300.

Maajohtaja Suvi Tuppurainen kertoi X:ssä myös erinomaisia lukuja Suomesta.

Nordnet on onnistunut hallitsemaan kustannuksiaan tehokkaasti pitäen ne linjassa asetettujen taloudellisten tavoitteiden kanssa. Yhtiö aikoo lisätä markkinointi-investointejaan tulevaisuudessa, hyödyntääkseen vahvaa markkina-asemaansa. Lisäksi Nordnet ehdottaa osinkoa 7,20 kruunua osaketta kohden, mikä on linjassa sen osinkopolitiikan kanssa.

Kapitaalitilanteensa osalta Nordnet on vahvassa asemassa. Yhtiö on päättänyt lunastaa AT1-pääomaa ja harkitsee osakkeiden takaisinosto-ohjelmaa. Tämä osoittaa Nordnetin vahvaa taloudellista asemaa ja kykyä toteuttaa strategisia päätöksiä, jotka tukevat sen pitkän aikavälin kasvua ja vakautta.

Nordnetin toimitusjohtaja Lars-Åke Norling kommentoi kvartaaliraportissa, että vuoden 2023 neljäs neljännes oli menestyksekäs sekä yhtiölle että yksityissäästäjille. Osakemarkkinoiden elpyminen, inflaation hidastuminen ja korkojen huippunsa saavuttaminen lisäsivät kaupankäyntiaktiivisuutta, ja asiakkaiden tekemien transaktioiden määrä kasvoi 7 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Nordnetin välitys- ja rahastoliiketoiminnan tulot kasvoivat ensimmäistä kertaa vuoden 2021 jälkeen.

Nordnet on saavuttanut korkeita sijoituksia asiakastyytyväisyysmittauksissa Pohjoismaissa, mikä osoittaa sen vahvaa asemaa alalla. Erityisesti rahasto-operaatiot ovat menestyneet hyvin, ja asiakkaiden rahastosäästöt kasvoivat 28 prosenttia vuoden aikana.

Nordnet on keskittynyt tarjoamaan laadukkaita, hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyisiä säästötuotteita, jotka erottavat sen perinteisistä pankeista ja fintech-yrityksistä. Yhtiö pyrkii olemaan ”yhden pysähdyksen” säästöpalvelualusta Pohjoismaiden yksityishenkilöille. Nordnet on myös sitoutunut tuotekehitykseen ja digitaalisten palveluidensa parantamiseen.

Yhtiö jatkaa 70 prosentin voitonjaon politiikkaansa osinkoina.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on suomalainen kryptovaluutta- ja talousasiantuntija. Hän on Suomen suurimman kryptovaluutta-aiheisen sivuston, Bitcoinkeskuksen, perustaja ja päätoimittaja. Antti jakaa säännöllisesti näkemyksiään taloudesta ja sijoittamisesta Asialinja.com-sivustolla. Antti on seurannut rahoitusmarkkinoita vuodesta 2010 lähtien keskittyen Yhdysvaltojen markkinaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *