Nordnet toi markkinoille uudenlaisen sijoitusvakuutuksen

nordnet sijoitusvakuutus uutinen
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Nordnet on tuonut markkinoille syyskuussa uudenlaisen sijoitusvakuutuksen, jota on ehditty kutsua jo ” osakesäästötilin tappajaksi”. Kyseessä on mielenkiintoinen uutuus, joka kiinnostaa varmasti monia sijoittajia.

Sijoitusvakuutus on monille tuttu nimellä säästövakuutus, vakuutuskuori tai säästöhenkivakuutus. Kyseessä on siis henkivakuutus, johon nimetään aina edunsaaja(t). Tämä ei ole vanha sijoitustuote, mutta Nordnet on parantanut ”kuoren” ehtoja.

Sijoitusvakuutus toimii hieman kuin osakesäästötili. Voit ostaa ja myydä sen sisällä sijoituksia vapaasti ilman veroseuraamusia. Verot maksetaan vasta sitten, kun rahaa otetaan ulos.

Perinteisesti sijoitusvakuutusten sisältöä on rajattu pankin omiin rahastoihin, jotka ovat usein korkeakuluisia. Tämä ei ole tehnyt vakuutuskuoresta houkuttelevaa kohdetta. Nordnetin uusi sijoitusvakuutus pyrkii korjaamaan nämä puutteet.

Nordnet on laajentanut sijoitusvakuutuksen valikoimaa melkoisesti. Voit sijoittaa erilaisiin osakkeisiin ja vähäkuluisiin ETF-rahastoihin. Aivan koko Nordnetin tarjonta ei ole valittavissa, mutta sijoitusvalikoima on todella laaja. Lisäksi talletuksista ja kotiutuksista ei peritä kuluja.

Löydät lisätietoa aiheesta Asialinjan kattavasta artikkelista: Nordnet sijoitusvakuutus.

Onko sijoitusvakuutus sitten ”osakesäästötilin tappaja”? Sen etuna osakesäästötiliin on talletusrajan puuttuminen sekä mahdollisuus sijoittaa myös rahastoihin. OST:ssa voi sijoittaa vain osakkeisiin.

Osakesäästötilissä on kuitenkin etuna vuosittaisen hallintopalkkion puuttuminen. Nordnetin sijoitusvakuutuksessa tuo kulu on 0,15–0,35 prosenttia, mutta osakesäästötilissä ei vastaavia vuosimaksuja ole.

On myös hyvä huomioida, että sijoitusvakuutus on vakuutustuote, jossa et omista sijoituksiasi itse. Niitä hallinnoi henkivakuutusyhtiö eli Nordnetin tapauksessa norjalainen Nordnet Livsforsikring AS. OST-omistukset ovat aina omissa nimissäsi.

Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliikkeen johtajana toimii Kaisa Alamäki. Hän kommentoi sijoitusvakuutusta seuraavasti Nordnetin blogissa:

Vakuutussäästäminen sopii hyvin monenlaiselle sijoittajalle. Tuotteessa on ominaisuuksia, jotka ehkä kiinnostavat asiakkaita, joilla on jo jonkun verran varallisuutta, ja jotka arvostavat verotehokkuutta ja sopimuksen tarjoamaa henkivakuutushyötyä. Sijoitusvakuutus tarjoaa myös mahdollisuuden pitkäaikaiseen sijoittamiseen niin, että sijoitussalkun riskin nostaminen ja laskeminen on mahdollista tehdä verotehokkaasti elämäntilanteiden muuttuessa.

Nordnetin uutuustuote tulee varmasti ravistelemaan markkinoita ja parantamaan sijoitusvakuutusten ehtoja myös muiden pankkien kohdalla.

Tutustu myös Nordnetin muihin palveluihin artikkelissa Nordnet kokemuksia. Löydät siitä kattavan esittelyn Nordnetin tarjonnasta ja voit katsoa soveltuuko se sinun tarpeisiisi.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on suomalainen kryptovaluutta- ja talousasiantuntija. Hän on Suomen suurimman kryptovaluutta-aiheisen sivuston, Bitcoinkeskuksen, perustaja ja päätoimittaja. Antti jakaa säännöllisesti näkemyksiään taloudesta ja sijoittamisesta Asialinja.com-sivustolla. Antti on seurannut rahoitusmarkkinoita vuodesta 2010 lähtien keskittyen Yhdysvaltojen markkinaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *